Quantcast
Channel: CorelTURK - Türkçe CorelDRAW
Viewing all 316 articles
Browse latest View live

CorelDRAW X7 artık Windows 10 sertifikasına sahip

$
0
0
Microsoft'un güncel işletim sistemi Windows 10'u ücretsiz olarak güncelleme kararı çok doğru bir hamle oldu. Bir işletim sisteminin ücretsiz olması ya da gerçek anlamda çok düşük bir fiyata satılması ve daha da düşük bir fiyata güncellenmesi gerekir. Fakat yeni sürüm Windows 10'un ücretsiz güncellenmesi bu beklentimin de üzerinde oldu.

Windows 10'a geçiş son günlerde yavaşlamaya başlamış olsa da Ağustos 2015 tarihi itibariyle 50 milyonu aşmış durumda. Hal böyle olunca yazılım geliştiricileri Windows 10 uyumluluk sertifikası almak için ciddi çaba sarf ediyorlar.

CorelDRAW Graphics Suite tarafında ise bu konuda güzel bir gelişme oldu. Windows 10 için yeni CorelDRAW sürümünü beklerken X7.6 güncellemesiyle CorelDRAW Graphics Suite X7, Windows 10 uyumluluk sertifikası aldı ve CorelDRAW X7 Windows 10 ile tam uyumlu hale geldi.

CorelDRAW X7 Update 6 için yazacak çok yazımız olsa da bu bilgi bir haber niteliğinde ve CorelTÜRK Blog sayfalarında kendi başına yer alma değerini taşıdığı için burada paylaşıyorum.

CorelDRAW Graphics Suite X7 Update 6 yükleme dosyalarını buradan indirebilirsiniz.

CorelDRAW Graphics Suite X7.6 Yeni Özellikler

$
0
0
CorelDRAW Graphics Suite X7 Update 6 bir kaç gün önce yayınlandı. CorelDRAW X7 için altıncı ve bir değişiklik olmazsa sonuncu güncelleme olan X7.6 hem CorelDRAW Graphics Suite uygulamalarındaki bir çok küçük sorunu epey düzeltmiş hem de CorelDRAW kavramını, daha sosyal bir hale getirerek başarılı bir topluluk sitesi sunumu ve yeni uygulamalarıyla toparlamış gibi görünüyor.

Bu yazımda X7.6 ile gelen yenilikleri detaylı inceleyeceğim. Hata düzeltmeleri listesini ise birkaç gün içinde yayınlayacağım. Bakalım X7'nin altıncı güncellemesinde bizi neler bekliyor;

CorelDRAW Graphics Suite X7.6 Microsoft Windows 10 Uyumluluk sertifikası aldı; bu durum, CorelDRAW X7.6’yı Windows 10 işletim sisteminde güvenle kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Konu hakkında detaylı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Premium üyeler ve aboneler için olan pakette, RAW işleme yazılımı olan Corel AfterShot’un yeni sürümüne sahip oluyoruz. 
Yeni AfterShot, yüksek çözünürlüklü monitörler için geliştirilmiş arayüzü, daha fazla fotoğraf makinesi RAW biçimleriyle çalışabilmesi, farklı fotoğraf makine modelleri için geliştirilmiş özellikleri ve bir çok hata düzeltmesi ve performans geliştirmeleri ile geliyor.


Corel AfterShot sürümü bu güncelleme ile 2.0.0.137'den 2.2.1'e yükseliyor. Burada dikkat edilmesi gereken konu X7.6 güncellemesini yaptıktan sonra AfterShot güncellemesini ayrıca yapmanız gerektiğidir. corel.com internet sitesinde oturum açtıktan sonra Downloads for Members and Subscribers bölümünden AfterShot uygulamasının yeni sürümünü indirip kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

Ekran görüntüsünden de görüleceği üzere, yeni sürüm 30 Eylül 2015 tarihinde indirilebilir olacak. Bu da demek oluyor ki küçük bir AfterShot incelemesi yapacağız...


Premium üyeler ve aboneler için Premium Knife Tool’da birkaç geliştirme yapıldı. Premium üye ve abone olmayanlar için ise bu özelliğin X8’de geleceğini ve bu güncelleme ile de artık gelişimini tamamlamak üzere olduğunu belirtmek isterim.


3 adet daha Uzmanından dersler eklendi. Bu dersler Insights From Experts olarak adlandırılıyor ve PDF biçiminde ders anlatımı olarak yayınlanıyor. Yeni dersler şöyle


Geliştiriciler için özel topluluk sitesi:
CorelDRAW X7 ilk yayınlandığında beni en çok heyecanlandıran kısmı yeni VBA ve VSTA özellikleri olmuştu. CorelDRAW’da artık özel araç üretebiliyor ve bu araçları farklı amaçlar için kullanabiliyordunuz. Fakat birkaç üretici dışında üçüncü parti eklenti, makro veya plug-in göremedik. Corel yönetimi geliştiricileri bir araya getiren bir site hazırlamış ve geliştirici kaynaklarını da çevirimiçi olarak sunmuş. Umarım bu,geliştiriciler için ve tabi ki kullanıcılar için de yeni bir kapı olur ve CorelDRAW’ın ihtiyacı olan eklentilerine önümüzdeki aylarda karşılaşırız.

CorelDRAW Geliştirici topluluk sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

CorelDRAW Graphics Suite X7 Update 6 kurulum dosyasını buradan indirip sisteminize kurabilirsiniz. Otomatik güncelleştirmeleriniz açıksa zaten CorelDRAW bunu kendisi yapacaktır.

CorelDRAW Graphics Suite X7 Türkçe kurulum rehberi

$
0
0
Corel firması, CorelDRAW Graphics Suite X7'yi yayınladığında Türkçe sürümden vazgeçmişti. Baskılarımız ve distribütör desteği ile X7 sürümü için Türkçe desteğine tekrar sahip olduk. CorelDRAW Graphics Suite X7 paketini Türkçe olarak satın alabilir ve tüm yazılımların arayüzün tamamını (hata mesajları, uyarılar, ipuçları paneli dahil) Türkçe olarak kullanabilirsiniz.

Biz de sizin için CorelDRAW X7 Türkçe kurulum rehberi hazırladık. Aslında İngilizce sürümünün kurulumu ile arasında bir fark yok fakat Türkçe kullanıcıları için önemli olduğunu düşünüyoruz.

CorelDRAW X7.6 Hotfix 1 yayınlandı

$
0
0
CorelDRAW X7 Update 6 yükleyen kullanıcıların yaşadığı bazı sorunları gideren bu güncelleme CorelDRAW Graphics Suite X7'nin son güncellemesi olarak görünüyor.

CorelDRAW Graphics Suite X7 Update 6 Hotfix 1 güncellemesi aşağıdaki sorunları çözüyor.


  • Şeffaf arka plan ile daha gelişmiş biteşlem dışarı aktarma ve kaydetme seçenekleri (Corel PHOTO-PAINT)
  • QR kod marjlarını daha gelişmiş düzenleme
  • Eğrilere dönüştürülmüş PowerClip çerçevelerinin içeriklerini doğru yönetme
  • Metin düzenleme durumundayken metne bağlantı ekleme
  • Corel PHOTO-PAINT nesnelerini Corel PHOTO-PAINT (CPT) 7/8 dosya formatında kaydetme
  • Belirli yazıcılar kullanılarak oluşturulan PDF dosyalarına yönelik daha iyileştirilmiş içe aktarma desteği
Bu güncellemeyi yüklemek için CorelDRAW X7.6 güncellemesinin yüklü olması gerekmektedir.

