Quantcast
Channel: CorelTURK - Türkçe CorelDRAW
Viewing all 316 articles
Browse latest View live

CorelDRAW'da Bitmap Link ve Embed özellikleri.

$
0
0
CorelDRAW'da bir katalog, dergi, gazete gibi bol görselli bir çalışma hazırlıyorsanız en büyük sıkıntınız bitmap'lere müdahale etmektir. Her ne kadar CorelDRAW bitmaplerle çalışırken hem link hem de embed özelliğini kullanmanıza izin verse de link özelliği yeterli olmadığı için ve CorelDRAW belgesinin içine bir resim aldığınızda otomatik olarak embed yapar ve tasarımcılar her zaman embed özelliğini kullanırlar. İstisnalar hariç...


Bitmap link ve embed özellikleri nedir?

CorelDRAW belgenize bir resim dosyası (JPEG, TIFF, PSD, PNG...) aldığınızda (import) bu resim dosyası artık CDR belgenizin bir elemanıdır. CDR dosyasını kaydettiğinizde resim dosyası da CDR dosyasının içine gömülür (Embed). Fakat çok sayıda resim almak hem CDR dosyasının boyutunu büyütür hem de çalışmanızı yavaşlatır, çünkü bellek tüketimini artırır. En önemli dezavantajlarından biri ise resimde bir düzenleme yapmak istediğinizde bunu ya tekrar export etmeniz ya da Edit Bitmap komutuyla PhotoPaint'te açarak düzenlemeniz ya da yine PhotoPaint'te açarak JPEG, TIFF, PSD vb. dosya türlerinde kaydetmenigerekir. Photo-Paint yerine Photoshop kullanıyorsanız tüm resimleri tek tek bu şekilde çıkartmanız gerekir. Bu da oldukça zaman alan bir işlem olacaktır.

İşte bu dezavantajları önlemek için CorelDRAW'daki Link Bitmapsözelliğini kullanmak gerekir. Bir görsel dosyasını import ederken, import penceresindeki seçeneklerden Import as Externally Linked Image komutunu seçerseniz görsel dosyası CorelDRAW belgenizde görünecek fakat CDR belgesini kaydederken içine gömülmeyecek, sadece düşük çözünürlüklü bir önizleme görseli olarak kaydedilecektir (varsayılan değer 45 dpi) .

Yani bu görsel dosyası sürekli olarak dışarıdan okunacaktır. Bu durumda CDR belgesinin boyutu büyümeyecek ve daha hızlı çalışma yapmanız sağlanacaktır.

Görselleri link olarak çalışmanın da bazı dezavantajları vardır ve daha sıkı kontrol gerektirebilir. Örneğin orijinal görsel dosyasını kaybettiyseniz artık yapacak bir şey yoktur. CDR belgesinin içinde sadece düşük çözünürlüklü (varsayılan değer 45 dpi) bir önizlemeden başka elinizde bir şey kalmaz.

Fakat düzenli çalışırsanız avantajlarının daha çok olduğunu görebilirsiniz.

CorelDRAW link olarak import edilmiş görsellerde şu olanakları sağlar.
1. Görseli link olarak almak
2. Link olarak alınmış görseli güncellemek. Yani klasörünüzdeki bir görsel üzerinde değişiklik yaptığınız zaman CorelDRAW içinde önizlemesinin de güncellenmesini istiyorsanız menüden Bitmap>Update From Link komutunu çalıştırmanız gerekecek.
3.Linki kırım görseli embed yapmak. Bu özellik de görselle ve çalışmayla tamamen işiniz bittikten sonra görseli CDR belgesinin içine gömmenizi sağlar. Menüden Bitmap>Break Link komutu ile çalışır. Özellikle CDR belgenizi bir üretim birimine gönderecekseniz (film çıkış, dijital baskı) bu işlemi yapmanız yerinde olacaktır.

CorelDRAW'ın bize sağladığı bu özellikler çok yeterli değil. Genelde dışarıdan gelen ve görsellere müdahale etmeniz gereken çalışmalarda görseller embed ise (ki %99'u böyledir) tüm görselleri tek tek dışarı çıkarmak (export ya da PP'de açarak kaydedip) gerekebilir. Örneğin geçenlerde baskı için matbaamıza gelen bir katalog çalışmasında 100'den fazla embed edilmiş görsel bulunmaktaydı. Bu görselleri renk düzeltme bölümümüze göndermek için tek tek dışarı çıkarmam ve PSD biçiminde kaydedip göndermem gerekiyordu. 100'den fazla görseli dışarı çıkarmak epey vakit alan bir durum. Fakat bir makro ile saniyeler içinde tüm bitmap'leri dışarı çıkarabildim. Sonraki yazımda bu makroyu tanıtacağım. Şimdilik bilgi yığılması yapmayalım...

Winzip 17,5 yayınlandı.

$
0
0
Winzip 17,5 sürümü yeni özellikleriyle ve hata düzeltmeleriyle yayınlandı. Bulut tabanlı özelliklerin geliştirildiği yeni sürümün detaylarını buradan öğrenebilirsiniz.

CorelDRAW Graphics Suite X6 Update 4 yayınlandı

$
0
0
CorelDRAW Graphics Suite X6.4 ile ilgili ön bilgilendirme yapmıştım. X6.4'teki yeniliklerle ilgili videoları paylaşmıştım.

CorelDRAW X6.4 Sneak Peek #1
CorelDRAW X6.4 Sneak Peek #2
CorelDRAW X6.4 Sneak Peek #3

Artık gerçeğini görebilirsiniz çünkü X6.4 güncellemesi Corel resmi web sitesinde yayınlandı. Fakat dün itibariyle CorelDRAW güncelleme sunucularında yayınlandığı için CorelDRAW'ı açtıysanız güncelleme uyarısını almış olabilirsiniz. Neyse, almayanlar için buradan duyurayım.

X6.4 ile bir çok yenilik ve hata düzeltmesi geliyor. Özelikle font listesindeki yenilikler uzun zamandır kullanıcıların bekledikleri özelliklerden sayılabilir.

X6.4 güncellemesi için düzeltmeleri ve yenilikleri ayrıca X6.4 kurulum rehberini önümüzdeki günlerde yayınlayacağım. Şimdilik detayları Corel resmi web sitesinden alabilirsiniz.

