Quantcast
Channel: CorelTURK - Türkçe CorelDRAW
Viewing all 316 articles
Browse latest View live

Fiyatlar düştü, hediyeler arttı!!!

$
0
0
CorelDRAW için görülmemiş kampanya... Bu güne kadar alabileceğiniz en ucuz CorelDRAW Graphics Suite Paketi. Lisans başı maliyet sadece 313$.
  • Kampanya 1-16 Aralık 2016 tarihleri arasında geçerlidir.
  • Kampanya Stoklarla sınırlıdır.
  • Kredi kartına vade farksız 9 taksit.
  • Fiyatlara KDV ilave edilecektir, TCMB satış kuru uygulanır.
  • Kampanya hediyesi 1 TB Harici Disk
  • Kampanya hediyesi 7800 mAh Power Bank
  • Hediye ve ürün görselleri temsilidir.
  • Türkçe veya İngilizce olarak sipariş edilebilir.
  • Her bir lisans numarası sadece 1 PC için geçerlidir ve aynı şirkette toplam 3 PC ye yüklenebilir.
  • Lisansların hiçbir şekilde devredilemez.
  • Hediye ürünler son kullanıcı ürünü satın alıp kayıt yaptırdıktan sonra gönderilir.
Ürünü aldığınızda nelere sahip olacaksınız.

Yazılımlar
  1. CorelDRAW® X7: Bu sezgisel vektörel illüstrasyon ve sayfa tasarımı uygulaması, günümüzün grafik profesyonellerinin ve amatörlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
  2. Corel® PHOTO‐PAINT™ X7: Bu profesyonel görüntü işleme uygulaması, fotoğrafları hızlıca rötuşlamanızı ve geliştirmenizi sağlıyor.
  3. Corel® PowerTRACE™ X7: Bu uygulama, biteşlemleri hızlı ve hassas bir şekilde vektörel grafike dönüştürmenizi sağlıyor.
  4. Corel® Website Creator™ X7: Bu uygulama, Web sitesi tasarlamanın, oluşturmanın ve yönetmenin hızlı ve kolay bir yolunu sunuyor. (Uygulamayı indirebilmeniz için Corel.com hesabı oluşturmalısınız.)
  5. Corel CAPTURE™ X7: Bu tek tıklamayla çalışan ekran yakalama uygulaması, bilgisayar ekranınızdaki görüntüyü resim veya video dosyası olarak kaydetmenizi sağlıyor.
  6. Corel® CONNECT™ : Bu tam ekran tarayıcı, paketteki dijital içeriğe erişmenizi, bilgisayarınızda veya ağınızdaki içerikleri aramanızı sağlıyor. CorelDRAW ve Corel PHOTO‐PAINT programlarında pencere olarak da kullanılabiliyor.
  7. PhotoZoom Pro 3: Bu eklenti, dijital resimlerin boyutunu Corel PHOTO‐PAINT X6 programında büyütmenizi ve kaydetmenizi sağlıyor
  8. Barcode wizard: Bu sihirbaz, çok sayıda endüstri standardı formatta barkod üretmenizi sağlar.
  9. Duplexing wizard: Bu sihirbaz, çalışmanızı kağıdın her iki yönüne bastırma konusunda yardım eder.
  10. Bitstream® Font Navigator®: Windows® işletim sistemi için hazırlanmış olan bu ödüllü yazıtipi yöneticisi, yazıtiplerini yönetme, bulma, yükleme ve önizleme konusunda en büyük yardımcınız olacak.
  11. Concept Share: Çalışmalarınızı müşterilerinizle ya da arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayan bir yazılım.
  12. GhostScript: Açık kaynak kodlu olan bu yazılım Adobe Postscript'e eşdeğer bir PS tercümanıdır. 
  13. Patterns: Mobil cihazlarınızda desen oluşturup bunları CorelDRAW ve CorelPhotopaint'e hızlı aktarmanızı sağlayan uygulama.
  14. Designs: CorelDRAW topluluk galerilerine hızlı erişmenizi sağlayan uygulama.
  15. CorelTÜRK Makro Paketi (Kampanya hediyesi): (e-posta ile gönderilecek)
Grafik Materyalleri
  1. 1.000 adet OpenType font (Neredeyse Tamamı Türkçe destekli lisanslı fontlar)
  2. 10.000 adet yüksek kalitede vektörel çizim (clipart)
  3. 1.000 adet yüksek çözünürlükte fotoğraf
  4. 350 adet hazır grafik şablonu (kartvizit, broşür, menü vs.)
  5. 2.000 güncel taşıt şablonu.
  6. 800 adet çerçeve ve desen.
Dökümantasyon
  1. Hızlı başlangıç kılavuzu (e-book)
  2. Hızlı referans kartı
  3. Yardım dosyaları (çevirimiçi)
  4. CorelDRAW X7, Corel Photopaint X7 resmi kullanıcı kılavuzları (e-book, süre sınırlı)
Destek
  1. 5 saatlik eğitim videosu (ingilizce)
  2. Video ipuçları (yazılımın içinde)
  3. İpuçları paneli (yazılımın içinde)
  4. 1 Yıl ücretsiz CorelTÜRK E-posta desteği
Değer Etiket Ltd. Şti. Corel Türkiye Yetkili Satıcısıdır
Bilgi için: 0232 431 16 17 - 0554 533 00 66

Corel indirim kartınızı aldınız mı?

$
0
0

CorelDRAW indirim kartınızı almadıysanız buradaki formu doldurup corelturk@gmail.com adresine gönderin. 50$'a kadar indirim kazanabileceğiniz kartınızı size gönderelim.

CorelDRAW ürünlerinde geçerli olan indirim kartını dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. İndirim kartınızı Türkiye'deki tüm yetkili Corel ürünleri satıcılarından satın alacağınız CorelDRAW Graphics Suite paketlerinde kullanabilirsiniz.

Süre kısıtlaması yok.
Kartınızı şimdi alın, CorelDRAW satın alacağınız herhangi bir zamanda kullanın.

Versiyon / Sürüm kısıtlaması yok.
Kartınızdaki indirimi dilediğiniz CorelDRAW sürümü için kullanabilirsiniz.

Lisans / Kutu kısıtlaması yok
CorelDRAW kutu ya da lisans tüm ürünlerde indirim kartınızı kullanabilirsiniz.

Ürün kısıtlaması yok
İster 1 kullanıcılı ister 3 kullanıcılı isterseniz de upgrade ürünlerde indirim kartınızı kullanabilirsiniz.

Corel İndirim Kartı kampanyası hakları Corel Türkiye Distribütörü'ne aittir. CorelTÜRK Corel Ürünleri Yetkili Satıcısıdır.


Güle Güle BFN, Hoş Geldin CFM

$
0
0
Bitstream Font Navigator'ün yerini alan ve CorelDRAW Graphics Suite X8 ile yeni tanıştığımız Corel Font Manager İncelemesi

Merhaba arkadaşlar. Bir önceki yayında yani şurada detaylarıyla söz edildiği gibi CorelDRAW Graphics Suite X8 piyasaya çıktı. Kullanmakta olan herkese şimdiden keyifli ve sorunsuz deneyimler diliyorum. 
Evet, CorelDRAW Graphics Suite X8 köklü değişiklik ve nefis yeniliklerle karşımızda. Bu yazıda başlıktan da anlaşılacağı üzere bu yeni sürüm ile birlikte gelen Corel Font Manager (CFM)'ı  genel hatlarıyla inceleyeceğim.

CorelDRAW Graphics Suite X8 ile gelen en köklü değişiklik;
bu sürüme kadar alışageldiğimiz CorelDRAW'ın olmazsa olmazı font yönetim aracı olan Bitstream Font Navigator'un, yerini tamamen yepyeni bir altyapı ve sisteme sahip Corel Font Manager'a bırakmasıdır.

Yılların font yönetim aracı olan ve aslında tam olarak Corel ekibinin üretmeyip de Bitstream Inc.'den satın aldığı Font Navigator'e güle güle derken onun yerini alan ve gerçekten onu aratmayacak hatta çok daha başarılı ve tamamen Corel ekibi tarafından üretilmiş bir font yönetim aracı alan Corel Font Manager'a merhaba diyoruz...

Beta sürecinde de deneyimlediğim üzere CorelDRAW ve CorelPHOTOPAINT'in font yönetim sisteminin X6 sürümünden aldığı yeni text (yazı) motoruyla güçlenerek geliştiğini söyleyebilirim. Kullanılabilirlik ve basitliği konusunda şimdilik aynı şeyleri söyleyemeyecek olsam da ortaya oldukça başarılı ve kısa bir deneyim sürecinden sonra rahatça kullanılabilecek ve zaman içinde çok daha iyiye doğru ilerleyecek bir yapı çıktığı ortada. Buna, CorelDRAW X8'i kurup ardından Corel Font Manager'ı deneyimlediğinizde sizler de şahit olacaksınız.

Corel Font Manager için, bilinen Font Navigator'den ayrılan özelliklerin başında; font arşivinizi tamamen size yönelik bir şekilde yönetmenizi sağlayacak esnekliği sayabiliriz. Corel Font Manager, CorelDRAW ile birlikte sizi, Font Navigator'den bilinen, sistem fontları (PC'ler için örnek: Windows/Fonts klasörü) klasöründen kurtarıyor ve tamamen bağımsız bir çalışma zemini hazırlıyor.