CorelDRAW GS X7 Update 6 Hotfix 1 güncellemesini buradan indirip yükleyebilirsiniz.

Article 0

$
0
0
CorelDRAW Graphics Suite X7 piyasaya sürüldükten sonra da geleneksel anketimizi yaptık ve CorelTÜRK Blog takipçilerinin hangi CorelDRAW sürümünü kullandıklarını gördük. Her zamanki gibi yeni sürüme rağbet oluştukça eski sürümlere olan ilgi mecburen azalıyor. Şimdi sonuçlara bakalım;


CorelTÜRK Blog takipçilerinden anketimize katılanların CorelDRAW kullanım oranları şöyle;

CorelDRAW X7: 386 kişi %41
CorelDRAW X6: 285 kişi %30
CorelDRAW X5: 169 kişi %18
CorelDRAW X4: 40 kişi %4
CorelDRAW X3 ve öncesi 54 kişi %5

Toplam katılımcı sayısı: 934

CorelDRAW X6 sürümü oturmuş renk yönetim sistemiyle, hata düzeltmelerinin yanında yeni özellikler içeren güncellemeleriyle, ülkemizdeki satış politikası neticesinde uygun fiyatıyla bir çok kullanıcının vazgeçemediği bir sürüm oldu.

Tüm bunlara rağmen X7 sürümü de epey kullanıcı çekmiş ki anketimizdeki X7 kullanıcıların sayısı hiç de azımsanmayacak kadar %41 oranıyla görülüyor. CorelDRAW X7 önceki sürüm olan X6'nın bir çok hatasını giderdi ve radikal değişikliklerle geldi. 6 adet güncelleme 2 adet hotfix ile CorelDRAW tarihinde en çok güncelleme alan, dolayısıyla Corel yazılım ekibinin üzerinde sürekli çalıştığı bir sürüm oldu.

CorelDRAW X7 bir sonraki sürüm CorelDRAW X8'deki bir çok yeniliğin habercisi. CorelDRAW X8 henüz yayınlanmamış olsa da aslında bir çok yeni özelliğini biliyoruz. Nereden mi? CorelDRAW X7 yeniliklerinden... CorelDRAW X7 premium üyeleri ya da aboneleri CorelDRAW X8'deki bir çok özelliği şimdiden kullanmaya başladı bile.

CorelDRAW X7 hem indirimli hem hediyeli

$
0
0

CorelDRAW Graphics Suite X7 1 kullanıcılı kutu ürün kampanyasını kaçırmayın. CorelDRAW Graphics Suite X7 1 kullanıcılı kutu şimdi sadece 725$ + KDV. Bugüne kadar satışa sunulmuş en ucuz Corel Draw X7.
  • Fiyatlara KDV dahil değildir. TCMB satış kuru uygulanır.
  • Kampanya dahilindeki Corel ürünlerini, Bonus, Cardfinans, World ve Axess kredi kartları ile vade farksız 6 taksit ile alabilirsiniz.
  • Kampanya sadece kutu ürünlerde geçerlidir.
  • Kampanya hediyesi 7800 mAh Power Bank
  • Kampanya 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında geçerlidir.
  • Ürün ve hediye görselleri temsilidir.

Ürünü aldığınızda nelere sahip olacaksınız.

Yazılımlar
  1. CorelDRAW® X7: Bu sezgisel vektörel illüstrasyon ve sayfa tasarımı uygulaması, günümüzün grafik profesyonellerinin ve amatörlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
  2. Corel® PHOTO‐PAINT™ X7: Bu profesyonel görüntü işleme uygulaması, fotoğrafları hızlıca rötuşlamanızı ve geliştirmenizi sağlıyor.
  3. Corel® PowerTRACE™ X7: Bu uygulama, biteşlemleri hızlı ve hassas bir şekilde vektörel grafike dönüştürmenizi sağlıyor.
  4. Corel® Website Creator™ X7: Bu uygulama, Web sitesi tasarlamanın, oluşturmanın ve yönetmenin hızlı ve kolay bir yolunu sunuyor. (Uygulamayı indirebilmeniz için Corel.com hesabı oluşturmalısınız.)
  5. Corel CAPTURE™ X7: Bu tek tıklamayla çalışan ekran yakalama uygulaması, bilgisayar ekranınızdaki görüntüyü resim veya video dosyası olarak kaydetmenizi sağlıyor.
  6. Corel® CONNECT™ : Bu tam ekran tarayıcı, paketteki dijital içeriğe erişmenizi, bilgisayarınızda veya ağınızdaki içerikleri aramanızı sağlıyor. CorelDRAW ve Corel PHOTO‐PAINT programlarında pencere olarak da kullanılabiliyor.
  7. PhotoZoom Pro 3: Bu eklenti, dijital resimlerin boyutunu Corel PHOTO‐PAINT X6 programında büyütmenizi ve kaydetmenizi sağlıyor
  8. Barcode wizard: Bu sihirbaz, çok sayıda endüstri standardı formatta barkod üretmenizi sağlar.
  9. Duplexing wizard: Bu sihirbaz, çalışmanızı kağıdın her iki yönüne bastırma konusunda yardım eder.
  10. Bitstream® Font Navigator®: Windows® işletim sistemi için hazırlanmış olan bu ödüllü yazıtipi yöneticisi, yazıtiplerini yönetme, bulma, yükleme ve önizleme konusunda en büyük yardımcınız olacak.
  11. Concept Share: Çalışmalarınızı müşterilerinizle ya da arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayan bir yazılım.
  12. GhostScript: Açık kaynak kodlu olan bu yazılım Adobe Postscript'e eşdeğer bir PS tercümanıdır. 
  13. Patterns: Mobil cihazlarınızda desen oluşturup bunları CorelDRAW ve CorelPhotopaint'e hızlı aktarmanızı sağlayan uygulama.
  14. Designs: CorelDRAW topluluk galerilerine hızlı erişmenizi sağlayan uygulama.
  15. CorelTÜRK Makro Paketi (Kampanya hediyesi): (e-posta ile gönderilecek)
Grafik Materyalleri
  1. 1.000 adet OpenType font (Neredeyse Tamamı Türkçe destekli lisanslı fontlar)
  2. 10.000 adet yüksek kalitede vektörel çizim (clipart)
  3. 1.000 adet yüksek çözünürlükte fotoğraf
  4. 350 adet hazır grafik şablonu (kartvizit, broşür, menü vs.)
  5. 2.000 güncel taşıt şablonu.
  6. 800 adet çerçeve ve desen.
Dökümantasyon
  1. Hızlı başlangıç kılavuzu (e-book)
  2. Hızlı referans kartı
  3. Yardım dosyaları (çevirimiçi)
  4. CorelDRAW X7, Corel Photopaint X7 resmi kullanıcı kılavuzları (e-book, süre sınırlı)
Destek
  1. 5 saatlik eğitim videosu (ingilizce)
  2. Video ipuçları (yazılımın içinde)
  3. İpuçları paneli (yazılımın içinde)
  4. 1 Yıl ücretsiz CorelTÜRK E-posta desteği
Değer Etiket Ltd. Şti. Corel Türkiye Yetkili Satıcısıdır
Bilgi için: 0232 431 16 17 - 0554 533 00 66