Adım adım CorelDRAW GS X6.4 kurulumu

$
0
0
Corel X6.4 güncellemesini yüklemeniz için en az X6.1'in yüklü olması gerekmektedir. Help>About CorelDRAW penceresindeki sürüm numarasını kontrol edin. Sürüm numarası en az 16.1.0.843 ise sadece X6.4 güncellemesini indirip kurabilirsiniz. Fakat sürüm numarası 16.0.0.707 ise öncelikle X6.1'i yüklemeniz gerekmektedir. X6.1 yüklemek Corel X6.1 kurulum rehberi size yardımcı olacaktır. X6.1'yüklemiş ya da yüklememiş olun, X6.2 ve X6.3 ve sonradan çıkan hotfix'lerle hiç bir işiniz olmayacağını da belirtmeliyim.

Kurulum dosyasını indirmeniz ve kurulum yapabilmeniz için bir corel.com hesabınız olmalı. Bu konuyla ilgili detayları X6.1 kurulum rehberinde bulabilirsiniz. Ya da sadece bir kaç dakikanızı alacak olan üyelik işlemine hemen başlayabilirsiniz.

Şimdi Corel DRAW Graphics Suite X6.1, X6.2 ya da X6.3'ün yüklenmiş olduğunu varsayarak devam edelim.


1. Kurulum dosyasını buradan indirin.
Dosya adı: CDGSX6Update4.exe
Boyut: 290 Mb
CorelDRAW, CorelPHOTOPAINT, CorelCONNECT gibi tüm CorelDRAW Graphics Suite uygulamalarını kapatın ve dosyayı çalıştırın.


2. Karşınıza aşağıdaki güvenlik uyarısı çıkabilir. Çalıştır düğmesine basarak sonraki adıma geçebiliriz.

3. Karşınıza InstallShield sihirbazının hazırlandığını gösteren bir pencere çıkacak. İşlem tamamlanana kadar bekleyin.

4. Dosyaların hazırlandığını gösteren bir pencere ile karşılaşacaksınız. Buradaki işlemi de bitene kadar bekleyin.

5. CorelDRAW Graphics Suite X6 Update 4 hazırlığının yapıldığını gösteren bir pencere ekrana gelecek. Burada da bekleyeceğiz.

6. Kurulum dosyalarının tamamı hazırlandıktan sonra aşağıdaki pencere karşınıza gelecek. Burada "Devam et" düğmesine tıklayıp kurulumu başlatıyoruz.

7. Sırasıyla aşağıdaki yükleme pencereleri ile karşılaşacağız. Buradaki işlemler kısmen uzun sürecektir. Bitene kadar bekleyeceğiz.


8. Son olarak kurulumun düzgün yapıldığına dair mesajı belirten bir pencere karşımıza geliyor. "Tamamla" düğmesine basarak kurulumu tamamlıyoruz.

Kurulum işlemi her ne kadar doğru tamamlanmış olsa da CorelDRAW sürüm numarasını kontrol ederek kurulumun doğru bir şekilde gerçekleştiğinden emin olun. CorelDRAW'ı açın, Help menüsünden About CorelDRAW komutuna tıklayın.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu sürüm numarası 16.4.0.1280 ise CDGS X6 Update 4 kurulumunu doğru yapmışsınız demektir. Yeni özelliklerin tadını çıkarın... Tabi sadece Premium üyeler bu yeni özellikleri kullanabilecek.

CorelDRAW Technical Suite X6 Service Pack 1 yayınlandı.

$
0
0

CorelDRAW Graphics Suite X6.4 güncellemesinin hemen ardından CorelDRAW Technical Suite X6 Service Pack 1 yayınlandı.

Technical Suite güncellemeleri Grahics Suite güncellemeleri gibi yenilikler içermiyor. Sadece hata düzeltmeleri getiriyor. Techincal Suite'deki CorelDRAW ve CorelDESIGNER için gelen düzeltmeler bir kısmı hariç CorelDRAW X6.4 update ile aynı. CorelDESIGNER için ayrıca ek bir kaç düzeltme daha gelmiş.

XVL Studio 3D (CAD) Corel Edition'a ise hata düzeltmelerinin dışında bir kaç yeni özellik eklenmiş.

972 mb'lık CorelDRAW Technical Suite Service Pack 1 dosyasını buradan,
946 mb'lık CorelDRAW Technical Pack Service Pack 1 dosyasını da buradan indirebilirsiniz.

CorelDRAW X6.4 ile gelen düzeltmeler.

$
0
0
CorelDRAW X6.4 ile gelen yeniliklerden önce düzeltmeleri paylaşmak istedim. Aşağıda CorelDRAW X6 Update 4 ile gelen tüm düzeltmeler detaylarıyla bulunuyor. X6.4 yüklemenize rağmen sorun yaşıyorsanız lütfen bu yazının yorumlar kısmına sorununuzu yazın. Ben de çözüm üretmeye çalışayım.

Bitmap’ler
  • Nesneler bitmap’e dönüştürüldüğünde yaşanan Transparency Merge Mode hatası düzeltildi.
  • Transparan bitmap’lerde Vignette efekti sorunu düzeltildi.


Renkler ve Renk Stilleri
  • Renk armonileri  yeni renk armonileri kuralları ile düzenlenebilecek, spot renkler eklenebilecek.
  • Renk stilleri ile ilgili çökme sorunları giderildi.
  • Renk stilleri spot renk olarak dönüştürüldüğünde beyaza dönme sorunu düzeltildi.
  • Renk stilleri gri skala ve ardından spot renge dönüştürüldüğünde beyaza dönme sorunu düzeltildi
  • Tanılmanmamış spot renklerin programı yavaşlatma sorunu düzeltildi


Import ve Export
  • Bir belgeyi Bitmap olarak kaydederken yaşanan transparency merge mode sorunu düzeltildi
  • Transparan Merge Mode eklenmiş mesh dolgu Adobe Illustrator belgeleri CorelDRAW’a import edildiğindeki bozulma sorunları düzeltildi.
  • Migrografx Designer 9 dosyaları import edildiğinde oluşan Dimension Line problemleri düzeltildi.
  • Selected Only ile export edilen EPS dosyalarındaki çoklu sayfa oluşturma problemi düzeltildi.
  • Export edilmiş PDF belgelerindeki Title kaybolma sorunu düzeltildi.
  • Bir Perspektif lens uygulanmış nesne PDF export yapıldığındaki çökme sorunu düzeltildi.
  • PDF export’ta kullanılan bullet fontu değişme sorunu düzeltildi.
  • PLT/HPGL export sırasında yaşanan pen library problemi düzeltildi.