Font Navigator'u tecrübe edenler bilir; CorelDRAW'da kullanmak istediğiniz bir font için yapmanız gereken işlem şudur: Font Navigator açılır, oradan kendi arşivinizdeki istenen font seçilir ve "install" edilir. Install edildiği anda, artık o font, CorelDRAW çalışma alanında, font listesine dahil edilir ve kullanılabilir durumdadır. Font Navigator işte bu install işlemini yaparken, bağımsız arşiv klasörünüzde bulunan ve install ettiğiniz o font için, sisteminizde windows/fonts klasöründe o fonta bir kısayol oluşturmaktaydı.

Corel Font Manager'da ise, CorelDRAW veya CorelPHOTOPAINT'te kullanmak istediğiniz bir fontu, bu şekilde bir install etme zorunluluğu yok.Çünkü kullanmak isteyeceğiniz bir fontu, Corel Font Manager'ı açıp, fontu bulup sonra install etmek diye bir işlem yok!

Corel Font Manager, onu yönlendirdiğiniz font arşivlerini doğrudan okumak ve sunmak üzerine kurulmuş bir yönetim aracı oldu. Yani arşivinizde olan binlerce fontu sadece bir isim listesi olarak indekslemekten öte, bütün özellikleriyle, doğrudan, fiziksel ve eş zamanlı olarak yönetim sağlıyor.

Bu nedenle, arşivinizdeki herhangi bir fontu CorelDRAW veya PHOTOPAINT'te kullanmak, install etmenize gerek kalmıyor.
Artık bütün fontlarınıza CFM sayesinde, CorelDRAW veya PHOTOPAINT çalışma alanında, font listesinden ulaşabilirsiniz, üstelik CFM bunu sağlarken windows/fonts klasörünü de işgal etmemektedir. CorelDRAW veya CorelPHOTOPAINT çalışma alanı içinde font listesine tıkladığınızda doğrudan font arşiv klasörlerinizin içinde gezinti yapmış oluyorsunuz. Harika değil mi?



CFM, hem bütün fontları CorelDRAW çalışma sayfanızda listeliyor hem de fontların detaylarına ulaşmanız ve yönetmeniz için kendi penceresinde de ayrıca size sunmuş oluyor. CFM sayesinde tüm arşivinizi CorelDRAW'a yüklemiş gibi olduğunuz için; eski kayıtlı dosyalarınızı, (kendi font arşivinizden yararlanarak) yaptığınız çalışmalarınızı açarken CorelDRAW artık size font da sormuyor, tüm çalışmalarınızı seri ve güvenli bir şekilde açabiliyorsunuz.

Fontlara daha detaylı bakmak, yönetmek veya işletim sisteminize yüklemek için, Corel Font Manager'ı kullandığınızda ise, basit bir örnekle; içi binlerce resim dolu bir klasörde sisteminizin explorer penceresinde dolaşır gibisiniz ama çok daha gelişmiş olarak tabii.

CFM, içinde kendi fontlarınızı, bütün alt üyeleriyle, bütün özellikleriyle, uzantı, tanımlama, simgesel kütüphane, bütün info bilgisiyle ve glyph tablolarına  kadar hepsini aynı anda görebileceğiniz bir yapıya sahip.

CFM bu yapısıyla, ilk başta binlerce font için kullanım ve hız açısından biraz endişe verici gibi görünse de (ki açıkçası beni tedirgin etmiş, sistemin ya da en azından Corel programlarının yavaşlamasına neden olabileceğini düşünmüştüm.), Corel ekibinin azimli ve titiz çalışmasının sonucu olarak hız açısından da şaşırtıcı şekilde başarılı olduğunu söyleyebilirim. Değerli arkadaşım Kürşad ÇAKIR ile birlikte ilk etapta ortalama 9000 adetlik bir font arşivini denedik ve beklediğimizin oldukça üzerinde iyi bir hızla karşılaştık.

Gelelim Corel Font Manager'ı başlatmaya:
Corel Font Manager, aynı Font Navigator gibi, CorelDRAW Graphics Suite kurulumundaki seçenekler listesinde demirbaş olarak geliyor ve mutlaka kurulum esnasında opsiyonlarda seçili olması gerekiyor ve normal bir kurulum sonrasında CorelDRAW Graphics Suite ailesinin diğer üyeleriyle birlikte sisteminizdeki yerini alıyor.
Corel Font Manager'da da Font Navigator'daki gibi ilk açılış önemli: Çünkü ilk kullanımda font klasörlerinizi bu yönetim aracına tanıtarak dizinlerinizi oluşturmanız gerekiyor. Yukarıda da değindiğim gibi, Corel Font Manager'ı tamamen sizin arşivinize ve klasör tertibinize yönlendirip ve yönetim yapacağınız için, kurulumdan önce font arşivlerinizin düzeninizi benim gibi gözden geçirip, tam istediğiniz tertip/düzene getirmenizi öneririm.

Corel Font Manager, doğrudan arşiv klasörlerinizde eş zamanlı etkileşim içinde olacağı ve fontlarınızı yönetirken doğrudan o klasörlerin içinde dolaşıyor olacağınız için,font arşivleme klasörlerinizi muhakkak varsa SSD disklerde, eğer yoksa en azından birincil diskte yani işletim sisteminizin kurulu olduğu diskte tutmanızı önemle tavsiye ederim. Çünkü ikincil kullanılan diskler bilindiği gibi, belli bir kullanmama / hareketsizlik süresi sonrası uyku moduna geçebiliyor. Bunun etkisini ise; çalışmanız sırasında font listesine tıkladığınızda karşılaşacağınız yavaşlık olarak görebilirsiniz.
CorelDRAW'da çalışmanız esnasında font listesini açtığınızda CFM, font arşivinize köprü kurarak arka planda çalışıp size doğrudan tanımladığınız arşivi, disk üzerinden liste yaparak sunacağı için, muhtemel uykudaki sabit diskinizin uyanmasını bekleme sürecine girecektir ve bu da size CFM ya da CorelDRAW'ın yavaş çalıştığını düşündürebilir ve işinizi yavaşlatabilir.

Burada yeni kullanıcı arkadaşlarımızın hatta eski kullanıcıların bile zaman zaman düştüğü bir hatayı hatırlatalım.İster Font Navigator olsun, ister yeni CFM olsun, her ikisinin de kurulum ve font dizini oluşturma prensibi aynı. Font dizini oluştururken, font arşivinin bulunduğu klasörü yönetim aracına tanımlamak gerekiyor.
Font Navigator'de bu işlem, Find Fonts komutunu seçip, sistem içerisindeki klasörünüzü bularak, başındaki kutucuğa tik ederek yapılıyordu.
Yapılan hata ise; tanımlanacak arşiv klasörün bulunduğu sabit diskin başındaki kutucuğa ve/veya başka klasörlere de tik koyulmasıdır.
Bu durumda Font Navigator, nelere tik koyulduysa onları indekslemekte ve böylece sadece istediğiniz font arşivinizi değil, sabit diskinizde bulduğu (eğer varsa başka yazılım, klasör vb. herşeye ait) ne kadar font varsa onları da indeksleyerek; ortaya kendi arşivinizi bile tanıyamayacağınız bir font karmaşası görüntüsü çıkmasına neden oluyordu. Font Navigator için bu, çok tehlikeli bir durumdur ve işlerinizin ciddi şekilde aksamasına, işlerinizdeki fontların sorun çıkarmasına bile neden olabilir.

Corel Font Manager'da bu işlem değiştirildi. Artık font klasörü tanımlarken, onay kutucuğu tikleme işlemi yok. Doğrudan eklenecek klasörü seçip, sağ altta "Klasör Seç" demeniz yeterli. Yalnız burada da doğru klasörü seçtiğinizden emin olmalısınız.

Evet, düzenli font arşivinizi mümkünse SSD'e ya da en azından işletim sisteminizin kurulu olduğu birincil HDD'e aldıktan sonra geriye, Corel Font Manager X8'i başlatmak ve font arşiv klasörünüzü tanıtmak kalıyor. Bu arada yeni gelen Corel Font Manager X8, bana da font arşivimi yeniden gözden geçirip, derleyip toparlamak konusunda faydası oldu. Yıllar içerisinde bir miktar karışmış olan font arşivimi tekrar gözden geçirip tasnif ederek, yeni font klasörümü birincil SSD'de kullanmak üzere hazırlamış oldum.

Corel Font Manager'ı çalıştırdığınızda karşınıza oldukça sade, göz yormayan ve geniş bir çalışma, izleme, yönetim alanı sunan CFM ekranı çıkıyor. CorelDRAW ve CorelPHOTOPAINT'teki önemli yeniliklerden biri olan görünüm ve renk teması değiştirme seçenekleri CFM'da da sunuluyor: Sağ üst köşede dişli simgesinden bu ayarlara ulaşabilirsiniz. Genel görüntü boyutlandırma ile birlikte 4 ayrı tenk tema seçeneği mevcut. Özellikle boyut ayarları benim gibi çoklu monitör ve büyük ekran kullananlar için önemli bir detay.