Corel Satış, Corel Fiyat, CorelDRAW Fiyat, CorelDRAW Satış, CorelDRAW X6 Fiyat, CorelDRAW X6 Satış, CorelDRAW Kampanya, Corel Kampanya, CorelDRAW fiyatları, Corel Lisanslama Ücretleri, Corel Lisans ücretleri, corel draw satın al, Corel X6 Fiyat, Corel DRAW X6 fiyat, Corel Lisans, Corel X6 Lisans, Corel X6 satınal, Corel X6 fiyat. CorelDRAW X7 Fiyat, CorelDRAW X7 Satış, CorelDRAW X7 Kampanya, Corel X7 Kampanya, CorelDRAW X7 fiyatları, Corel X7 Lisanslama Ücretleri, Corel X7 Lisans ücretleri, corel draw X7 satın al, Corel X7 Fiyat, Corel DRAW X7 fiyat, Corel X7 Lisans, Corel X7 Lisans, Corel X7 satınal, Corel X7 fiyat, corel en ucuz, corel ucuz fiyat, corel en ucuz lisans.

En Ucuz Corel Draw X7, hem de 1 terabyte harici disk hediyeli

$
0
0

CorelDRAW Graphics Suite X7 3 kullanıcılı kutu ürün kampanyasını kaçırmayın. CorelDRAW Graphics Suite X7 3 kullanıcılı kutu şimdi sadece 1449$ + KDV. Bugüne kadar satışa sunulmuş en ucuz Corel Draw X7.

  • Fiyatlara KDV dahil değildir. TCMB satış kuru uygulanır.
  • Kampanya dahilindeki Corel ürünlerini, Bonus, Cardfinans, World ve Axess kredi kartları ile vade farksız 6 taksit ile alabilirsiniz.
  • Kampanya sadece kutu ürünlerde geçerlidir.
  • Kampanya hediyesi 2,5 inç 1 terabyte USB 3.0 harici disk
  • Kampanya 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında geçerlidir.
  • Ürün ve hediye görselleri temsilidir.

Ürünü aldığınızda nelere sahip olacaksınız.

Yazılımlar
  1. CorelDRAW® X7: Bu sezgisel vektörel illüstrasyon ve sayfa tasarımı uygulaması, günümüzün grafik profesyonellerinin ve amatörlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
  2. Corel® PHOTO‐PAINT™ X7: Bu profesyonel görüntü işleme uygulaması, fotoğrafları hızlıca rötuşlamanızı ve geliştirmenizi sağlıyor.
  3. Corel® PowerTRACE™ X7: Bu uygulama, biteşlemleri hızlı ve hassas bir şekilde vektörel grafike dönüştürmenizi sağlıyor.
  4. Corel® Website Creator™ X7: Bu uygulama, Web sitesi tasarlamanın, oluşturmanın ve yönetmenin hızlı ve kolay bir yolunu sunuyor. (Uygulamayı indirebilmeniz için Corel.com hesabı oluşturmalısınız.)
  5. Corel CAPTURE™ X7: Bu tek tıklamayla çalışan ekran yakalama uygulaması, bilgisayar ekranınızdaki görüntüyü resim veya video dosyası olarak kaydetmenizi sağlıyor.
  6. Corel® CONNECT™ : Bu tam ekran tarayıcı, paketteki dijital içeriğe erişmenizi, bilgisayarınızda veya ağınızdaki içerikleri aramanızı sağlıyor. CorelDRAW ve Corel PHOTO‐PAINT programlarında pencere olarak da kullanılabiliyor.
  7. PhotoZoom Pro 3: Bu eklenti, dijital resimlerin boyutunu Corel PHOTO‐PAINT X6 programında büyütmenizi ve kaydetmenizi sağlıyor
  8. Barcode wizard: Bu sihirbaz, çok sayıda endüstri standardı formatta barkod üretmenizi sağlar.
  9. Duplexing wizard: Bu sihirbaz, çalışmanızı kağıdın her iki yönüne bastırma konusunda yardım eder.
  10. Bitstream® Font Navigator®: Windows® işletim sistemi için hazırlanmış olan bu ödüllü yazıtipi yöneticisi, yazıtiplerini yönetme, bulma, yükleme ve önizleme konusunda en büyük yardımcınız olacak.
  11. Concept Share: Çalışmalarınızı müşterilerinizle ya da arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayan bir yazılım.
  12. GhostScript: Açık kaynak kodlu olan bu yazılım Adobe Postscript'e eşdeğer bir PS tercümanıdır. 
  13. Patterns: Mobil cihazlarınızda desen oluşturup bunları CorelDRAW ve CorelPhotopaint'e hızlı aktarmanızı sağlayan uygulama.
  14. Designs: CorelDRAW topluluk galerilerine hızlı erişmenizi sağlayan uygulama.
  15. CorelTÜRK Makro Paketi (Kampanya hediyesi): (e-posta ile gönderilecek)
Grafik Materyalleri
  1. 1.000 adet OpenType font (Neredeyse Tamamı Türkçe destekli lisanslı fontlar)
  2. 10.000 adet yüksek kalitede vektörel çizim (clipart)
  3. 1.000 adet yüksek çözünürlükte fotoğraf
  4. 350 adet hazır grafik şablonu (kartvizit, broşür, menü vs.)
  5. 2.000 güncel taşıt şablonu.
  6. 800 adet çerçeve ve desen.
Dökümantasyon
  1. Hızlı başlangıç kılavuzu (e-book)
  2. Hızlı referans kartı
  3. Yardım dosyaları (çevirimiçi)
  4. CorelDRAW X7, Corel Photopaint X7 resmi kullanıcı kılavuzları (e-book, süre sınırlı)
Destek
  1. 5 saatlik eğitim videosu (ingilizce)
  2. Video ipuçları (yazılımın içinde)
  3. İpuçları paneli (yazılımın içinde)
  4. 1 Yıl ücretsiz CorelTÜRK E-posta desteği
Değer Etiket Ltd. Şti. Corel Türkiye Yetkili Satıcısıdır
Bilgi için: 0232 431 16 17 - 0554 533 00 66

Corel Satış, Corel Fiyat, CorelDRAW Fiyat, CorelDRAW Satış, CorelDRAW X6 Fiyat, CorelDRAW X6 Satış, CorelDRAW Kampanya, Corel Kampanya, CorelDRAW fiyatları, Corel Lisanslama Ücretleri, Corel Lisans ücretleri, corel draw satın al, Corel X6 Fiyat, Corel DRAW X6 fiyat, Corel Lisans, Corel X6 Lisans, Corel X6 satınal, Corel X6 fiyat. CorelDRAW X7 Fiyat, CorelDRAW X7 Satış, CorelDRAW X7 Kampanya, Corel X7 Kampanya, CorelDRAW X7 fiyatları, Corel X7 Lisanslama Ücretleri, Corel X7 Lisans ücretleri, corel draw X7 satın al, Corel X7 Fiyat, Corel DRAW X7 fiyat, Corel X7 Lisans, Corel X7 Lisans, Corel X7 satınal, Corel X7 fiyat, corel en ucuz, corel ucuz fiyat, corel en ucuz lisans.