Effektler
  • Brightness/Contrast/Intensity, Gamma, Color Balance gibi renk etkileri vektör nesnelerde çalışmama sorunu düzeltildi.


Text
  • Update text yapıldığındaki font bozulmaları düzeltildi.
  • Fit Text To PAth sorunları düzeltildi.
  • Klonlanmış text içeren belgeler açılırken yaşanan çökme sorunları düzeltildi.


Dosya açma ve kaydetme
  • Versiyon 12 olarak kaydedilen CDR belgelerindeki ok başları bozulma sorunu düzeltildi.
  • Eski sürümlerdeki dosyaları açarken yaşanan çökme sorunları düzeltildi.
  • Dosyaları kaydederken var olan Hyperlink nesneleri bozulması sorunu düzeltildi.


Yazdırma
  • CorelDRAW’da EPS import edilmiş belgeleri yazdırırken yaşanan çökme sorunu düzeltildi.
  • Seperation baskı yaparken engellenmiş renklerin yine de basılma sorunu düzeltildi.


Araçlar
  • Interactive Fill aracını kullanıtken pattern dolguların kontrol koluna çift tıklanınca yaşanan göçme sorunu düzeltildi.
  • Özelleştirilmiş arayüz kullananlarda Polyline aracıyla alt tuşuna basılı tutarak yay çizememe sorunu düzeltildi.
  • Shape aracıyla node seçerken ve silerken yaşanan çökme sorunu düzeltildi.


Corel PHOTO-PAINT
  • Maskelere verilen feather sorunu düzeltildi.
  • Property Bar’da textler için anti-ailasign seçeneklerini değiştirememe sorunu düzeltildi.


Corel Connect

  • Connect Docker’ını CorelDRAW içinde serbest bırakılması durumunda yaşanan çift tray gelme sorunu düzeltildi.

CorelDRAW Harikaları 5

$
0
0
Zaman zaman benzersiz CorelDRAW çalışmalarını sizlerle paylaşıyorum. CorelDRAW Harikaları başlıklı bu yazıda bir adım öteye giderek çalışmanın vektör biçimine de erişebileceksiniz.

Vlad Skolovich adındaki tasarımcı CorelDRAW'da sadece vektör çizim ve az da transparan efekti kullanarak harika bir çalışma ortaya koymuş.

Çalışmanın CDR belgesini buradan indirip inceleyebilirsiniz. Vektör çalışmayı incelerseniz bir ressam gibi kat kat yapıldığını görebilirsiniz. Örneğin kızın yüzündeki maskeyi çıkarabilir, gerçek yüzünü görebilirsiniz ;)

Sanatçının portfolyasına buradan erişebilirsiniz.

Tüm CorelDRAW kullanıcılarına ilham vermesini umarım...

Blogta yayınlanan diğer çalışmalar:

CorelDRAW Harikaları
CorelDRAW Harikaları 2
CorelDRAW Harikaları 3
CorelDRAW Harikaları 4

Yeni ücretsiz CorelDRAW makro: AP PerforatedEdges

$
0
0
Led Tool, Neon Tool, Cad Tool, DrawStone, Text Image gibi meşhur CorelDRAW eklentisi yaratıcılarından yeni ücretsiz bir makro daha geldi. AP_PerforatedEdges adındaki makro, adından da anlaşılacağı üzere perforajlı kenarlar oluşturuyor.

Kare veya daire şeklinde perforaj oluşturabileceğiniz gibi kendi özel çiziminiz şeklinde de perforajlar oluşturabiliyorsunuz.




Makronun nasıl çalıştığını görmeniz için küçük bir video oluşturdum. Yine çok kullanışlı ve pratik olan bu makronun yapabildikleri bu videoyla sınırlı değil.


Detaylı bilgi için resmi internet sitesini ziyaret edebilir, makroyu buradan indirebilirsiniz.



CorelDRAW X6.4 ile gelen yenilikler.

$
0
0
20 Ağustos 2013 tarihinde CorelDRAW Graphics Suite X6 Update 4 yayınlandı ve CorelTÜRK Blog müdavimleri ile bu haberi paylaştım. Sonraki aşamada ise CDGS X6 Update 4 güncellemesi için bir de kurulum rehberi yayınladım. Merak konusu olan X6.4 güncellemesi ile yapılan düzeltmeleri de paylaştım. Fakat bir şey eksik kaldı, X6.4 ile gelen yenilikler... Bu yazımda detaylı bir şekilde X6.4 yeniliklerini inceleyeceğiz.

CorelDRAW X6 ile text motorunu güncellemiş, tam opentype desteği sunmaya başlamıştı. Bunun dışında Corel yazılım mühendisleri bizden giden geribildirimleri değerlendirerek CorelDRAW'a daha çok sayfa mizanpajı özellikleri eklediler. Placeholder Text, Text Properties Docker, Yeni nesne ve text stilleri, otomatik sayfa numaralandırma, açılışta sayfa sayısı belirleyebilme, yeni powerclip (FRAME) mantığı, Page Sorter View gibi daha bir çok yeni özellik, gazete, dergi gibi sayfa mizanpajı gerektiren çalışmalarımızı kolaylaştıracak şekilde kullanıcılara sunuldu. Fakat CorelDRAW'ın hala text konusunda eksikleri olduğunu biliyoruz. Corel yazılım mühendisleri bu eksikleri kulak arkası yapmamışlar ve her yeni güncellemede eksiklikleri bir bir gidermeye devam ediyorlar.

X6.4 ile gelen yeniliklerin tamamı text'lerle ilgili. İnceleyelim.


Geliştirilmiş Font Listesi

Font listesi artık daha kullanışlı. Font listesinin yeni özelliği font gruplama. Font gruplama ile daha çok fonta daha kolay bir şekilde ulaşabileceğiz. Örneğin Myriad Pro font ailesine sahipsiniz ve bu font ailesinin onlarca stili var. Bold, Condensed, Light vs... Yeni listede sadece Myriad Pro adını görüyoruz ve yanındaki ok tuşuna tıkladığımızda Myriad Pro font ailesine ait tüm alt stilleri yan tarafta görebiliyoruz. Böylece daha kısa bir font listesi ile font seçimi yapmak çok daha kolaylaştırılmış. Aşağıdaki ekran görüntüsünde yeni özelliği daha iyi görebilirsiniz. Görseli büyütmek için üzerine tıklayın.