Corel Font Manager'a kişisel font arşiv klasörlerinizi tanımlama:
CFM'i ilk çalıştırdığınızda karşınıza çıkan font listesi, işletim sisteminizde yüklü olan fontlardan oluşmaktadır ve tabi ki ilk yapacağınız şey; kendi font klasörlerinizi CFM'ye tanıtmak olacak. Bunun için sol üst köşede Libraries (Kütüphaneler)'in karşısında bulunan Add Folder (Klasör Ekle) simgesini tıklayın ve font arşiv klasörünüzü bulup tanıtın. Bu işler font arşivinizdeki yazıtipi miktarına göre ilk etapta biraz zaman alacaktır. Font klasörleriniz tanımlandıktan sonra, pencerenin altında mevcut font sayınızı görebilirsiniz.

Orada göreceğiniz sayı, CFM ekranında sol menüde eğer My fonts (Fontlarım) seçili ise, işletim sisteminizde bulunan fontlarınızla birlikte, tanımladığınız font arşiv klasöründeki fontların toplam sayısıdır. Eğer sadece font arşiv klasörünüzdeki fontlarınızı listelemek ve görmek istiyorsanız, sol menüde bulunan My fonts (Fontlarım) ın altında oluşmuş olan kendi klasörünüze tıklamanız gerekir.

CFM'ın solunda bulunan menüde, yukarıdan aşağıya doğru;
•My fonts (Fontlarım) İşletim sisteminizin font klasöründeki fontlarla birlikte tanımladığınız font arşivi klasörü içeriğini gösterir.
•Tanımladığınız font klasörünüz ve adı. (Sadece tanımadığınız font klasörü içeriğini gösterir)
•Online ulaşabileceğiniz font listesi.
•Kendi oluşturacağınız ve sistemin sık kullanılanları gösterdiği listeler.

•Filtreler:
Font arama, seçenek daraltma ve tespit için de çok fayda sağlar.
Özellikle CFM ile daha da geliştirilmiş bu filtreleme, arama seçenek daratlma listesinde, font teknolojisi, stil, incelik kalınlık, opentype gibi alt seçeneklerle güçlendirilmiş.

CFM'nin yenilikçi bir özelliği de listelediği arşiv içerisinde mükerrer fontları tespit etmesidir. Siz de benim gibi zaman içinde font klasörlerinizi güncellemeleriniz sonucunda gözden kaçırdığınız birden çok kopyalanmış aynı fontlar varsa CFM bu konuda düzeninizi tekrar korumanızı sağlayacak güzel bir yardımcı olacaktır. Karşınızdaki font listesindei fontların sol başında bulunan sarı şeritler, o fontun işletim sisteminize install edilmediğini gösterir. Yeşil şeritler ise fontun install edildiği anlamına geliyor. Ama merak etmeyin, yukarıda da değindiğim gibi, CorelDRAW'da bir font kullanmak için artık onu Font Navigator'deki gibi, install etmek zorunda değilsiniz. CFM başlatırken, bir kereye mahsus tanımladığınız font arşivinizin tamamı artık CorelDRAW çalışma alanınızda font listesinde yerini aldı bile.

Yinelenen fontların tespiti: CFM, mükerrer yani yinelenen fontları, listenizde şeritler halinde gösterilen font isimlerinin sağ tarafında bir simge ile size hatırlatıyor.

Eğer sadece yinelenen fontları görmek isterseniz, soldaki filtreler bölümünde Duplicates (Yinelenenler) ismiyle seçenek olarak da mevcut. Yinelenenler kutucuğunu seçip filtrelediğinizde, karşınızda artık arşivinizdeki sadece yinelenen fontlar listelenecektir. Böylece arşivinizde gereksiz yere çifter ya da daha fazla aynı fontları denetleyeip temizleyebilirsiniz.

CFM'de yine Font Navigator'de de olan kişisel kataloglama, fontları kategorileme, yeni listeler oluşturma veya listelenen font ya da fontları sadece listeden veya hem listeden hem de fiziksel olarak sabit diskinizden de silme imkanınız var.

►Eksiklik:Oluşturulan kişisel font liste, klasör veya kataloglar malesef dışarı kaydedilemiyor. Bu da, yazılımı herhangi bir nedenle kaldırıp kurunca kişisel listeleri geri getirememek demek oluyor ki bu eksikliği "şimdilik bir sorun" olarak görüyor ve yarınlarda çıkacak güncellemelerle giderileceğini umut ediyorum.

İpucu: listenizde seçili bir fontun, fiziksel olarak nerede olduğunu da hemen mouse sağ tuş ile öğrenebiliyor ve hatta tek tıklama ile dosya gezgini üzerinden fontun bulunduğu noktaya ışınlanabiliyoruz. Daha önce Font Navigator'de bu sistem sağlıklı çalışmamakta, fontun disk üzerindeki adresini yarım göstermekteydi.

Listenizi filtreli değil de normal listeleme ile kullanırken, yine yinelenen fontları görebilir veya bu görünümü kapatabilirsiniz. Bu da çok basit bir şekilde buton haline getirilerek CFM ana penceresinin üstüne eklenmiş.
Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi, yinelenen fontları göster / gizle butonunun hemen sağında "Örnek metni girin"kutusu bulunmaktadır. Buraya yazdığınız kelime ya da cümleleri daha yazmaktayken, eş zamanlı olarak tüm liste fontlarına uygulandığını görüyoruz ki bu da çok başarılı bir sunum oluşturuyor.
Evet, örnek metin yazma kutusunun sağında ise arama kutusu mevcut ve kararlı çalışmakta. İsim üzerinden aranan bir fontun ismini doğru şekilde yazıldığı sürece kusursuz sonuçlar veriyor.

Gelelim CFM'e önemli bir değer katan, CFM Font Prtoperties docker menüsüne:CFM ekranının sağında bulunan bu menü, yukarıda söz ettiğimiz üst alet simgelerinde, arama kutusunun sağında bulunan ve simgesi şu: Font Properties (Yazıtipi özelliklerini göster / gizle) butonu ile açılıp kapatılabiliyor. 
Arkadaşlar, bu menü, listede seçili olan fontun, tüm kimliğini, özelliklerini, görsel içeriklerini, dil içeriklerini, unicode değerlerini, ascii kodlamalarını, kısacası seçili fonta dair her şeyi gözler önüne seren müthiş bir yardımcıdır. Öyle ki zaman içinde alışınca bunu daha iyi anlayacaksınız. Özellikle benim gibi tipopgrafi ile haşır neşir olan arkdaşlara selam ediyorum.

Bu menüde ise yukarıda küçük resmini gördüğünüz açma kapama butonunun yanındaki butonlardan "g" simgeli olan, seçili fontun görsel içeriklerini gösteren (glyph set) menüyü aşağıda açıyorken, onun yanında bulunan son buton da (details), seçili fontun genel özellik bilgilerini (fontun ailesi, yapım teknolojisi, uzantısı, ait olduğu dili ve font tasarımcı bilgilerini içeren) veren pencereye geçiş yapmanızı sağlıyor.

Glyph set (Görsel içerikler) bölümüne dönersek, burada, seçili fontun tüm içeriğini ve eğer mevcutsa, fontun tasarımında işlenmiş diğer görsel içeriklerin hepsi elimizin altında. Alfabe ve numerik değerlerin dışında, başka dillerin harfleri, süsleme eklentileri, çeşitli dallara ait semboller, kısacası font tasarımında font içeriğine ne işlenmişse her şeyi buradan inceleyip, hatta görsel seçeneklere göre filtreleyip (örneğin; rakamlar,semboller, matematik işaretleri vb...) izleme imkanı var. Bu menüde incelenen her işaret, simge, harf gibi nesnelerin, isimlerini, glyph id'sini, unicode ve klavye kısayol tuşlarını da hemen alttaki pencerede aynı anda görmek mümkün.

Corel Font Manager için Corel firmasının hazırladığı ve Türkçe altyazı desteği de ekleyerek Türk kullanıcıları selamladığı iki küçük ders videolarına buradan ulaşabilirsiniz.


Ayrıca küçük bir ipucu olarak, bu Glyph set (Görsel içerikler) menüsünde seçtiğiniz herhangi bir nesneyi doğrudan klavye ile kopyalayarak (CTRL C), CorelDRAW çalışma alanınıza yapıştırılabildiğini, hem de doğrudan CFM'da seçili font ile geldiğini paylaşmak isterim.
Bazı sembollü veya farklı dillere ait üyeler barındıran grafik veya tipografi çalışmalarında, acil durumlarda çok iş göreceğine eminim.

Corel Font Manager çalışma alanı da dediğim gibi, diğer Corel Graphics Suite üyeleri gibi, renk ve boyutlandırma konusunda kullanıcı dostu yönünde esneklik kazandırılmış. CFM ana penceresinin sağ altında bulunan boyutlandırma çubuğu ile liste istenilen ölçüde boyutlandırılabiliyor. Aynı durum, sağdaki Glyph set (Görsel içerik) menüsündeki içerik sunumu için de geçerlidir. O menünün ortasında bulunan Glyph preview (Görsel önizleme) kaydırma çubuğu ile, menü içindeki görsel üyelerin de büyüklüğü de ayarlanabiliyor. Biliyorsunuz bu imkan bir süredir CorelDRAW ve PP çalışma alanı font listelerinde de sunuluyor ve müthiş işe yarıyor.