Corel DRAW X7 Yeni Yıl Kampanyası. En Ucuz CorelDRAW X7, 3 Kullanıcılı Kutu

$
0
0
Bu kampanya hediye stokları tükendiği için sonlandırılmış olup hediyesiz fakat daha düşük fiyatlı yeni bir kampanya düzenlenmiştir.

CorelDRAW Graphics Suite X7 3 kullanıcılı kutu ürün kampanyasını kaçırmayın. CorelDRAW Graphics Suite X7 3 kullanıcılı kutu şimdi sadece 1429$ + KDV. Bugüne kadar satışa sunulmuş en ucuz Corel Draw X7.
  • Kredi kartına vade farksız 6 taksit.
  • Kampanya yalnızca kutulu ürünler için geçerlidir.
  • Fiyatlara KDV ilave edilecektir, TCMB satış kuru uygulanır.
  • Kampanya Stoklarla sınırlıdır.
  • Kampanya bitiş tarihi 12 Şubat 2016
  • Kampanya hediyesi 1 TB Harici Disk
  • Kampanya hediyesi Abbyy PDF Transformer lisans
  • Hediye ve ürün görselleri temsilidir.

Ürünü aldığınızda nelere sahip olacaksınız.

Yazılımlar
  1. CorelDRAW® X7: Bu sezgisel vektörel illüstrasyon ve sayfa tasarımı uygulaması, günümüzün grafik profesyonellerinin ve amatörlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
  2. Corel® PHOTO‐PAINT™ X7: Bu profesyonel görüntü işleme uygulaması, fotoğrafları hızlıca rötuşlamanızı ve geliştirmenizi sağlıyor.
  3. Corel® PowerTRACE™ X7: Bu uygulama, biteşlemleri hızlı ve hassas bir şekilde vektörel grafike dönüştürmenizi sağlıyor.
  4. Corel® Website Creator™ X7: Bu uygulama, Web sitesi tasarlamanın, oluşturmanın ve yönetmenin hızlı ve kolay bir yolunu sunuyor. (Uygulamayı indirebilmeniz için Corel.com hesabı oluşturmalısınız.)
  5. Corel CAPTURE™ X7: Bu tek tıklamayla çalışan ekran yakalama uygulaması, bilgisayar ekranınızdaki görüntüyü resim veya video dosyası olarak kaydetmenizi sağlıyor.
  6. Corel® CONNECT™ : Bu tam ekran tarayıcı, paketteki dijital içeriğe erişmenizi, bilgisayarınızda veya ağınızdaki içerikleri aramanızı sağlıyor. CorelDRAW ve Corel PHOTO‐PAINT programlarında pencere olarak da kullanılabiliyor.
  7. PhotoZoom Pro 3: Bu eklenti, dijital resimlerin boyutunu Corel PHOTO‐PAINT X6 programında büyütmenizi ve kaydetmenizi sağlıyor
  8. Barcode wizard: Bu sihirbaz, çok sayıda endüstri standardı formatta barkod üretmenizi sağlar.
  9. Duplexing wizard: Bu sihirbaz, çalışmanızı kağıdın her iki yönüne bastırma konusunda yardım eder.
  10. Bitstream® Font Navigator®: Windows® işletim sistemi için hazırlanmış olan bu ödüllü yazıtipi yöneticisi, yazıtiplerini yönetme, bulma, yükleme ve önizleme konusunda en büyük yardımcınız olacak.
  11. Concept Share: Çalışmalarınızı müşterilerinizle ya da arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayan bir yazılım.
  12. GhostScript: Açık kaynak kodlu olan bu yazılım Adobe Postscript'e eşdeğer bir PS tercümanıdır. 
  13. Patterns: Mobil cihazlarınızda desen oluşturup bunları CorelDRAW ve CorelPhotopaint'e hızlı aktarmanızı sağlayan uygulama.
  14. Designs: CorelDRAW topluluk galerilerine hızlı erişmenizi sağlayan uygulama.
  15. CorelTÜRK Makro Paketi (Kampanya hediyesi): (e-posta ile gönderilecek)
  16. Abbyy PDF Transformer (Kampanya hediyesi) Kayıt yaptıranlara gönderilecek.
Grafik Materyalleri
  1. 1.000 adet OpenType font (Neredeyse Tamamı Türkçe destekli lisanslı fontlar)
  2. 10.000 adet yüksek kalitede vektörel çizim (clipart)
  3. 1.000 adet yüksek çözünürlükte fotoğraf
  4. 350 adet hazır grafik şablonu (kartvizit, broşür, menü vs.)
  5. 2.000 güncel taşıt şablonu.
  6. 800 adet çerçeve ve desen.
Dökümantasyon
  1. Hızlı başlangıç kılavuzu (e-book)
  2. Hızlı referans kartı
  3. Yardım dosyaları (çevirimiçi)
  4. CorelDRAW X7, Corel Photopaint X7 resmi kullanıcı kılavuzları (e-book, süre sınırlı)
Destek
  1. 5 saatlik eğitim videosu (ingilizce)
  2. Video ipuçları (yazılımın içinde)
  3. İpuçları paneli (yazılımın içinde)
  4. 1 Yıl ücretsiz CorelTÜRK E-posta desteği
Değer Etiket Ltd. Şti. Corel Türkiye Yetkili Satıcısıdır
Bilgi için: 0232 431 16 17 - 0554 533 00 66

Corel Satış, Corel Fiyat, CorelDRAW Fiyat, CorelDRAW Satış, CorelDRAW X6 Fiyat, CorelDRAW X6 Satış, CorelDRAW Kampanya, Corel Kampanya, CorelDRAW fiyatları, Corel Lisanslama Ücretleri, Corel Lisans ücretleri, corel draw satın al, Corel X6 Fiyat, Corel DRAW X6 fiyat, Corel Lisans, Corel X6 Lisans, Corel X6 satınal, Corel X6 fiyat. CorelDRAW X7 Fiyat, CorelDRAW X7 Satış, CorelDRAW X7 Kampanya, Corel X7 Kampanya, CorelDRAW X7 fiyatları, Corel X7 Lisanslama Ücretleri, Corel X7 Lisans ücretleri, corel draw X7 satın al, Corel X7 Fiyat, Corel DRAW X7 fiyat, Corel X7 Lisans, Corel X7 Lisans, Corel X7 satınal, Corel X7 fiyat, corel en ucuz, corel ucuz fiyat, corel en ucuz lisans.

Corel DRAW X7 şimdi Powerbank ve ABBYY PDF Transformer hediyeli.

$
0
0
Bu kampanya hediye stokları tükendiği için sonlandırılmış olup hediyesiz fakat daha düşük fiyatlı yeni bir kampanya düzenlenmiştir.