Font listesindeki ikinci geliştirme ise font büyüklükleri. Artık font listesindeki fontların büyüklüğünü ayarlayabileceksiniz. Yapmanız gereken Tools menüsünden Options komutu ile Options penceresini açıp, Workspace>Text>Fonts bölümünden "Font size used in font list:" seçeneğinin değerini değiştirmek.
Buradaki değeri yükselterek font listesindeki fontların punto boyutlarını büyütebilir, aşağıdaki görseldeki gibi bir sonuç alabilirsiniz. Ya da küçültebilir, aynı anda daha çok fontu listede görebilirsiniz.

Font Playground Docker

Font Playground Docker'ı ilk başta çok önemsememiştim fakat kullandıkça ne kadar faydalı olduğunu anladım. Özellikle tipografik tasarım yapıyorsanız çok işinize yarayacağından eminim. Font Playground Docker'ı açmak için Text menüsünden Font Playground komutuna tıklamanız yeterli.

Font Playground Docker'da aynı yazıyı birden fazla font ile aynı anda kıyaslayabiliyorsunuz. Single Line, Multi Line ve Waterfall adında üç farklı görüntüleme tipini kullanabilir, aynı anda aynı fontun farklı opentype özellikleri ile görüntüleme yapabilirsiniz.


Insert Character Docker

Insert Character Docker aslında CorelDRAW'ın çok eski sürümlerinden bu yana bulunuyordu. X6.4 güncellemesi ile birlikte bu docker da epey geliştirildi. Öncelikle docker'ı açmak için Text menüsünden Insert Character komutuna tıklamanız gerektiğini belirteyim.

Insert Character Docker'ı açtığınızda ilk fark edeceğiniz şey bir slider ile font boyutunu ayarlayabiliyor olmanız. Böylece aynı anda docker alanına çok daha fazla sayıda karakter sığdırabilir ya da karakterleri çok daha detaylı görebilirsiniz.

En üst kısımdaki alanımız son kullanan karakterleri içeriyor. Böylece sık sık kullandığınız karakterleri aramak için uğraşmayacaksınız. Onun altındaki listeden font seçimi yapabilirsiniz. Entire Font bölümüne aşağıda deyineceğim. Bunun da altında sağda bir sürgü (slider) görüyoruz ve bu sürgüyü sola çekerek listedeki karakterleri küçültebilir, sağa çekerek büyütebilirsiniz.

Görselde de gördüğünüz gibi 1/3 karakteri seçilmiş. Aslında Arial fontunda normal olarak böyle bir karakter yok. Bunu sağlayan ise CorelDRAW'ın yeni Opentype özellikleri ile Arial fontunun opentype özelliklerini kullanabilmesi. Docker'ın en altında da göreceğiniz gibi 3 farklı karakter belirtilmiş. Unicode değerlerini görebilirsiniz. Bu karakterler "1", "/" ve "3" karakterleri. Opentype'ın Fraction özelliği sayesinde bu karakterler birleştirilerek "1/3" karakteri elde edilmiş ve 1151 adında bir glyph (karakter) kimliği almış. 

Küçük bir not olarak şunu da belirtmeliyim: Seçilen karakterin üzerindeki mavi çizgiler ise Ascender, descender mesafelerini ve punto boyutu mesafelerini gösteriyor.

Gelelim Entire Font kısmına. Aşağıdaki görselde Entire Font listesini görebilirsiniz. Burada da kullanılan fontun hangi karakter gruplarını Insert Character Docker'da bulunduğunu belirleyebiliyorsunuz. Örneğin sadece Arapça harfleri, Yunanca harfleri ya da sadece okları, sadece matematik sembollerini görebilirsiniz. Bunlar için de Entire Font listesinden bu özellikleri seçmeniz yeterli.

Yeni özelliklerin bir kısmını resmi Corel kanallarında X6.4 yayınlanmadan önce paylaşılan videolardan izleyebilirsiniz.

Son olarak, X6.4 ile gelen yeni özelliklerin tamamını kullanabilmeniz için premium üye olmanız gerektiğini de belirtmeliyim.




CorelDRAW GS X6 almanın tam zamanı.

$
0
0
Corel ürünlerinin bazıları bundan böyle isme özel lisanslı satın alınabilecek. Bu ürünlerde kutu ürünlerdeki gümrük, kargo masrafları olmadığı için daha uygun fiyata temin edilebiliyor.

CorelDRAW GS X6 Lisans fiyatı sadece 799 USD + KDV.

Kutu ve yükleme CD'sine sahip olamasanız bile tüm içeriği size özel download bağlantısından indirebilirsiniz.


CorelDRAW paketini satın alırken mutlaka destek alıp alamayacağınızı öğrenin. Biz 1 yıl ücretsiz e-posta desteği veriyoruz. 

Ürünü aldığınızda nelere sahip olacaksınız.