Evet arkadaşlar... Yeni ve daha da gelişeceğine dair umut vadeden Corel Font Manager için, gerek rahatlatıcı görsel çalışma alanı olsun, gerek kullanım ve detay açısından olsun, ortaya oldukça başarılı bir font yönetim programı çıktığını söyleyebilirim. Yukarıda saydığım özellik ve yenilikleriyle, yerini almış olduğu Bitstream Font Navigator'ü aratmayacağı gibi fazlasını şimdiden sunmuştur.
Kişisel yorumum olarak CFM, sadece CorelDRAW Graphics Suite çalışmalarında değil, bağımsız olarak fontlarla ilgili tüm çalışmalarda ciddi bir başucu aracı olacak kadar kararlı bir yönetim aracı olmuştur. Dolayısıyla, Corel Font Manager'ın, benden geçer nottan fazlasını aldığını net olarak söylemeliyim.
Herkese keyifli grafik-tasarım zamanları dilerim.

CorelDRAW Graphics Suite X8 yeni özellikleri karşılaştırma tablosu

$
0
0
CorelDRAW Graphics Suite X8 yeniliklerini ayrı ayrı ve detaylıca incelemiştim. Yeni özelliklerin büyük bir kısmını da bu yazıda sizlerle paylaşmıştım. Şimdi de tüm özellikleri bir arada bulabileceğiniz bir tablo paylaşıyorum. Bu tabloda ayrıca CorelDRAW X4'e kadar olan sürümlerin tamamının özelliklerinin karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

Farklı CorelDRAW sürümlerini kullananlar için bu tablo hızlı bir başvuru kaynağı olacak. Bakalım CorelDRAW 2017 yılında bizleri neler bekliyor. CorelDRAW X8 için sadece bir güncelleme yayınlandı, 2017 yılında yeni güncellemeleri de bekliyoruz.

CorelDRAW X8 yeni özellikler karşılaştırma tablosuna buradan ya da buradan erişebilirsiniz.

Türkçe kurulmuş CorelDRAW X8'i ingilizce yapmak.

$
0
0
CorelTÜRK Blog takipçilerinin bildiği gibi CorelDRAW Graphics Suite X8 tüm dünyada aynı anda 14 dilde yayınlandı ve bu dillerin içinde Türkçe de vardı. X7 sürümü için önce Türkçe sürümün hiç bir şekilde yayınlanmayacak olması, sonrasında da gerek Türkiye distribütörü, gerekse bizim çalışmalarımız sonucu Türkçe olarak yayınlanmasına bakılırsa bu durum Türkçe kullananlar için son derece iyi.


Türkçe CorelDRAW kullanmayı her ne kadar geçmişte tavsiye etmiyor olsam da X8 ile birlikte Türkçe Corel kullanımını desteklemeye başladığımı belirtmeliyim. Bunun sebepleri ise şöyle. X8 öncesi Türkçe sürümün ayrı satılması ve ayrı yüklenmesi ve sadece Türkçe ya da sadece İngilizce olarak yüklenebilmesi her yerde CorelDRAW’ın Türkçe sürümünü bulmanızı neredeyse imkansız hale getiriyordu. Bu durumda eğer Türkçe kullanmaya alıştıysanız herhangi bir yerde İngilizce CorelDRAW'ı kullanmakta epey güçlük çekerdiniz. Fakat X8 ile gelen dil özelliği sayesinde aynı bilgisayarda aynı anda birden çok dil yüklenebilir hale geldi. Bu sayede sadece CorelDRAW’ı kapatıp açarak diller arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Programın sadece menüleri değil, tüm hata ve bilgi mesajları ve eğitici panelindeki tüm yazılar da dahil olmak üzere artık Türkçe ve bunun sağladığı bir çok avantaj var.



CorelDRAW X8’den itibaren hem Türkçe hem de İngilizce aynı anda kurulum gerçekleşebildiği için Türkçe CorelDRAW bulmak çok daha kolay bir hale geldi. Böylece çalıştığınız farklı iş yerlerinde ya da farklı bilgisayarlarda Türkçe CorelDRAW sorunu yaşamayacaksınız. Tabi doğru bir kurulum gerçekleşmişse.

CorelDRAW X8 Türkçe olması güzel de İngilizce kullananlar için bir sorunla karşı karşıya kalıyoruz. O da aslında kurulum sırasında kısmen yükleyicinin dikkatsizliğinden kaynaklanıyor. CorelDRAW Graphics Suite X8 yüklerken dil seçeneği kısmını atladığınızda program paketi işletim sisteminizin dilini dikkate alarak o dilde kurulum yapıyor. Türkiye’deki Windows işletim sistemlerinin neredeyse tamamının Türkçe olduğunu var sayarsak CorelDRAW X8 paketi sadece Türkçe diliyle yükleniyor.

Bu sorunu kurulum aşamasındaki son adımda Türkçe yanında aynı zamanda İngilizce dili seçerek çözebilirsiniz. Hatta Rusça, Çekçe, Lehçe gibi dilleri bile seçip tamamını yükleyebilirsiniz. Ya da “ben Corel’i sadece İngilizce kullanıyorum” derseniz, sadece İngilizce dili seçip, yükleyip CorelDRAW Graphics Suite’nin diskinizde fazla yer kaplamasını da önleyebilirsiniz.

Peki kurulumu yaptınız, kurulum aşamasında  da dil seçeneklerini atladınız ve tamamı Türkçe olan bir CorelDRAW’la karşılaştınız. Bu durumda ne yapacaksınız? Çözüm basit. Kurulumu düzenleyip (modify) tekrar dil seçenekleri aşamasına gideceğiz. Şöyle ki;

Öncelikle Programlardan ya da Program Ekle / Kaldır'dan CorelDRAW Graphics Suite X8’i bulup yukarıdan Kaldır / Değiştir komutuna tıklıyoruz.



Karşımıza aşağıdaki gibi bir yeniden kurulum penceresi gelecek. Burada “Düzenle” seçeneğini işaretleyip “ileri” düğmesine tıklayacağız.


İkinci olarak karşımıza yüklemek istediğimiz programları seçebileceğimiz bir pencere çıkacak. Buradan dilediğiniz programları seçebilirsiniz fakat CorelDRAW’ın eksiksiz çalışmasını istiyorsanız hepsini seçmenizde fayda var. Seçim işleminden sonra yine "ileri" düğmesine basarak diğer pencereye geçeceğiz.


Bu pencerede yardımcı programlar ve Ghostscript’i seçip yükleyeceğimiz bölüm karşımıza çıkacak. Hiçbir şeye müdahale etmenize gerek yok. "İleri" düğmesine tıklayıp bu pencereyi de geçelim.


İşte geldik meşhur dil seçenekleri penceresine. Ürün dillerini seçtiğimiz pencere burası. Burada Şunları içerir yazısının üzerine tıklayarak kurulum dosyasının içerdiği dilleri listeleyeceğiz ve buradan İngilizceyi seçeceğiz. Türkçe kullanmak istemeyenler Türkçe işaretini kaldırabilir fakat benim tavsiyem hem İngilizce hem de Türkçeyi seçerek iki dili birden yüklemeniz yönünde olacaktır. İleride karşılaşacağınız sorunları, hata ve bilgi mesajlarının Türkçe’sini okuyarak çözebilirsiniz. Evet son olarak "Şimdi Yükle" düğmesine tıklıyoruz ve kurulumun tamamlanmasını bekliyoruz.

Kurulum tamamlandıktan sonra dilediğimiz dili seçerek çalışmaya başlayabiliriz.

Bir sonraki yazımda dil kullanımını ve diller arası nasıl geçiş yapacağımızı anlatacağım.

Bu arada, eğer Corel yazılım geliştiricileri dil seçeneğini ilk pencereye ve daha görülebilir bir şekilde yerleştirselerdi bu makaleyi yazmama gerek bile kalmayabilirdi.

Tüm CorelDRAW kullanıcılarına faydalı olması dileğiyle... Hoşça kalın.

CorelDRAW 2017'ye merhaba. CorelDRAW 19. sürümü yayınlandı.

$
0
0
Corel firması kullanıcıları için bir sürpriz yaptı ve güncelleme beklenirken yeni sürümü duyurdu.

CorelDRAW Graphics Suite yeni sürümünün ismi ise beklediğimiz gibi X9 değil 2017 oldu. Bu isimlendirme de her yıl yeni bir sürüm yayınlanacağı anlamına geliyor. Önümüzdeki sene CorelDRAW 2018 sonraki sene ise CorelDRAW2019'u göreceğiz ve bu böyle sürüp gidecek.

CorelTÜRK Blog takipçileri CorelDRAW'ın her iki senede bir yeni sürümünün yayınlandığını bilir. Blogta yeni iseniz yamalar sayfamızdan ve sürümler yazımızdan tüm detayları öğrenebilirsiniz. Hatta göreceksiniz ki CorelDRAW Graphics Suite zaten 11. sürüme kadar neredeyse hep yılda 1 yenilenmiş. 2000 yılından bu yana da 2 yılda bir olacak şekilde yeni sürüm üretilmiş.