CorelDRAW Graphics Suite X7 1 kullanıcılı kutu ürün kampanyasını kaçırmayın. CorelDRAW Graphics Suite X7 1 kullanıcılı kutu şimdi sadece 799$ + KDV. Bugüne kadar satışa sunulmuş en ucuz Corel Draw X7.
  • Fiyatlara KDV dahil değildir. TCMB satış kuru uygulanır.
  • Kampanya dahilindeki Corel ürünlerini, Bonus, Cardfinans, World ve Axess kredi kartları ile vade farksız 6 taksit ile alabilirsiniz.
  • Kampanya sadece kutu ürünlerde geçerlidir.
  • Kampanya hediyesi 7800 mAh Power Bank
  • Kampanya 12 Şubat 2016 tarihleri arasında geçerlidir.
  • Ürün ve hediye görselleri temsilidir.

Ürünü aldığınızda nelere sahip olacaksınız.

Yazılımlar
  1. CorelDRAW® X7: Bu sezgisel vektörel illüstrasyon ve sayfa tasarımı uygulaması, günümüzün grafik profesyonellerinin ve amatörlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
  2. Corel® PHOTO‐PAINT™ X7: Bu profesyonel görüntü işleme uygulaması, fotoğrafları hızlıca rötuşlamanızı ve geliştirmenizi sağlıyor.
  3. Corel® PowerTRACE™ X7: Bu uygulama, biteşlemleri hızlı ve hassas bir şekilde vektörel grafike dönüştürmenizi sağlıyor.
  4. Corel® Website Creator™ X7: Bu uygulama, Web sitesi tasarlamanın, oluşturmanın ve yönetmenin hızlı ve kolay bir yolunu sunuyor. (Uygulamayı indirebilmeniz için Corel.com hesabı oluşturmalısınız.)
  5. Corel CAPTURE™ X7: Bu tek tıklamayla çalışan ekran yakalama uygulaması, bilgisayar ekranınızdaki görüntüyü resim veya video dosyası olarak kaydetmenizi sağlıyor.
  6. Corel® CONNECT™ : Bu tam ekran tarayıcı, paketteki dijital içeriğe erişmenizi, bilgisayarınızda veya ağınızdaki içerikleri aramanızı sağlıyor. CorelDRAW ve Corel PHOTO‐PAINT programlarında pencere olarak da kullanılabiliyor.
  7. PhotoZoom Pro 3: Bu eklenti, dijital resimlerin boyutunu Corel PHOTO‐PAINT X6 programında büyütmenizi ve kaydetmenizi sağlıyor
  8. Barcode wizard: Bu sihirbaz, çok sayıda endüstri standardı formatta barkod üretmenizi sağlar.
  9. Duplexing wizard: Bu sihirbaz, çalışmanızı kağıdın her iki yönüne bastırma konusunda yardım eder.
  10. Bitstream® Font Navigator®: Windows® işletim sistemi için hazırlanmış olan bu ödüllü yazıtipi yöneticisi, yazıtiplerini yönetme, bulma, yükleme ve önizleme konusunda en büyük yardımcınız olacak.
  11. Concept Share: Çalışmalarınızı müşterilerinizle ya da arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayan bir yazılım.
  12. GhostScript: Açık kaynak kodlu olan bu yazılım Adobe Postscript'e eşdeğer bir PS tercümanıdır. 
  13. Patterns: Mobil cihazlarınızda desen oluşturup bunları CorelDRAW ve CorelPhotopaint'e hızlı aktarmanızı sağlayan uygulama.
  14. Designs: CorelDRAW topluluk galerilerine hızlı erişmenizi sağlayan uygulama.
  15. Abbyy PDF Transformer  (Kampanya hediyesi): Kayıt yaptıran müşterilere gönderilecek.
  16. CorelTÜRK Makro Paketi (Kampanya hediyesi): (e-posta ile gönderilecek)
Grafik Materyalleri
  1. 1.000 adet OpenType font (Neredeyse Tamamı Türkçe destekli lisanslı fontlar)
  2. 10.000 adet yüksek kalitede vektörel çizim (clipart)
  3. 1.000 adet yüksek çözünürlükte fotoğraf
  4. 350 adet hazır grafik şablonu (kartvizit, broşür, menü vs.)
  5. 2.000 güncel taşıt şablonu.
  6. 800 adet çerçeve ve desen.
Dökümantasyon
  1. Hızlı başlangıç kılavuzu (e-book)
  2. Hızlı referans kartı
  3. Yardım dosyaları (çevirimiçi)
  4. CorelDRAW X7, Corel Photopaint X7 resmi kullanıcı kılavuzları (e-book, süre sınırlı)
Destek
  1. 5 saatlik eğitim videosu (ingilizce)
  2. Video ipuçları (yazılımın içinde)
  3. İpuçları paneli (yazılımın içinde)
  4. 1 Yıl ücretsiz CorelTÜRK E-posta desteği
Değer Etiket Ltd. Şti. Corel Türkiye Yetkili Satıcısıdır
Bilgi için: 0232 431 16 17 - 0554 533 00 66

Corel Satış, Corel Fiyat, CorelDRAW Fiyat, CorelDRAW Satış, CorelDRAW X6 Fiyat, CorelDRAW X6 Satış, CorelDRAW Kampanya, Corel Kampanya, CorelDRAW fiyatları, Corel Lisanslama Ücretleri, Corel Lisans ücretleri, corel draw satın al, Corel X6 Fiyat, Corel DRAW X6 fiyat, Corel Lisans, Corel X6 Lisans, Corel X6 satınal, Corel X6 fiyat. CorelDRAW X7 Fiyat, CorelDRAW X7 Satış, CorelDRAW X7 Kampanya, Corel X7 Kampanya, CorelDRAW X7 fiyatları, Corel X7 Lisanslama Ücretleri, Corel X7 Lisans ücretleri, corel draw X7 satın al, Corel X7 Fiyat, Corel DRAW X7 fiyat, Corel X7 Lisans, Corel X7 Lisans, Corel X7 satınal, Corel X7 fiyat, corel en ucuz, corel ucuz fiyat, corel en ucuz lisans.

CorelDRAW X7 kampanya

$
0
0
CorelDRAW Graphics Suite X7 1 kullanıcılı kutu ürün kampanyasını kaçırmayın. CorelDRAW Graphics Suite X7 1 kullanıcılı kutu şimdi sadece 759$ + KDV. Bugüne kadar satışa sunulmuş en ucuz Corel Draw X7.
  • Fiyatlara KDV dahil değildir. TCMB satış kuru uygulanır.
  • Kampanya dahilindeki Corel ürünlerini, Bonus, Cardfinans, World ve Axess kredi kartları ile vade farksız 6 taksit ile alabilirsiniz.
  • Kampanya sadece kutu ürünlerde geçerlidir.
  • Kampanya 28 Şubat 2016 tarihleri arasında geçerlidir.

Ürünü aldığınızda nelere sahip olacaksınız.