Yazılımlar
  1. CorelDRAW® X6: Bu sezgisel vektörel illüstrasyon ve sayfa tasarımı uygulaması, günümüzün grafik profesyonellerinin ve amatörlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
  2. Corel® PHOTO‐PAINT™ X6: Bu profesyonel görüntü işleme uygulaması, fotoğrafları hızlıca rötuşlamanızı ve geliştirmenizi sağlıyor.
  3. Corel® PowerTRACE™ X6: Bu uygulama, biteşlemleri hızlı ve hassas bir şekilde vektörel grafike dönüştürmenizi sağlıyor.
  4. Corel® Website Creator™ X6: Bu uygulama, Web sitesi tasarlamanın, oluşturmanın ve yönetmenin hızlı ve kolay bir yolunu sunuyor. (Uygulamayı indirebilmeniz için Corel.com hesabı oluşturmalısınız.)
  5. Corel CAPTURE™ X6: Bu tek tıklamayla çalışan ekran yakalama uygulaması, bilgisayar ekranınızdaki görüntüyü resim veya video dosyası olarak kaydetmenizi sağlıyor.
  6. Corel® CONNECT™ X6: Bu tam ekran tarayıcı, paketteki dijital içeriğe erişmenizi, bilgisayarınızda veya ağınızdaki içerikleri aramanızı sağlıyor. CorelDRAW ve Corel PHOTO‐PAINT programlarında pencere olarak da kullanılabiliyor.
  7. PhotoZoom Pro 2: Bu eklenti, dijital resimlerin boyutunu Corel PHOTO‐PAINT X6 programında büyütmenizi ve kaydetmenizi sağlıyor
  8. Barcode wizard: Bu sihirbaz, çok sayıda endüstri standardı formatta barkod üretmenizi sağlar.
  9. Duplexing wizard: Bu sihirbaz, çalışmanızı kağıdın her iki yönüne bastırma konusunda yardım eder.
  10. Bitstream® Font Navigator®: Windows® işletim sistemi için hazırlanmış olan bu ödüllü yazıtipi yöneticisi, yazıtiplerini yönetme, bulma, yükleme ve önizleme konusunda en büyük yardımcınız olacak.
  11. Concept Share: Çalışmalarınızı müşterilerinizle ya da arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayan bir yazılım.
  12. GhostScript: Açık kaynak kodlu olan bu yazılım Adobe Postscript'e eşdeğer bir PS tercümanıdır. 
  13. Winzip 17 Std (Kampanya hediyesi): Dünyaca ünlü veri sıkıştırma yazılımı.
  14. Courier 4 (Kampanya hediyesi): Dosyalarınız paylaşmanıza yarayan Winzip ile bütünleşik çalışan yazılım.
  15. CorelTÜRK Makro Paketi (e-posta ile gönderilecek)
Grafik Materyalleri
  1. 1.000 adet OpenType font (Neredeyse Tamamı Türkçe destekli lisanslı fontlar)
  2. 10.000 adet yüksek kalitede vektörel çizim (clipart)
  3. 1.000 adet yüksek çözünürlükte fotoğraf
  4. 350 adet hazır grafik şablonu (kartvizit, broşür, menü vs.)
  5. 2.000 güncel taşıt şablonu.
  6. 800 adet çerçeve ve desen.
Dökümantasyon
  1. CorelDRAW GS X6 Kitabı (E-kitap)
  2. Clipart, fotoğraf, fontlar, patternler gibi tüm içeriği bir arada doplayan E-kitap
  3. CorelDRAW GS X6 3D ekran koruyucu ve masaüstü resimleri
Destek
  1. 2 saatlik eğitim videosu (ingilizce)
  2. 1 Yıl ücretsiz CorelTÜRK E-posta desteği
Not: CDGS X6 lisans sürümü CorelDRAW Üyeliği içermez.

Değer Etiket Ltd. Şti. Corel Türkiye Yetkili Satıcısıdır
Bilgi için: 0232 431 16 17 - 0554 533 00 66

Corel Satış, Corel Fiyat, CorelDRAW Fiyat, CorelDRAW Satış, CorelDRAW X6 Fiyat, CorelDRAW X6 Satış, CorelDRAW Kampanya, Corel Kampanya, CorelDRAW fiyatları, Corel Lisanslama Ücretleri, Corel Lisans ücretleri, corel draw satın al, Corel X6 Fiyat, Corel DRAW X6 fiyat, Corel Lisans, Corel X6 Lisans, Corel X6 satınal, Corel X6 fiyat.

Website X5 Türkiye'de

$
0
0
Ivrea, İtalya – 1 Ekim 2013.
WebSite X5® yazılımının İtalyan geliştiricisi Incomedia , yeni web editörü WebSite X5 ®’in 10.sürümünden itibaren Türkiye’deki kullanıcılara tanıtmak üzere, ETİ Bilgisayar  ile distribütörlük anlaşması imzaladı.
Önde gelen bağımsız multimedya geliştirici ve yayıncılarından biri olan Incomedia, bugün Türkiye'de WebSite X5 ®’in 10. sürümünü  duyurdu. Incomedia’nın resmi Türkiye Distribütörü ETİ Bilgisayar, yazılım ortakları arasındaki önemli yerini aldı. Yazılımın kullanıcı arayüzü ve sosyal yardım merkezi olan “answers.websitex5.com” tamamen Türkçeleştirildi. Bu işbirliği sayesinde artık tamamen Türkçe teknik destek verilebilecek.


ETİ Bilgisayar Genel Müdürü Ahmet Yanıkoğlu : “ 5 adımda web sitesi pratikliği sayesinde, WebSite X5 ®, küçük ve orta ölçekli işletmelerde, eğitim ve kişisel projelerde profesyonel ve göz alıcı web sitelerinin oluşturulması için idealdir. Diğer ülkelerde de şimdiye kadar olduğu gibi, Türkiye’deki web sitelerinin geliştirilmesi konusunda da liderlik etmek için ihtiyaç duyulan her şeye sahiptir.” dedi.
Buna ek olarak, Incomedia genel müdürü Federico Ranfagni de : "Bu yeni işbirliği, firmamız, ticari ortaklarımız ve kullanıcılarımız açısından mükemmel özellikleri ve sonuçları ile heyecan doğuran WebSite X5 ® yazılımımız için de yeni bir adımdır. Bu özellikler ve yeni ortağımızın yetenekleri sayesinde, Türkiye’deki kullanıcılardan da, önceki versiyonlarımızda olduğu gibi, oldukça olumlu tepkiler bekliyoruz.” diye ekledi.
Incomedia ve WebSite X5 ® hakkında daha fazla bilgi, demo sürümü ve WebSite X5 ®’ın 10. sürümü  ile bir web sitesi oluşturmak için ayrıntılı video eğitimlerini bulabileceğiniz www.websitex5.com/en ’i ziyaret ediniz.

INCOMEDIA HAKKINDA
1998 yılında kurulan Incomedia, önde gelen bağımsız PC tabanlı multimedya yazılımı geliştirici ve yayıncılarından biridir. Incomedia’nın amiral gemisi ürünü olan WebSite X5 ®, ev, iş ve eğitim amaçlı olarak kullanıcılara uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli web sitesi oluşturma amacı ile geliştirilmiştir. Şu anda uluslararası distribütörler, yetkili satıcılar ve perakendeciler aracılığı ile köklü bir ağ üzerinden 40 ülkede satılmaktadır.