Bu radikal kararın arkasında günümüzde yazılım sektörünün eğilimleri ve tabii ki rakip Adobe'nin de etkisi çok büyük. Adobe CC'ye geçtikten sonra dayatılan abonelik sisteminde kullanıcıları memnun edebilmek için her yıl, hatta bazen yılda birden çok defa yeni sürüm yayınladı. CorelDRAW da aynı süreci X6 ve X7 güncelleştirmeleriyle premium üyelere yaşatsa da sonuç pek tatmin edici olmadı ki böyle bir sisteme geçti.


Sonuç olarak bundan böyle her sene yeni bir sürüm ile karşılaşacağız. Bu sistem tüm kullanıcıları mutlu etmese de yeni özellikleri kullanmak için 2 sene beklemek zorunda olmadığımız anlamına geliyor.

CorelDRAW Graphics Suite 2017 Türkiye fiyatları konusunda ise henüz bir bilgi olmasa da yurtdışı fiyatları önceki sürümle aynı kalmış. Türkiye fiyatlarında da aynı olmasını bekliyoruz. Türkiye fiyatları belirlenir belirlenmez yine müdavimlerimizin bildiği gibi ilk önce buradan öğreneceksiniz.

CorelDRAW 2017 özellikle illüstrasyon yapanlar ve dokunmatik ekran ve kalem kullananlar için harika yenilikler getiriyor olmasına karşın beklentilerinizi karşılamayabilir. Yine de atılmış adımlar CorelDRAW'ın geleceğinin hala parlak olduğunu gösteriyor. Yenilikleri ileriki günlerde detaylıca inceleyeceğiz. Yenilikler dışında bir çok hata düzeltmesi geldi ve özellikle uzun yıllardır yaşanan büyük sorunların giderilmesi de hata düzeltme anlamında tatmin edici sonuçlar getirdi. Tabi bu yeni hataların da geldiği gerçeğini değiştirmiyor. Bunun gibi tüm detaylara sonraki yazılarımızda değineceğim. Şimdi 30 günlük deneme sürümünü buradan indirip tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Özellikle X6 ve öncesi kullanıcılarına kesinlikle tavsiye ediyorum. Gerçekten de çok fazla yenilik sizi bekliyor.

CorelDRAW 2017 yeni ozellikler

$
0
0
Dün CorelTÜRK sayfalarından CorelDRAW Graphics Suite 2017'yi duyurmuştuk. Bu yazımızda ise yeni özellikleri tek tek detaylandırıyoruz. CorelDRAW 2017 özellikle dokunmatik ekranlar ve stylus gibi kalemler için yeni özellikler sunuyor. Bunun dışında da bir çok hata düzeltmesinin dışında radikal bir değişiklik ya da yenilikle gelmiyor.

Yeni özellikler arasında eski workspace'leri import edebilmek uzman kullanıcılar için en iyi gelişme. Şimdi yeni özelliklere bakalım...

LiveSketch aracı

LiveSketch, bir projeyi hemen başlatmak için kusursuz bir araçtır. Ekran kalemiyle veya dokunmatik bir cihaz üzerinde çalışırken mükemmel sonuçlar veren bu araç, taslak çizim hızını esnek vuruş ayarlama denetimleriyle birleştirir ve böylece elle çizilmiş vektörel eğrileri kullanarak tasarım fikirlerinizi en başından itibaren yansıtabilirsiniz.




Ekran kaleminin eğimini, açısını ve yönünü ayarlama

Gerçek zamanlı ekran kaleminizin yaratıcı potansiyelini açığa çıkarın. CorelDRAW 2017, Artistic Media aracının İfade modu ve Silgi aracında baskı, eğim ve açı özelliklerini kullanıma sunuyor. Çeşitli boyutlarda, yönlerde ve uç açılarında etkileyici fırça darbeleri oluşturmak için bu girişleri kullanabilirsiniz. PHOTO-PAINT 2017'deki Silgi aracı. Boyama aracı ve diğer fırça araçları artık yön girişlerinin yanı sıra baskı, eğim ve açı özelliklerini de destekliyor.


Dokunmatik kullanıma uygun kullanıcı ara yüzü

CorelDRAW Graphics Suite 2017 artık, basitleştirilmiş ve dokunmatik kullanıma uygun bir ortam olan ve tüm temel bileşenlere hızlı bir şekilde erişim ve olağanüstü kesintisiz kaydırma ve yakınlaştırma yeteneği sunan Windows Tablet Modunu destekliyor.


Microsoft Surface Dial desteği

Windows 10'daki yerel Microsoft Surface Dial desteğinin keyfini çıkarın. CorelDRAW Graphics Suite 2017, yaratımın ve teknolojiyle etkileşimin en eşsiz yollarından birini deneyimlemenize olanak sağlar.


Gelişmiş vektör önizlemeleri, düğümler ve tutamaçlar

Tasarımınızın arka plan renklerinde kaybolmayan gelişmiş ön izlemeleri, noktaları ve tutaçları kullanarak nesneleri ve efektleri daha etkin bir şekilde düzenleyin.


Öne çıkan etkileşimli kaydırıcılar

Daha belirgin etkileşimli sürgüler sayesinde nesne dolguları, şeffaflıklar, harmanlamalar, derinlikler, gölgeler ve konturlarla kolayca çalışın.


Eski çalışma alanlarını içeri aktarma

CorelDRAW Graphics Suite 2017 , X8, X7 ve X8 sürümlerinde oluşturulan Corel DESIGNER, CorelDRAW ve Corel PHOTO-PAINT çalışma ara yüzlerini yeniden kullanmanıza olanak sağlar. Ayrıca, içeri aktarılacak ve dışarı aktarılacak çalışma ara yüzü öğelerini hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde seçebilirsiniz.


Özel düğüm şekilleri

CorelDRAW 2017, her nokta türüne benzersiz bir şekil atayıp yumuşak, köşeli ve simetrik noktalann tanımlanmasını kolaylaştırarak eğrileri ve nesneleri şekillendirmeyi basitleştirir. Ayrıca, iş akışınıza en uygun nokta şekillerini, boyutlarını ve renklerini de seçebilirsiniz.


Eğri düzenleme işlemi ve ön izlemeler için özel renkler

Noktalar, tutaçlar ve ön izlemeler için alttaki renklerin arasında göze çarparak nesneleri daha etkin bir şekilde düzenlemenize yardımcı olacak özel renkler seçin.

CorelDRAW açılmıyor (X8 ve 2017)

$
0
0
CorelDRAW Graphics Suite 2017 yayınlandı yayınlanmasına fakat çevirim içi bağlantı sistemindeki bir hatadan dolayı bazı kullanıcılar program açılış esnasında çökmelerle karşılaştılar ve hiç bir şekilde CorelDRAW'ı açamadılar.

Bu durum sadece 2017 kullanıcıları için değil aynı zamanda X8 kullanıcıları için de geçerli oldu. Zaten henüz CorelDRAW 2017 kullananların sayısı doğal olarak çok az. Fakat X8 kullanıcılarının sayısı hiç de azımsanacak gibi değil. Hal böyle olunca da hemen sorunu araştırmaya başladık.

Sorun tamamen Corel tarafındaki sunucularda yapılan küçük bir değişiklikle ilgili ve maalesef sunucudan yapılacak olan düzeltmeyle çözülemiyor. Bunun üzerine bir kaç registry ayarı ile sorunun giderilebileceğini gördük.



Fakat biz bu registry ayarlarını yayına hazırlarken Corel yazılım ekibi bu sorunla ilgili bir yama yayınladı.

Bu yama CorelDRAW 2017 için Hotfix 1 olarak ve CorelDRAW X8 sürümü olarak da Hotfix 1 olarak yamalar bölümünde yayınlandı. CorelDRAW X8 için HF 1 olarak yayınlanması aslında biraz kafa karıştırdı çünkü CorelDRAW X8 yayınlandıktan bir kaç ay sonra bir kaç önemli sorunu düzeltmek üzere bir Hotfix yayınlanmış ve adı da doğal olarak Hotfix 1 olmuştu. Bu sizin kafanızı karıştırmasın... Hem CorelDRAW X8 hem de CorelDRAW 2017 için yayınlanan yama tamamen birbirinin aynısı. Yani bu durumda aşağıda bağlantısını paylaştığımız yamayı yüklediğinizde hem X8 hem de 2017 sürümlerindeki sorun otomatik olarak çözülecektir.

Önemli bilgi olarak şunu aktaralım; kurulum işlemi alışık olduğumuz sistemde değil. Kurulum başlar ve hızlı bir şekilde tamamlandıktan sonra CorelDRAW açılır. Önemli nokta ise burada; CorelDRAW açılınca size kullanıcı adınızı ve parolanızı sorar. Bu nedenle Corel hesabınızın bağlı olduğu e-posta adresini ve şifrenizi hazır edin... uzun süre giriş yapmadığınız için unutmuş olabilirsiniz.

Buraya tıklayarak bağlantıdan CorelDRAW 2017 yamasını indirip yükleyebilirsiniz.

CorelDRAW X8 için en ucuz fiyat

$
0
0
CorelDRAW Graphics Suite X8 için en ucuz fiyat... Hem de kutu...


* Kredi kartına vade farksız 6 taksit.
* Fiyatlara KDV ilave edilecektir
* TCMB satış kuru uygulanır.
* Kampanya Stoklarla sınırlıdır.

Bu paketi aldığınızda nelere sahip olacaksınız?