Yazılımlar
  1. CorelDRAW® X7: Bu sezgisel vektörel illüstrasyon ve sayfa tasarımı uygulaması, günümüzün grafik profesyonellerinin ve amatörlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
  2. Corel® PHOTO‐PAINT™ X7: Bu profesyonel görüntü işleme uygulaması, fotoğrafları hızlıca rötuşlamanızı ve geliştirmenizi sağlıyor.
  3. Corel® PowerTRACE™ X7: Bu uygulama, biteşlemleri hızlı ve hassas bir şekilde vektörel grafike dönüştürmenizi sağlıyor.
  4. Corel® Website Creator™ X7: Bu uygulama, Web sitesi tasarlamanın, oluşturmanın ve yönetmenin hızlı ve kolay bir yolunu sunuyor. (Uygulamayı indirebilmeniz için Corel.com hesabı oluşturmalısınız.)
  5. Corel CAPTURE™ X7: Bu tek tıklamayla çalışan ekran yakalama uygulaması, bilgisayar ekranınızdaki görüntüyü resim veya video dosyası olarak kaydetmenizi sağlıyor.
  6. Corel® CONNECT™ : Bu tam ekran tarayıcı, paketteki dijital içeriğe erişmenizi, bilgisayarınızda veya ağınızdaki içerikleri aramanızı sağlıyor. CorelDRAW ve Corel PHOTO‐PAINT programlarında pencere olarak da kullanılabiliyor.
  7. PhotoZoom Pro 3: Bu eklenti, dijital resimlerin boyutunu Corel PHOTO‐PAINT X6 programında büyütmenizi ve kaydetmenizi sağlıyor
  8. Barcode wizard: Bu sihirbaz, çok sayıda endüstri standardı formatta barkod üretmenizi sağlar.
  9. Duplexing wizard: Bu sihirbaz, çalışmanızı kağıdın her iki yönüne bastırma konusunda yardım eder.
  10. Bitstream® Font Navigator®: Windows® işletim sistemi için hazırlanmış olan bu ödüllü yazıtipi yöneticisi, yazıtiplerini yönetme, bulma, yükleme ve önizleme konusunda en büyük yardımcınız olacak.
  11. Concept Share: Çalışmalarınızı müşterilerinizle ya da arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayan bir yazılım.
  12. GhostScript: Açık kaynak kodlu olan bu yazılım Adobe Postscript'e eşdeğer bir PS tercümanıdır. 
  13. Patterns: Mobil cihazlarınızda desen oluşturup bunları CorelDRAW ve CorelPhotopaint'e hızlı aktarmanızı sağlayan uygulama.
  14. Designs: CorelDRAW topluluk galerilerine hızlı erişmenizi sağlayan uygulama.
  15. CorelTÜRK Makro Paketi (Kampanya hediyesi): (e-posta ile gönderilecek)
Grafik Materyalleri
  1. 1.000 adet OpenType font (Neredeyse Tamamı Türkçe destekli lisanslı fontlar)
  2. 10.000 adet yüksek kalitede vektörel çizim (clipart)
  3. 1.000 adet yüksek çözünürlükte fotoğraf
  4. 350 adet hazır grafik şablonu (kartvizit, broşür, menü vs.)
  5. 2.000 güncel taşıt şablonu.
  6. 800 adet çerçeve ve desen.
Dökümantasyon
  1. Hızlı başlangıç kılavuzu (e-book)
  2. Hızlı referans kartı
  3. Yardım dosyaları (çevirimiçi)
  4. CorelDRAW X7, Corel Photopaint X7 resmi kullanıcı kılavuzları (e-book, süre sınırlı)
Destek
  1. 5 saatlik eğitim videosu (ingilizce)
  2. Video ipuçları (yazılımın içinde)
  3. İpuçları paneli (yazılımın içinde)
  4. 1 Yıl ücretsiz CorelTÜRK E-posta desteği
Değer Etiket Ltd. Şti. Corel Türkiye Yetkili Satıcısıdır
Bilgi için: 0232 431 16 17 - 0554 533 00 66

Corel Satış, Corel Fiyat, CorelDRAW Fiyat, CorelDRAW Satış, CorelDRAW X6 Fiyat, CorelDRAW X6 Satış, CorelDRAW Kampanya, Corel Kampanya, CorelDRAW fiyatları, Corel Lisanslama Ücretleri, Corel Lisans ücretleri, corel draw satın al, Corel X6 Fiyat, Corel DRAW X6 fiyat, Corel Lisans, Corel X6 Lisans, Corel X6 satınal, Corel X6 fiyat. CorelDRAW X7 Fiyat, CorelDRAW X7 Satış, CorelDRAW X7 Kampanya, Corel X7 Kampanya, CorelDRAW X7 fiyatları, Corel X7 Lisanslama Ücretleri, Corel X7 Lisans ücretleri, corel draw X7 satın al, Corel X7 Fiyat, Corel DRAW X7 fiyat, Corel X7 Lisans, Corel X7 Lisans, Corel X7 satınal, Corel X7 fiyat, corel en ucuz, corel ucuz fiyat, corel en ucuz lisans.

CorelDRAW X7 Fiyatlar düştü

$
0
0
CorelDRAW Graphics Suite X7 3 kullanıcılı kutu ürün kampanyasını kaçırmayın. CorelDRAW Graphics Suite X7 3 kullanıcılı kutu şimdi sadece 1349$ + KDV. Bugüne kadar satışa sunulmuş en ucuz Corel Draw X7
  • Kredi kartına vade farksız 6 taksit.
  • Kampanya yalnızca kutulu ürünler için geçerlidir.
  • Fiyatlara KDV ilave edilecektir, TCMB satış kuru uygulanır.
  • Kampanya Stoklarla sınırlıdır.
  • Kampanya bitiş tarihi 28 Şubat 2016

Ürünü aldığınızda nelere sahip olacaksınız.