ETİ BİLGİSAYAR HAKKINDA
1990’da kurulan Eti, firmaların ve çalışanların üretkenliklerini geliştirecek yenilikçi ve güçlü yazılımlar üreten yaklaşık 30 yazılım üreticisinin ürünlerini binlerce kayıtlı kullanıcıya sağlamaktadır. Kullanıcıların en doğru yazılımı en verimli şekilde kullanmalarını sağlamak için, satış öncesi ve satış sonrası destek verilmekte ve ayrıca yazılım firmaları için yazılımların yerelleştirmeleri konusunda çözüm sunulmaktadır. 
Ahmet Yanıkoğlu (Eti Bilgisayar Genel Müdürü)

Kampanya: CorelDRAW Graphics Suite X6

$
0
0

CorelDRAW Graphics Suite X6 Kutu ve Lisans Kampanyası.
  • Tek kullanıcılı ürün Kutu ya da lisans olarak satın alınabilir.
  • 3 kullanıcılı paket sadece kutu olarak satın alınabilir.
  • Kampanya dahilindeki ürünler Türkçe ya da İngilizce olarak satın alınabilir
  • Fiyatlara KDV dahil değildir.
  • Fatura tarihindeki TCMB döviz satış kuru uygulanır.
  • Bonus, CardFinans, Maksimum ve World kartlar ile vade farksız 12 taksit seçeneği.
  • Kampanya 11 Ekim 2013 tarihine kadar geçerlidir.
  • Kampanya dahilinde satılan ürünlerin iadesi yoktur.
  • Kampanya stoklarla sınırlıdır.
CorelDRAW Graphics Suite X6 Kampanyasında:

Tek kullanıcılı lisans ya da kutu ürün 898$ yerine sadece 736$ + KDV
3 kullanıcılı kutu ürün sadece 1.699$ yerine sadece 1.288$ + KDV

Ürünü aldığınızda nelere sahip olacaksınız.

Yazılımlar
  1. CorelDRAW® X6: Bu sezgisel vektörel illüstrasyon ve sayfa tasarımı uygulaması, günümüzün grafik profesyonellerinin ve amatörlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
  2. Corel® PHOTO‐PAINT™ X6: Bu profesyonel görüntü işleme uygulaması, fotoğrafları hızlıca rötuşlamanızı ve geliştirmenizi sağlıyor.
  3. Corel® PowerTRACE™ X6: Bu uygulama, biteşlemleri hızlı ve hassas bir şekilde vektörel grafike dönüştürmenizi sağlıyor.
  4. Corel® Website Creator™ X6: Bu uygulama, Web sitesi tasarlamanın, oluşturmanın ve yönetmenin hızlı ve kolay bir yolunu sunuyor. (Uygulamayı indirebilmeniz için Corel.com hesabı oluşturmalısınız.)
  5. Corel CAPTURE™ X6: Bu tek tıklamayla çalışan ekran yakalama uygulaması, bilgisayar ekranınızdaki görüntüyü resim veya video dosyası olarak kaydetmenizi sağlıyor.
  6. Corel® CONNECT™ X6: Bu tam ekran tarayıcı, paketteki dijital içeriğe erişmenizi, bilgisayarınızda veya ağınızdaki içerikleri aramanızı sağlıyor. CorelDRAW ve Corel PHOTO‐PAINT programlarında pencere olarak da kullanılabiliyor.
  7. PhotoZoom Pro 2: Bu eklenti, dijital resimlerin boyutunu Corel PHOTO‐PAINT X6 programında büyütmenizi ve kaydetmenizi sağlıyor
  8. Barcode wizard: Bu sihirbaz, çok sayıda endüstri standardı formatta barkod üretmenizi sağlar.
  9. Duplexing wizard: Bu sihirbaz, çalışmanızı kağıdın her iki yönüne bastırma konusunda yardım eder.
  10. Bitstream® Font Navigator®: Windows® işletim sistemi için hazırlanmış olan bu ödüllü yazıtipi yöneticisi, yazıtiplerini yönetme, bulma, yükleme ve önizleme konusunda en büyük yardımcınız olacak.
  11. Concept Share: Çalışmalarınızı müşterilerinizle ya da arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayan bir yazılım.
  12. GhostScript: Açık kaynak kodlu olan bu yazılım Adobe Postscript'e eşdeğer bir PS tercümanıdır. 
  13. Winzip 17 Std (Kampanya hediyesi): Dünyaca ünlü veri sıkıştırma yazılımı.
  14. Courier 4 (Kampanya hediyesi): Dosyalarınız paylaşmanıza yarayan Winzip ile bütünleşik çalışan yazılım.
  15. Website X5 Home (Kampanya hediyesi): Web sitesi oluşturma yazılımı.
  16. CorelTÜRK Makro Paketi (Kampanya hediyesi): (e-posta ile gönderilecek)
Grafik Materyalleri
  1. 1.000 adet OpenType font (Neredeyse Tamamı Türkçe destekli lisanslı fontlar)
  2. 10.000 adet yüksek kalitede vektörel çizim (clipart)
  3. 1.000 adet yüksek çözünürlükte fotoğraf
  4. 350 adet hazır grafik şablonu (kartvizit, broşür, menü vs.)
  5. 2.000 güncel taşıt şablonu.
  6. 800 adet çerçeve ve desen.
Dökümantasyon
  1. CorelDRAW GS X6 Kitabı (E-kitap)
  2. Clipart, fotoğraf, fontlar, patternler gibi tüm içeriği bir arada doplayan E-kitap
  3. CorelDRAW GS X6 3D ekran koruyucu ve masaüstü resimleri
Destek
  1. 2 saatlik eğitim videosu (ingilizce)
  2. 1 Yıl ücretsiz CorelTÜRK E-posta desteği
Not: CDGS X6 lisans sürümü CorelDRAW Üyeliği içermez.

Değer Etiket Ltd. Şti. Corel Türkiye Yetkili Satıcısıdır
Bilgi için: 0232 431 16 17 - 0554 533 00 66

Corel Satış, Corel Fiyat, CorelDRAW Fiyat, CorelDRAW Satış, CorelDRAW X6 Fiyat, CorelDRAW X6 Satış, CorelDRAW Kampanya, Corel Kampanya, CorelDRAW fiyatları, Corel Lisanslama Ücretleri, Corel Lisans ücretleri, corel draw satın al, Corel X6 Fiyat, Corel DRAW X6 fiyat, Corel Lisans, Corel X6 Lisans, Corel X6 satınal, Corel X6 fiyat.