CorelDRAW Graphics Suite X8 ürün içeriği

Ana Uygulamalar

CorelDRAW® X8 – Vektör illüstrasyon ve sayfa tasarımı yazılımı
Corel® PHOTO-PAINT® X8 – Görsel düzenleme yazılımı
Corel Font Manager™ X8 – TrueType ve OpenType font yönetim yazılımı
Corel® PowerTRACE® X8 – Bitmap’leri Vektör’lere çeviren uygulama (CorelDRAW içindedir.)
Corel® CONNECT™ – İçerik gezgini.
Corel® CAPTURE™ X8 – Ekran görüntüsü yakalama aracı
Corel® Website Creator™* – Web Sitesi tasarımı yazılımı

Yardımcı Uygulamalar

BenVISTA PhotoZoom Pro 4* – Görsel büyütme eklentisi
Microsoft Visual Basic for Applications 7.1– Visual Basic Makro Editörü
Microsoft Visual Studio Tools for Applications 2015 – Visual Studio Makro Editörü
Barcode Wizard – Endüstri standartlarında barkod üreten yazılım
Duplexing Wizard – Ön-arka baskı aracı
GPL Ghostscript Gelişmiş EPS ve PS yorumlayıcı
WhatTheFont – Çevirim için font bulma aracı

Grafik Materyalleri

10,000 clipart
2,000 Yüksek çözünürlüklü fotoğraf
1,000 adet neredeyse tamamı Türkçe OpenType font
350 Profesyonel şablon
2,000 Araç şablonu
1.000 adet üzerinde dolgular, destenler.

Belgeler

Hızlı başlangıç kılavuzu
Hızlı başvuru kartı
Yardım Dosyaları

Eğitim 

5 saat üzeri video eğitimi (internet bağlantısı gerektirir)
Etkileşimli başlangıç turları
Video ipuçları ve uzmanından eğitimler
İpucu paneli

CorelTÜRK Corel Ürünleri Türkiye Yetkili Satıcısıdır
Bilgi için: 0232 431 16 17 - 0554 533 00 66

CorelDRAW 2017 İngilizce Yüklemek

$
0
0
CorelDRAW'ın 14 dilde yayınlandığını ve bu diller arasında Türkçe de olduğunu Türkçe Kurulmuş CorelDRAW X8'i İngilizce Yapmak yazımda paylaşmıştım. Her ne kadar Türkçe kullanıcıların sayısı fazla olsa da yine de İngilizce kullanmak alışkanlıklar ve global eğitimler için daha faydalı olabilir. 

CorelDRAW 2017'yi elektronik download sürüm olarak satın aldınız ve kurulumu gerçekleştirdiyseniz aynı önceki sürümde olduğu gibi dil seçimini varsayılan olarak Türkçe yükleyecektir. X8'de bu durumu düzeltebilmemize karşın 2017'de düzeltemeyebilirsiniz. Bunun sebebi ise Corel tarafından sağlanan yükleme dosyasında sadece Türkçe dil desteğinin bulunmasıdır.

Bu durumda ne yapacağız?
Doğruca Corel Türkiye destek sayfası konuyla ilgili bir bildirim açıyoruz ve bize İngilizce yükleme dilini de içeren (tabii ki içinde Türkçe de var) bir yükleme dosyasını göndermelerini talep edeceğiz. Talebinize duruma göre 1-2 saatte cevap gelecektir.

CorelDRAW paketinin tamamını sistemimizden kaldırıp yeni yükleme dosyası ile sıfırdan yükleyerek dil seçenekleri ekranında dilediğimiz dilleri seçerek yüklemeyi gerçekleştireceğiz.


CorelDRAW Graphics Suite X8 satın almak için son günler

$
0
0
Geçtiğimiz aylarda CorelDRAW Graphics Suite 2017'nin yayınlandığını duyurmuştuk. Yeni sürüm yayınlandığı için eski sürümlerde fiyat indirimleri gelmeye başladı. Yeni kampanyamızda Haziran 2017 sonuna kadar CorelDRAW Graphics Suite X8 lisans fiyatı sadece 559$ + KDV. Neredeyse Upgrade fiyatına kalıcı lisansa sahip olma şansını kaçırmayın.

* Kredi kartına vade farksız 6 taksit.
* Fiyatlara KDV ilave edilecektir
* TCMB satış kuru uygulanır.
* Kampanya Stoklarla sınırlıdır.

Bu paketi aldığınızda nelere sahip olacaksınız?



CorelDRAW Graphics Suite X8 ürün içeriği

Ana Uygulamalar

CorelDRAW® X8 – Vektör illüstrasyon ve sayfa tasarımı yazılımı
Corel® PHOTO-PAINT® X8 – Görsel düzenleme yazılımı
Corel Font Manager™ X8 – TrueType ve OpenType font yönetim yazılımı
Corel® PowerTRACE® X8 – Bitmap’leri Vektör’lere çeviren uygulama (CorelDRAW içindedir.)
Corel® CONNECT™ – İçerik gezgini.
Corel® CAPTURE™ X8 – Ekran görüntüsü yakalama aracı
Corel® Website Creator™* – Web Sitesi tasarımı yazılımı

Yardımcı Uygulamalar

BenVISTA PhotoZoom Pro 4* – Görsel büyütme eklentisi
Microsoft Visual Basic for Applications 7.1– Visual Basic Makro Editörü
Microsoft Visual Studio Tools for Applications 2015 – Visual Studio Makro Editörü
Barcode Wizard – Endüstri standartlarında barkod üreten yazılım
Duplexing Wizard – Ön-arka baskı aracı
GPL Ghostscript Gelişmiş EPS ve PS yorumlayıcı
WhatTheFont – Çevirim için font bulma aracı

Grafik Materyalleri

10,000 clipart
2,000 Yüksek çözünürlüklü fotoğraf
1,000 adet neredeyse tamamı Türkçe OpenType font
350 Profesyonel şablon
2,000 Araç şablonu
1.000 adet üzerinde dolgular, destenler.

Belgeler

Hızlı başlangıç kılavuzu
Yardım Dosyaları

Eğitim 

5 saat üzeri video eğitimi (internet bağlantısı gerektirir)
Etkileşimli başlangıç turları
Video ipuçları ve uzmanından eğitimler
İpucu paneli

CorelTÜRK Corel Ürünleri Türkiye Yetkili Satıcısıdır
Bilgi için: 0232 431 16 17 - 0554 533 00 66

Tüm RGB bitmap'leri GRAYSCALE'ye çevirin

$
0
0
CorelTÜRK RGBtoCMYK Bitmaps makrosu ile CorelDRAW belgesi içindeki tüm RGB bitmap'leri CMYK'ya tek tıkla çevirebiliyorsunuz. Son zamanlarda artan talep üzerine tüm RGB bitmap'leri GRAYSCALE'ye çeviren CorelTÜRK makrosunu hazırlayıp tüm CorelDRAW kullanıcıları için ücretsiz olarak yayınlamaya karar verdik.

Makroyu buradan indirip ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Makro yükleme rehberlerine Rehberler bölümümüzden erişebilirsiniz.

GDG Makroları CorelDRAW 2017 için güncellendi.

$
0
0

CorelDRAW için harika eklentiler üreten GDG tüm CorelDRAW makrolarını CorelDRAW 2017 için güncellemiş. Sayısı 30'u geçen makroların her biri kendi alanında çok ama çok başarılı ve ücretli olanlar parasını hak ediyor.

CorelDRAW 2017 için GDG makrolarını buradan edinebilirsiniz.

CorelDRAW 2017 Update 1 yayınlandı

$
0
0

CorelDRAW 2017 ikinci güncellemesi olan Update 1 yayınlandı. Bu güncelleme ile sürüm numarası 19.1.0.419 oldu ve bu güncelleme ile bir çok hata düzeltmesi yapıldı. Detayları bir sonraki yazımızda aktaracağız.

CorelDRAW Graphics Suite 2017 Update 1 dosyasını buradan indirip yükleyebilirsiniz.