Yazılımlar
  1. CorelDRAW® X7: Bu sezgisel vektörel illüstrasyon ve sayfa tasarımı uygulaması, günümüzün grafik profesyonellerinin ve amatörlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
  2. Corel® PHOTO‐PAINT™ X7: Bu profesyonel görüntü işleme uygulaması, fotoğrafları hızlıca rötuşlamanızı ve geliştirmenizi sağlıyor.
  3. Corel® PowerTRACE™ X7: Bu uygulama, biteşlemleri hızlı ve hassas bir şekilde vektörel grafike dönüştürmenizi sağlıyor.
  4. Corel® Website Creator™ X7: Bu uygulama, Web sitesi tasarlamanın, oluşturmanın ve yönetmenin hızlı ve kolay bir yolunu sunuyor. (Uygulamayı indirebilmeniz için Corel.com hesabı oluşturmalısınız.)
  5. Corel CAPTURE™ X7: Bu tek tıklamayla çalışan ekran yakalama uygulaması, bilgisayar ekranınızdaki görüntüyü resim veya video dosyası olarak kaydetmenizi sağlıyor.
  6. Corel® CONNECT™ : Bu tam ekran tarayıcı, paketteki dijital içeriğe erişmenizi, bilgisayarınızda veya ağınızdaki içerikleri aramanızı sağlıyor. CorelDRAW ve Corel PHOTO‐PAINT programlarında pencere olarak da kullanılabiliyor.
  7. PhotoZoom Pro 3: Bu eklenti, dijital resimlerin boyutunu Corel PHOTO‐PAINT X6 programında büyütmenizi ve kaydetmenizi sağlıyor
  8. Barcode wizard: Bu sihirbaz, çok sayıda endüstri standardı formatta barkod üretmenizi sağlar.
  9. Duplexing wizard: Bu sihirbaz, çalışmanızı kağıdın her iki yönüne bastırma konusunda yardım eder.
  10. Bitstream® Font Navigator®: Windows® işletim sistemi için hazırlanmış olan bu ödüllü yazıtipi yöneticisi, yazıtiplerini yönetme, bulma, yükleme ve önizleme konusunda en büyük yardımcınız olacak.
  11. Concept Share: Çalışmalarınızı müşterilerinizle ya da arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayan bir yazılım.
  12. GhostScript: Açık kaynak kodlu olan bu yazılım Adobe Postscript'e eşdeğer bir PS tercümanıdır. 
  13. Patterns: Mobil cihazlarınızda desen oluşturup bunları CorelDRAW ve CorelPhotopaint'e hızlı aktarmanızı sağlayan uygulama.
  14. Designs: CorelDRAW topluluk galerilerine hızlı erişmenizi sağlayan uygulama.
  15. CorelTÜRK Makro Paketi (Kampanya hediyesi): (e-posta ile gönderilecek)
Grafik Materyalleri
  1. 1.000 adet OpenType font (Neredeyse Tamamı Türkçe destekli lisanslı fontlar)
  2. 10.000 adet yüksek kalitede vektörel çizim (clipart)
  3. 1.000 adet yüksek çözünürlükte fotoğraf
  4. 350 adet hazır grafik şablonu (kartvizit, broşür, menü vs.)
  5. 2.000 güncel taşıt şablonu.
  6. 800 adet çerçeve ve desen.
Dökümantasyon
  1. Hızlı başlangıç kılavuzu (e-book)
  2. Hızlı referans kartı
  3. Yardım dosyaları (çevirimiçi)
  4. CorelDRAW X7, Corel Photopaint X7 resmi kullanıcı kılavuzları (e-book, süre sınırlı)
Destek
  1. 5 saatlik eğitim videosu (ingilizce)
  2. Video ipuçları (yazılımın içinde)
  3. İpuçları paneli (yazılımın içinde)
  4. 1 Yıl ücretsiz CorelTÜRK E-posta desteği
Değer Etiket Ltd. Şti. Corel Türkiye Yetkili Satıcısıdır
Bilgi için: 0232 431 16 17 - 0554 533 00 66

Corel Satış, Corel Fiyat, CorelDRAW Fiyat, CorelDRAW Satış, CorelDRAW X6 Fiyat, CorelDRAW X6 Satış, CorelDRAW Kampanya, Corel Kampanya, CorelDRAW fiyatları, Corel Lisanslama Ücretleri, Corel Lisans ücretleri, corel draw satın al, Corel X6 Fiyat, Corel DRAW X6 fiyat, Corel Lisans, Corel X6 Lisans, Corel X6 satınal, Corel X6 fiyat. CorelDRAW X7 Fiyat, CorelDRAW X7 Satış, CorelDRAW X7 Kampanya, Corel X7 Kampanya, CorelDRAW X7 fiyatları, Corel X7 Lisanslama Ücretleri, Corel X7 Lisans ücretleri, corel draw X7 satın al, Corel X7 Fiyat, Corel DRAW X7 fiyat, Corel X7 Lisans, Corel X7 Lisans, Corel X7 satınal, Corel X7 fiyat, corel en ucuz, corel ucuz fiyat, corel en ucuz lisans.

CorelDRAW'ın yeni sürümü geliyor.

$
0
0
Merhaba,

Uzun bir aradan sonra tekrar birlikteyiz. CorelDRAW Graphics Suite'nin 18. sürümü yolda. Bu aralar yayınlanmasını beklediğimiz bu yeni sürümdeki yenilikler ise küçük bir videoda bizlere resmi kanallardan sunulmuş.

İşte yeni sürümden küçük bir video.
Kaynak: CorelDRAW Community

CorelDRAW'da yeni font özellikleri

$
0
0
CorelDRAW Graphics Suite X8'de gelen yeniliklerden biri de fontlarla ilgili olacak. Corel resmi topluluk sitesinde CorelDRAW Graphics Suite tepe yöneticisi Gerard Metrailler bu konuyla ilgili bir video paylaşmış. Videoda gösterilen sistem oldukça etkileyici. Siz ne düşünüyorsunuz?


ve karşınızda... CorelDRAW X8

$
0
0
Yine uzun ve aslında hiç bitmeyen bir beta sürecinin ardından Corel’in grafik yazılım paketi CorelDRAW Graphics Suite’nin yeni sürümü yayınlandı. Bir kaç gün önce yine CorelTÜRK farkıyla sizlere yeni sürüm videolarını sunmuştum. Şimdi de kendisiyle tanışalım.


CorelDRAW Graphics Suite denince akla ilk CorelDRAW uygulaması geliyor. Hatta Corel dendiğinde de aynı durum söz konusu. Mesela şu tip söylemleri çok duyarız;“corelde yazıları konvertleyemiyorum” ya da “corel adobeden daha pratik”. Aslında burada“corel” olarak ifade edilmek istenen şey CorelDRAW Graphcis Suite’nin bir parçası olan CorelDRAW uygulamasıdır. CorelTÜRK Blog’ta her ne kadar diğer Corel yazılımlarıyla ilgili makaleler, haberler ve bilgiler yer alsa da bizim de ağırlık noktamız CorelDRAW’ın ta kendisidir. Bu nedenle CorelDRAW Graphics Suite X8’i size tanıtırken ağrılıklı CorelDRAW üzerinde duracağız. Neyse, yine çok uzattım, hemen başlayalım.


Öncelikle CorelDRAW Graphics Suite X8 önceki sürümlerden biraz daha farklı karşımıza çıkıyor. Her ne kadar onlarca yeni özellik içerse de benim gibi Premium Member (Premium Üye) iseniz sizin için pek de fazla bir şeyin değiştiğini söyleyemeyeceğim. Çünkü Premium üyeler X8 yeniliklerini 1 yıldan uzun bir süredir zaten kullanıyorlar ve her yeni güncelleme ile gelen tüm yeniliklere otomatik olarak sahip oluyorlar. Premium üye olmayanlar için ise oldukça eğlenceli ve keyifli bir kullanım sunan CorelDRAW GS X8 her yeni güncellemesi ile Premium Üyelere CorelDRAW X9 özellikleri sunmaya devam edecek.

Standart Üyeler için ne değişti? Gelen yenilikler nedir?

Standart Üyeler, X7 güncellemeleri ile gelen ve CorelTÜRK Blog’ta ballandıra ballandıra anlatılan :) yeni özelliklere sahip olacaklar. Bu özellikleri her X7 güncellemesi ile detaylı olarak inceleyip size aktardığım için sizleri o detaylı yazılara yönlendireceğim. Mutlaka her birini okuyun, çünkü çok detaylı anlatılmıştır hepsi. Belki ileride hepsini bir araya toplayıp tekrar yayınlarım.

CorelDRAW X8'deki yenilikler (X7 güncellemeleri ile gelen);

Premium Üyeler ve Standart üyeler için neler değişti? Ne gibi yenilikler geldi?

İşte burada bizleri gerçekten çok enteresan yeinlikler bekliyor. :)



Öncelikle CorelDRAW X8 tamamen yenilenmiş bir arayüzle geliyor.