2013 CorelDRAW Uluslararası Tasarım Yarışması sonuçlandı

$
0
0
Corel'in CorelDRAW için geleneksel hale getirdiği yarışma olan CorelDRAW Uluslararası Tasarım Yarışması 2013 yılı için düzenlendi ve yoğun taleplerden sonra gelen tasarımlar oylanarak derecelendirildi.

6 temel kategoride düzenlenen yarışmada bu kategori birincileri içinden seçilen en iyi tasarım yarışma birincisi oldu.

Birincilik ödülünü Genel İllustrasyon ve Güzel Sanatlar dalında Rusya'dan katılan tasarımcı Alexei Oglushevich kazandı. Yarışma birincisine Roland Versa Studio BN-20 Baskes makinesi, Wilcom Embroidery Studio ve 10.000 $ nakit para ödülü verildi.

Diğer kazanan tasarımcılar ve tasarımları da şöyle sıralandı:


Reklam ve Özel Grafik dalı birincisi: Misa Mladenovic (Sırbistan)


Araç Giydirme dalı birincisi Jesus Irvin Herrera Aquino (Meksika)


Textil ve Moda Tasarım dalı birincisi Brenda Karinkanta (İspanya)


Genel İllustrasyon ve Güzel Sanatlar dalı birincisi Alexei Oglushevich (Rusya)


Öğrenci dalı birincisi Booplan M. (Hindistan)


Hızlı Çizim (Speed Drawing) dalı birincisi Alexei Oglushevich (Rusya)

Detaylar için yarışmanın resmi web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

CorelDRAW'da seri QR Code yapımı ve fazlası.

$
0
0
CorelDRAW, Print Merge özelliği ile bir veritabanı dosyasındaki verileri sıralı olarak alıp bunları tek tek oluşturabiliyor. Print Mergeözelliği çok eski sürümlerden bu yana olmasına karşın sadece bir kaç yeniliğin dışında bir getirisi olmadı. Örneğin görsel alamıyor, barcode ya da QR code oluşturamıyor. Yine de basit numaratör işlemleri, takvim, ajanda dizgisi gibi işlemleri rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz bir özellik.

Otomatik olarak görselleri ekleyebilen ve QR Code oluşturabilen bir üçüncü parti eklenti bu işleri rahatlıkla yapmanızı sağlayabiliyor.



VariablesTool 2 adındaki makromuzu incelemeye başlayalım.


VariablesTool 2, LedTool, NeonTool, TextImage, CadTool, DrawStone gibi güçlü makroların yazarı olan Alexander Penkin tarafından üretilmiş ve kullanıma sunulmuş.


Bu makro ile bir veri tabanı dosyasında bulunan verileri tek bir CorelDRAW belgesinde montajlı şekilde oluşturmamızı sağlıyor. Bir örnekle açıklamaya çalışayım. Diyelim ki bir firmanın 100 personeli için ayrı ayrı kimlik kartı yapacaksınız. Bu kimlik kartlarında kişini fotoğrafı, adı, soyadı, çalıştığı departman ve bilgileri içeren QR Code (Kare kod) olsun. 100 kişiye ait olan bilgileri bir excell belgesinde ve fotoğrafları da bir klasörde JPEG olarak firma tarafından sağlandığını düşünelim. Variables 2 ile sadece 1 adet kimlik kartı tasarımını yaparak diğer tüm bilgilerin otomatik olarak veritabanı belgesinden alınıp 100 kişi için ayrı ayrı kimlik kartı tasarımını yapabiliriz.
39,95 $ fiyat ile satışa sunulan makro hakkında deneme sürümünü indirmek ve daha fazla bilgi almak için VariablesTool 2 resmi internet sayfasını ziyaret edeiblirsiniz.

Corel Grafik Bülteni ByDesign Ekim 2013 sayısı yayınlandı.

$
0
0
Daha çok CorelDRAW Graphics Suite kullanıcılarına yönelik olarak hazırlanan e-bülten'in Ekim 2013 sayısı yayınlandı.

Bu sayıda;
CorelDRAW International Design Contest sonuçlarını,
CorelDRAW üyelik hakkında bilgileri,
CorelDRAW Graphics Suite X6 Update 4 ile ilgili tüm bilgileri,
Yeni CorelDRAW Eğitim videolarını ve yazılı dersleri,
CorelDRAW Technical Suite X6 ve CorelPainter X3 ile ilgili haberleri,
bulabilirsiniz.

ByDesign Ekim 2013 sayısına erişmek için buraya tıklayın.

Winzip 18 yayınlandı.

$
0
0
Corel, Winzip'i satın aldıktan sonra oyluna hız kesmeden devam ediyor. Henüz 17.5 sürümü yeni yayınlanmışken şimdi de karşımıza 18. sürümüyle çıkan Winzip özellikle bulut depolama ve yönetimi anlamında bir çok yenilik getiriyor.

Winzip 18 ile birlikte gelen yeni özellikler:

Popüler Winzip özelliklerine diğer yazılımlardan da erişim: Yeni Winzip Express Add-Ons ile Winzip arayüzünü MS Explorer, MS Outlook, MS Sharepoint gibi yazılımlarına entegre edebilirsiniz. Böylece bu yazılımlardan doğrudan Winzip özelliklerini kullanabilirsiniz.

Yeni bulut servislerine erişim: Winzip 18, Google Drive, SkyDrive, Box, CoudMe, Dropbox ve SugarSync gibi bulut servislerine doğrudan bağlanabilir, tüm dosyalarınızı sıkıştırırken anında bu servislere yükleyebilirsiniz.

Yeni buluta yedekleme özelliği: Bilgisayarınızda bulunan klasörleri düzenli ve otomaitk olarak bulut sisteminize yedekleyebilirsiniz.

Yeni algoritma: Zip ve Zipx biçiminde sıkıştırdığınız dosyalar yeni algoritma ile daha iyi sıkıştırma oranları sağlıyor.

Daha fazla bilgi için Winzip resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ücretsiz CorelDRAW Makro: DrawHelper 1.1

$
0
0
CDRPreflight,Export to JPEG, CDRTools gibi gelişmiş ve kullanışlı makroların yaratıcısı CdrPro'dan ücretsiz bir makro daha geldi. Küçük fakat kullanışlı olan makromuzun adı DrawHelper 1.1.