CorelDRAW 2017 Update 1 ile gelen düzeltmeler

$
0
0
CorelDRAW Graphics Suite 2017 (Sürüm 19) güncelleme 1 (19.1.0.419) ile düzeltilen hataların bazılarını paylaşalım;
  • CorelDRAW X8 ya da Corel PHOTO-PAINT X8 arayüzlerini import ettiğinizde yaşanan yüzer panellerin bozulma sorunu düzeltildi.
  • Sembol Yöneticisi Panelinde (Symbol Manager docker) sembol ekleme ve sembol düzenleme simgeleri düzeltildi.
  • Boundary komutu kişiselleştirme ayarlarındaki komut simgelerine eklendi.
  • Nesne Koordinatları Panelinde (Object Coordinates Docker) Nesneyi değiştir düğmesi, yeni değer ayarlamak için yukarı ve aşağı oklar kullanılamama sorunu düzeltildi.
  • Seçili nesneleri burgula seçeneği, vektör görünümleri, düğmeler ve tutmaçlar için varsayılan renk düzeni (solid mode) sorunu düzeltildi.
  • Alt yolları (subpath) olan nesnelerde bir alt yolun başlangıç veya bitiş düğümünü seçip kontrol kulplarını sürükleyerek eğriyi düzenlediğinizde, önizleme değişiklikleri tüm yol boyunca göstermeme sorunu düzeltildi.
  • Mesh dolgularda ve karmaşık eğrilerde nokta seçimi, taşınması ve düzenlenmesi sırasında yaşanan kesikli gösterim sorunu düzeltildi.
  • Envelope efekti uygulanmış nesnelerde envelope düzenlemesi sırasında yaşanan düğüm noktası (node) görüntülememe sorunu düzeltildi.
  • Karmaşık çizimlerde nesneleri seçme ve render sırasında yaşanan hız sorunu düzeltildi. Bu sorun özellikle çok sayıda satır içeren artistik text nesnelerinde yaşanıyordu.
  • Corel PHOTO-PAINT’te Canon 7D RAW dosyalarını açabilirsiniz.
  • XOR mode ve Solid Mode ile ilgili yaşanan bir çok performans sorunu düzeltildi.
  • Sanal Segment silme aracındaki bazı sorunlar düzeltildi.
  • Sanal Segment silme aracı (Virtual Segment Delete Tool), Şekil aracı (Shape Tool) ve Seçme aracı (Pick Tool) ile nesne seçimi sırasında yaşanan yavaşlama sorunu düzeltildi.
  • Dimension Lines içeren bazı dosyaları yazdırma sırasındaki çökme sorunu düzeltildi.
  • Dimension Lines içeren Sembol nesnelere transparan komutu vermeye çalışırken yaşanan çökme sorunu düzeltildi.
  • SVG belgeleri import ederken yaşanan çökme sorunu düzeltildi.
CorelDRAW ya da CorelPHOTO-PAINT içinden Help (Yardım) menüsünden Updates (Güncelleme) komutunu seçerek bu güncellemeyi yükleyebilirsiniz. Yüklemeyle ilgili sorun yaşıyorsanız CDGS2017 Update 1 kurulum dosyasını buradan indirerek kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Kurulumdan sonra mutlaka sürüm numarasını kontrol edin. Sürüm numaranız 19.1.0.419 ise kurulum başarıyla gerçekleşmiş demektir.

CorelDRAW'ın tüm güncellemelerini olduğu gibi bu güncellemesinin de mutlaka kurulmasını tavsiye ediyorum. Ayrıca işletim sisteminizi de sürekli güncel tutmakta fayda var.

CorelDRAW 2017, Windows 10 tüm güncellemeleriyle birlikte (Windows 10 Creators Update dahil) oldukça sorunsuz çalışmaktadır.

CorelDRAW Şimdi Wacom Grafik Tablet Hediyeli!

$
0
0

Şimdi CorelDRAW Graphics Suite X8 SBE alanlar hem lisans başına maliyetlerini 383 $ + KDV'ye düşürüyor hem de dünyanın bir numaralı grafik çizim tableti markası olan Wacom'dan Wacom Intuos PHOTO BLACK P&T-S Tablet'e sahip oluyor.


Wacom Tablet hediyemiz kullanıcı kaydı yapıldıktan sonra doğrudan kullanıcıya gönderilir. Ürün desteği ithalatçı firma tarafından verilir.

  • Kampanya Stoklarla sınırlıdır.
  • Kampanya dahilindeki Corel ürünlerini, Bonus, Maximum, CardFinans, World ve Axess kartlar ile vade farksız 6 Taksit ile alabilirsiniz.
  • CorelTÜRK önceden haber vermeksizin kampanyayı sonlandırma hakkını saklı tutar.
  • Fiyatlarımız peşin ödeme esasına göre belirlenmiştir ve bu fiyatlara %18 KDV dahil değildir.
  • Ödemelerde TCMB döviz satış kuru uygulanır.
  • Ürünlerin fiyatlarında ve sürümlerinde olabilecek değişikliklerden firmamız sorumlu değildir.

Bu paketi aldığınızda nelere sahip olacaksınız?



CorelDRAW Graphics Suite X8 ürün içeriği

Ana Uygulamalar

CorelDRAW® X8 – Vektör illüstrasyon ve sayfa tasarımı yazılımı
Corel® PHOTO-PAINT® X8 – Görsel düzenleme yazılımı
Corel Font Manager™ X8 – TrueType ve OpenType font yönetim yazılımı
Corel® PowerTRACE® X8 – Bitmap’leri Vektör’lere çeviren uygulama (CorelDRAW içindedir.)
Corel® CONNECT™ – İçerik gezgini.
Corel® CAPTURE™ X8 – Ekran görüntüsü yakalama aracı
Corel® Website Creator™* – Web Sitesi tasarımı yazılımı

Yardımcı Uygulamalar

BenVISTA PhotoZoom Pro 4* – Görsel büyütme eklentisi
Microsoft Visual Basic for Applications 7.1– Visual Basic Makro Editörü
Microsoft Visual Studio Tools for Applications 2015 – Visual Studio Makro Editörü
Barcode Wizard – Endüstri standartlarında barkod üreten yazılım
Duplexing Wizard – Ön-arka baskı aracı
GPL Ghostscript Gelişmiş EPS ve PS yorumlayıcı
WhatTheFont – Çevirim için font bulma aracı

Grafik Materyalleri

10,000 clipart
2,000 Yüksek çözünürlüklü fotoğraf
1,000 adet neredeyse tamamı Türkçe OpenType font
350 Profesyonel şablon
2,000 Araç şablonu
1.000 adet üzerinde dolgular, destenler.

Belgeler

Hızlı başlangıç kılavuzu
Yardım Dosyaları

Eğitim 

5 saat üzeri video eğitimi (internet bağlantısı gerektirir)
Etkileşimli başlangıç turları
Video ipuçları ve uzmanından eğitimler
İpucu paneli

CorelTÜRK Corel Ürünleri Türkiye Yetkili Satıcısıdır
Bilgi için: 0232 431 16 17 - 0554 533 00 66

CorelDRAW GS 2017 şimdi 100 $ geri ödüyor.

$
0
0
CorelDRAW'ın en son sürümü olan 2017 (Sürüm 19) satın almanın tam zamanı. Şimdi CorelDRAW GS 2017 paketini alın, Corel size 100 $ geri ödeme yapsın. Hem de vade farksız 6 taksit imkanıyla.


31 Aralık 2017 tarihine kadar CorelDRAW Graphics Suite 2017 tek kullanıcılı tam sürüm ürün satın aldığınızda USD 100 karşılığı TL para iadesi, upgrade (yükseltme) satın aldığınızda da USD 50 karşılığı TL para iadesi alabileceksiniz.

* Kredi kartına vade farksız 6 taksit.
* Fiyatlara KDV ilave edilecektir
* TCMB satış kuru uygulanır.
* Kampanya Stoklarla sınırlıdır.
* Bu kampanya 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerlidir.

Bu paketi aldığınızda nelere sahip olacaksınız?



CorelDRAW Graphics Suite X8 ürün içeriği

Ana Uygulamalar

CorelDRAW® 2017 – Vektör illüstrasyon ve sayfa tasarımı yazılımı
Corel® PHOTO-PAINT® 2017 – Görsel düzenleme yazılımı
Corel Font Manager™ 2017 – TrueType ve OpenType font yönetim yazılımı
Corel® PowerTRACE® 2017 – Bitmap’leri Vektör’lere çeviren uygulama (CorelDRAW içindedir.)
Corel® CONNECT™ 2017 – İçerik gezgini.
Corel® CAPTURE™ 2017 – Ekran görüntüsü yakalama aracı
Corel® Website Creator™* – Web Sitesi tasarımı yazılımı

Yardımcı Uygulamalar

BenVISTA PhotoZoom Pro 4* – Görsel büyütme eklentisi
Microsoft Visual Basic for Applications 7.1– Visual Basic Makro Editörü
Microsoft Visual Studio Tools for Applications 2015 – Visual Studio Makro Editörü
Barcode Wizard – Endüstri standartlarında barkod üreten yazılım
Duplexing Wizard – Ön-arka baskı aracı
GPL Ghostscript Gelişmiş EPS ve PS yorumlayıcı
WhatTheFont – Çevirim için font bulma aracı

Grafik Materyalleri

10,000 clipart
2,000 Yüksek çözünürlüklü fotoğraf
1,000 adet neredeyse tamamı Türkçe OpenType font
350 Profesyonel şablon
2,000 Araç şablonu
1.000 adet üzerinde dolgular, destenler.

Belgeler

Hızlı başlangıç kılavuzu
Hızlı başvuru kartı
Yardım Dosyaları

Eğitim 

5 saat üzeri video eğitimi (internet bağlantısı gerektirir)
Etkileşimli başlangıç turları
Video ipuçları ve uzmanından eğitimler
İpucu paneli

Kampanya Şartları
1. Abonelik, lisans, OEM, deneme sürümü ve akademik sürümler kampanya kapsamı dışındadır. Kampanya kapsamındaki geçerli ürün kodları CDGS2017TRDP , ESDCDGS2017ROW  ve ESDCDGS2017ROWUG olmalıdır.
2. Kampanyadan yararlanabilmeniz için adınıza bir banka hesabı olmak zorundadır.
3. Her bir müşteri sadece 1 kez ve 1 ürün için bu kampanyadan yararlanabilir ve ödeme talebinde bulunabilir.
3. Verilen geçersiz lisans kodları kampanya kapsamı dışındadır.
4. Corel firması gecikmiş, kaybolmuş, zarar görmüş ve dolaylı olarak gönderilmiş talepler ile ilgili olarak herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
5. Corel firması bu kampanya üzerinde düzeltme, değişiklik yapma, önceden haber vermeksizin sonlandırma hakkını saklı tutar.
6. Kampanya ile ilgili tüm sorumluluk Corel firmasına aittir.