Ücretsiz küçük makroların CorelDRAW'ın eskiliklerini gidermeleri açısından çok faydalı buluyorum. DrawHelper da bunlardan biri. Öncelikle kurulum aşamasından biraz bahsetmek istiyorum. CdrPro makroları bir makro olmaktan bir adım daha iyiler. Çünkü kurulum aşaması bir eklenti kurulumu gibi yapılabiliyor. Kurulum dosyasını çalıştırıyorsunuz ve sisteminizde bulunan makro ile uyumlu CorelDRAW sürümleri listeleniyor. Siz bunlardan istediklerinizi seçiyor ve kuruluma devam ediyorsunuz.


Kurulum ardından CorelDRAW'ı başlattığınızda da aşağıdaki uyarı pencereleri geliyor ve bu pencereleri onayladıktan sonra, makro simgeleri arayüze yerleşmiş oluyor. Yani bir gms dosyasını CorelDRAW GMS klasörüne kopyalayıp, oradan her bir makro modülü için arayüze bir simge eklemenize gerek kalmıyor. CdrPro makroları kullanıcı dostu kurulum şekli ile en acemi son kullanıcılar için bile kurulum işlemini yapmak çocuk oyuncağı haline geliyor.


Kurulum tamamlandıktan sonra CorelDRAW arayüzünde aşağıdaki gibi simgeler eklenmiş olacak.

Peki bu makro ne işe yarıyor, bu simgeler ne anlama geliyor.

Makro aslında otomatik olarak nesne sıralamasını (alta, üste alma) işlemini sizin için gerçekleştiriyor ve bunu çizim yaparken anlık olarak yapmanızı sağlıyor.

Örneğin bir daire çizip içini herhangi bir renkle boyayın. Sonra bu dairenin altına (arkasına) başka bir nesne çizin. Normal şartlarda son çizdiğiniz nesne en üstte kalacaktır. DrawHelper'daki ilk simgeyi tıklayıp çizim yaparsanız, çizim hemen seçtiğiniz nesnenin altına (arkasına) yapılır. Tabi her seferinde bu simgeye tıklamak gerekmiyor. Simgelere aktif ve pasif olarak çalıştığı için bir kere tıklamanız yeterli.

İkinci simge ise bunun tam tersini gerçekleştiriyor. Seçtiğiniz herhangi bir nesnenin üstüne çizim yapmanızı sağlıyor.

En önemlisi ve benim en beğendiğim özellik ise üçüncü simge. Herhangi bir nesne seçip bu simgeye tıkladığınızda yapacağınız çiziler bu nesnenin içinde gerçekleşiyor. Yani otomatik olarak her çizimi seçtiğiniz nesneye powerclip yapmış oluyorsunuz.

DrawHelper 1.1 hakkında daha fazla bilgi ve ücretsiz indirmek için resmi internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Corel Türkiye destek sistemi hayata geçirildi.

$
0
0
Corel ürünleri Türkiye distribütörü Eti Bilgisayar destek sistemini hayata geçirdi. Bundan böyle Türkiye'deki CorelDRAW kullanıcıları birinci elden destek alabilecekler.


Corel firmasının Türkiye'de ofisi olmamasına karşın 1991 yılından bu yana Corel ürünleri Türkiye Distribütörü olan Eti Bilgisayar kullanıcıların yanında olmaya devam ediyor. Ülkemizdeki CorelDRAW kullanıcılarının yardım alabileceği kaynaklar oldukça sınırlı. En doğru bilgiyi alabileceğiniz CorelTÜRK Blog dışında bir kaç forumda sadece kullanıcılardan yardım alınabiliyor. Tabi bunların dışında Eti Bilgisayar teknik destek bölümünü arayarak ya da e-posta gönderek de yardım alınabiliyordu. Fakat bu yeni yapılanma destek sistemini bir adım ileri taşıyor ve Corel ürünleriyle ilgili tüm sorunlarınızı çok kısa bir sürede çözüme kavuşturmayı amaçlıyor.

Sistemin çalışması ise aşırı derecede kolay. Evet böyle diyorum çünkü sisteme girip bir üyelik kaydı yaptırmanız gerekmiyor. Yapacağınız tek şey destek@eti.com.tr adresine bir e-posta göndermek. Kullandığınız e-posta adresine anında şifreniz geliyor ve otomatik olarak destek sistemine kayıt olmuş oluyorsunuz. Ayrıca gönderdiğiniz e-postada sorununuzu yazarsanız doğrudan sizin adınıza bir bildirim açılmış oluyor ve sistemden bunu da takip edebiliyorsunuz.

Daha sonra destek.eti.com.tr adresinden giriş yaparak hem sorun bildirimlerinizi takip edebiliyor hem de sorun bilgi bankasında arama yapıp çözümlere ulaşabiliyorsunuz.

Uzun lafın kısası, Türkiye'deki CorelDRAW kullanıcıları bundan böyle resmi olarak destek alabilecekler.


CorelTÜRK Kaynaklar sayfamız yayında...

$
0
0
CorelTÜRK Blog takipçilerinin artık logo, clipart, vektör çizim gibi kaynaklara ulaşabileceği bir sayfası var. Ana menüdeki Kaynaklar başlığına tıkladığınızda gidebileceğiniz Kaynaklar sayfası CDR formatında logo, clipart, vektörel çizim gibi malzemeleri içeriyor. Bu kaynakları CorelTÜRK Blog takipçileri ücretsiz olarak edinebilecek. Yapmanız gereken tek şey başlıklara tıklamak ve dosyaları indirmek.

Kaynaklar sayfamızda özellikle logolar tamamen tarafımızdan düzenlenmiş olup sizden de gelecek çizimlerle giderek büyüyen bir arşiv olacaktır. Siz de katkıda bulunmak istiyorsanız corelturk@gmail.com adresine çalışmalarınızı gönderebilirsiniz.

CorelDRAW'da karton çanta yapımı - Bölüm 1 (Türkçe Video Ders)

$
0
0
Bu derste CorelDRAW'da karton çanta bıçak çizimini öğreneceksiniz. Ders için Mete Semiz'e teşekkür ederiz.

Viewing all 316 articles
Browse latest View live