Para iadenizi talep etmek için*:
1. 1 Eylül – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Türkiye distribütörü Eti Bilgisayar Ltd. veya yetkili bir bayisi tarafından satın alınmış CorelDRAW Graphics Suite 2017-standart tam sürüm kutu veya ESD ürününüzün USD 100'lük nakit talep formunu, veya upgrade (güncelleme) ürününüzün USD 50'lik nakit talep formunu www.coreldraw.com/cashback adresini ziyaret ederek en geç 14 Ocak 2018'e kadar doldurup göndermeniz gerekir.
2. CorelDRAW alımınızla ilgili kanıt olan geçerli lisans kodu ve faturanızı da dahil etmeniz gerekecektir.
3. Talep formunuzu gönderdikten sonra en geç 10 gün içerisinde e-posta vasıtasıyla talep alındı onayı alacaksınız ve ödeme de 28 gün içinde uluslararası havale yöntemiyle tarafınıza gerçekleştirecektir.
*Corel firması ödeme günündeki taahhüt ettiği ödeme tutarı karşılığı TL’yi kendi yerel kuruna göre belirler.



Corel PhotPaint'te tam ekran çalışın

$
0
0

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba... Bugün CorelPHOTO-PAINT kullanıcıları için güzel bir ipucu paylaşmak istedim. Corel PHOTO-PAINT gibi raster (pixel) düzenleyicilerde çalışırken özellikle küçük ekranlarda yer ihtiyacı hayati önem arz ediyor. Ekrandaki kalabalıklardan bir anlık bile kurtulmak ve çalıştığınız işe odaklanmak büyük bir rahatlık sağlıyor.

Corel PHOTO-PAINT'te tam ekrana yakın bir çalışma yöntemi sunan "Hide Windows" adında bir komut bulunuyor. Window menüsünde bulunan bu komuta tıkladığınızda Corel PHOTO-PAINT çalışma arayüzündeki docker, araç çubuğu gibi bir çok panel arayüzden kayboluyor ve böylece asıl çalışmanıza odaklanmak için geniş bir alanınız oluyor.
Hide windows komutu çalışmadan önce.

Hide Windows çalıştıktan sonra

Özellikle dijital boyama gibi çalışmalarda işe yarayan bu komutun kısayol tuş kombinasyonu ise CTRL + SHIFT + F4

Bu kısayol tuş kombinasyonu size çok da kısa gelmiyorsa kendi kısayol tuşunuzu belirleyebilirsiniz. Bunu yapmak için Tools > Options ile açacağınız Options penceresinden sol tarafta Customization altından Commands'ı, sağ taraftaki listeden ise Window'u seçin. Hide Windows komutunu bulun, üzerine tıklayın ve sağ bölümdeki Shortcut Keys sekmesinden New Shortcut Key bölümüne istediğiniz kısayolu tışlayın ve Assign düğmesine tıklayın.

Toggle yani geçiş olarak çalışan bu kısayolu her tuşladığınızda açma kapama gibi çalışacaktır. Örneğin kısayol tuşunu klavyedeki "A" harfi olarak tanımladınız. A harfini tuşlayınca panelleri gizleyecek, tekrar A harfine tuşlayınca panneler geri gelecek.

CorelDRAW Efsane Cuma indirimleri

$
0
0
Efsane Cuma indirimlerini kaçırmayın!

CorelDRAW GS 2017 1 kullanıcılı kutu 699 $ + KDV ve 100 $ para iadeli
CorelDRAW GS 2017 SBE (3 kullanıcılı kutu) 1.399 $ + KDV

Kampanya 24 Kasım 2017 Cuma saat 23.59'a kadar devam edecek!





Kampanya Şartları
1. Abonelik, lisans, OEM, deneme sürümü ve akademik sürümler kampanya kapsamı dışındadır. Kampanya kapsamındaki geçerli ürün kodları CDGS2017TRDP , ESDCDGS2017ROW  ve ESDCDGS2017ROWUG olmalıdır.
2. Kampanyadan yararlanabilmeniz için adınıza bir banka hesabı olmak zorundadır.
3. Her bir müşteri sadece 1 kez ve 1 ürün için bu kampanyadan yararlanabilir ve ödeme talebinde bulunabilir.
3. Verilen geçersiz lisans kodları kampanya kapsamı dışındadır.
4. Corel firması gecikmiş, kaybolmuş, zarar görmüş ve dolaylı olarak gönderilmiş talepler ile ilgili olarak herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
5. Corel firması bu kampanya üzerinde düzeltme, değişiklik yapma, önceden haber vermeksizin sonlandırma hakkını saklı tutar.
6. Kampanya ile ilgili tüm sorumluluk Corel firmasına aittir.

Para iadenizi talep etmek için*:
1. 1 Eylül – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Türkiye distribütörü Eti Bilgisayar Ltd. veya yetkili bir bayisi tarafından satın alınmış CorelDRAW Graphics Suite 2017-standart tam sürüm kutu veya ESD ürününüzün USD 100'lük nakit talep formunu, veya upgrade (güncelleme) ürününüzün USD 50'lik nakit talep formunu www.coreldraw.com/cashback adresini ziyaret ederek en geç 14 Ocak 2018'e kadar doldurup göndermeniz gerekir.
2. CorelDRAW alımınızla ilgili kanıt olan geçerli lisans kodu ve faturanızı da dahil etmeniz gerekecektir.
3. Talep formunuzu gönderdikten sonra en geç 10 gün içerisinde e-posta vasıtasıyla talep alındı onayı alacaksınız ve ödeme de 28 gün içinde uluslararası havale yöntemiyle tarafınıza gerçekleştirecektir.


*Corel firması ödeme günündeki taahhüt ettiği ödeme tutarı karşılığı TL’yi kendi yerel kuruna göre belirler.

CorelDRAW şimdi iPad hediyeli!

$
0
0
CorelDRAW'ın en son sürümü olan 2017 (Sürüm 19) hem 310 $ indirimli hem de iPad 9,7" hediyeli.


KAMPANYA KOŞULLARI;
Kampanya Stoklarla sınırlıdır.
Kampanya dahilindeki Corel ürünlerini, Bonus, Maximum, CardFinans, World ve Axess kartlar ile vade farksız 6 Taksit ile alabilirsiniz.
Corel Türkiye Distribütörü önceden haber vermeksizin kampanyayı sonlandırma hakkını saklı tutar.

AÇIKLAMALAR:
Fiyatlarımız peşin ödeme esasına göre belirlenmiştir ve bu fiyatlara %18 KDV dahil değildir.
Ödemelerde TCMB döviz satış kuru uygulanır.
Ürünlerin fiyatlarında ve sürümlerinde olabilecek değişikliklerden firmamız sorumlu değildir.
Siparişler, yazılı olarak geçildiği taktirde işleme alınacaktır.
Kısmi teslimat yapılabilir.
Bu kampanya 10 Aralık 2017 tarihine kadar geçerlidir.

Bu paketi aldığınızda nelere sahip olacaksınız?



CorelDRAW Graphics Suite 2017 SBE ürün içeriği

3 Adet CorelDRAW Graphics Suite 2017 Lisansı

Ana Uygulamalar

CorelDRAW® 2017 – Vektör illüstrasyon ve sayfa tasarımı yazılımı
Corel® PHOTO-PAINT® 2017 – Görsel düzenleme yazılımı
Corel Font Manager™ 2017 – TrueType ve OpenType font yönetim yazılımı
Corel® PowerTRACE® 2017 – Bitmap’leri Vektör’lere çeviren uygulama (CorelDRAW içindedir.)
Corel® CONNECT™ 2017 – İçerik gezgini.
Corel® CAPTURE™ 2017 – Ekran görüntüsü yakalama aracı
Corel® Website Creator™* – Web Sitesi tasarımı yazılımı

Yardımcı Uygulamalar

BenVISTA PhotoZoom Pro 4* – Görsel büyütme eklentisi
Microsoft Visual Basic for Applications 7.1– Visual Basic Makro Editörü
Microsoft Visual Studio Tools for Applications 2015 – Visual Studio Makro Editörü
Barcode Wizard – Endüstri standartlarında barkod üreten yazılım
Duplexing Wizard – Ön-arka baskı aracı
GPL Ghostscript Gelişmiş EPS ve PS yorumlayıcı
WhatTheFont – Çevirim için font bulma aracı

Grafik Materyalleri

10,000 clipart
2,000 Yüksek çözünürlüklü fotoğraf
1,000 adet neredeyse tamamı Türkçe OpenType font
350 Profesyonel şablon
2,000 Araç şablonu
1.000 adet üzerinde dolgular, destenler.

Belgeler

Hızlı başlangıç kılavuzu
Hızlı başvuru kartı
Yardım Dosyaları

Eğitim 

5 saat üzeri video eğitimi (internet bağlantısı gerektirir)
Etkileşimli başlangıç turları
Video ipuçları ve uzmanından eğitimler
İpucu paneli
Viewing all 316 articles
Browse latest View live