X7 için de bu cümleyi kurmuş olabilirim fakat bu sefer gerçekten tüm arayüz değişti. Bildiğiniz gibi CorelDRAW ve CorelPhotoPaint X7’de belgeleri tab olarak çalışma, arayüz elemanlarını hızlıca ekleyip çıkarma, docker’lara hızlı erişim, belge pencerelerini uygulama dışına çıkarabilme, pencere başlığını ve kenar çizgi renklerini değiştirme, sayfa dışında kalan alanın rengini değiştirme, ön tanımlı arayüzler arasında hızlıca geçiş yapma gibi bir çok arayüz değişikliği getirilmişti (bunlardan bazıları sadece Premium üyeler içindi).


CorelDRAW X8 ve CorelPhotopaint X8’de ise bunlara ek olarak yıllardır beklediğimiz “koyu arayüz” geldi. Hani şu rakip Adobe Illustrator ve Adobe Phtoshop’un arayüzleri gibi koyu bir arayüzle çalışabileceğiz ve böylece bütün gün bembeyaz bir yazılım arayüzüne bakmak zorunda kalmayacağız ve gözlerimiz daha az yorulacak. Aynı zamanda çok yüksek çözünürlüklü monitörlerle çalışıyorsanız örneğin benim gibi 30 inç 16K (15,360 × 8,640 pixel) bir monitörünüz varsa (şaka şaka 27 inç 2560 x 1440 pixel kullanıyorum) simgeleriniz nokta kadar görünmek zorunda kalmayacak ve arayüzü anında dilediğiniz kadar büyütebileceksiniz.



Tamamen yenilenmiş arayüzü dememin bir başka sebebi de CorelDRAW ve PP’deki tüm simgelerin (yüzlerce) tamamen yeniden tasarlanmış olmasıdır. Yeni simgeleri ben pek beğenmedim ama alışılmayacak bir durum da söz konusu değil.

Güle güle BFN, hoş geldin CFM

En önemli ikinci yenilik ise her zaman elimizin altında olan ve font yönetimi konusunda oldukça basit ama bir o kadar hayat kurtarıcı olan Bit Stream Font Navigator’e veda ediyoruz. Yerine ise yeni nesil ve çok daha fazla özellik içeren ve bunu yaparken de aşırı detayla kullanıcıyı boğmayan Corel Font Manager geliyor.


Yıllardır BFN kullanan biri olarak CFM’nin basitliği hakkında şüphelerim olsa da kullandıkça gerçekten de hem basit hem daha kullanışlı hem de Windows font sistemini bozmayan bir yapıya sahip olduğunu gördüm.

Premium Member’lar X7 güncellemeleriyle gelen font listesi özelliklerini bilir. Hatta bu özelliklerin bir kısmı standart kullanıcılar için de gelmişti. İşte bu filtreleme özelliklerini ve daha fazlasını sunan Corel Font Manager performansıyla da beni oldukça etkiledi. Pratikte 5.000 üzerinde fontla deneme yaptım ve hız konusunda hiç taviz vermeden çalıştı. Yüzbinlerce font ile aynı hızda çalışacağını da söyleyebilirim (kaynak sağlam).

Corel Font Manager font kullanım alışkanlıklarınızı da tamamen değiştirecek emin olun. Bunları ilerideki günlerde detaylı bir inceleme yazısında size anlatacağım ama kendisi küçük ama işlevi inanılmaz büyük olan bir örnek vermekten de kendimi alıkoyamıyorum. Corel Font Manager kullanıyorsanız, CFM’ye ekleyeceğiniz her bir klasör, sisteme yüklemeseniz bile CorelDRAW ve CorelPhotoPaint içinden sisteme yüklenmiş gibi görülecek ve hiçbir fontu sisteme yüklemeden, sisteminizi şişirmeden CorelDRAW ile rahatlıkla kullanabileceksiniz. Güzel değil mi?


Connect’de değişiyor mu?


CorelCONNECT bildiğiniz üzere CorelDRAW Graphics Suite X5’in bir parçası olarak hayatımıza girdi ve Corel Clipart arşiviyle birlikte yüksek çözünürlüklü fotoğraflar, fontlar, pattern, dolgu, ıvır zıvır… Corel’in size sunduğu ne kadar grafik materyali varsa Connect Bulut servisine taşındı. Çok da iyi oldu çünkü tüm içeriklerimiz artık güncel. Örneğin Premium Üyesiniz ve bugünden itibaren CorelDRAW X8 kullanmaya başlayacaksınız, aynı gün tüm içeriğiniz güncellenmiş olarak bulut servisinde sizi bekliyor olacak.

CorelCONNECT aynı zamanda fotolia, istockphoto, flicker gibi üçüncü parti görsel sağlayıcıları da kendi bünyesinde barındırıyor. Yine ayrıca OneDrive hesabınızı CorelCONNECT üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. CorelCONNECT ile ilegili detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız buradaki makaleleri okuyabilirsiniz. Biz gelelim Connect’in CorelDRAW GS X8 ile nasıl geliştiğine.


Yukarıdaki görselden de anlaşılacağı üzere CorelDRAW ya da PP içindeki Connect docker’ının adı “Get More” olarak geliştirilmiş ve Connect’ten daha fazlasını sunuyor. Get More bir docker ve içinde Connect’i ve daha fazlasını barındırıyor. Bu en beğendiğim özelliklerden biri olmuş, şöyle ki;
Get More 3 sekmeden oluşuyor bu sekmelerden biri bildiğimiz Connect, diğeri ikisi ise “Apps & Plugins” ve “Extensions”.

Apps & Plugins sekmesi CorelDRAW Graphics Suite’nin size sunduğu ve isteğe bağlı olarak ayrıca indirilip yüklenmesi gereken yazılımları içeriyor. Bu yazılımlar kendi başına çalışan yazılımlar olduğu gibi (ekran görüntüsünde göreceğiniz gibi Corel Web Site Creator) plugin’ler de olabiliyor (yine aynı yerde göreceğiniz Benvista PhotoZoom).


Corel burada bir sistemin başlangıcını oluşturmuş ve temelini atmış gibi görünüyor. İleride çıkacak olan güncellemelerle bir çok yazılım be eklenti duyurulabilir ve bunları artık gözden kaçırmazsınız. Çünkü kullandığınız programın içinde size haber verecek bir sistem bu. Örneğin CorelDRAW Graphics Suite X7.6 güncellemesiyle gelen AfterShot yazılımı GetMore docker’ının altında Apps & Plugins sekmesinde görülebilir.

Extensions sekmesi iste yine aynı mantıkla çalışacak olan fakat tamamen sadece CorelDRAW için geliştirilen eklentileri içerecek. Nedir bunlar? Evet bildiğiniz CorelDRAW ve CorelPP makroları. Bu sistem beni daha çok heyecanlandırdı çünkü bu başlangıç daha çok üçüncü parti ürünlerin / makroların resmi olarak Corel tarafından sağlanacağı anlamına gelebilir. Yıllardır üçüncü parti firmaların kendi emekleriyle harikalar yaratarak 5-10$’a sattıkları makrolar heba olmaz ve Corel’in himayesinde daha çok kullanıcıya ulaşır diye düşünüyorum.

Burada söylemek istediğim bir başka şey ise CorelDRAW X8’i kurduğunuzda hazır gelen bazı makroların aslında kurulmamış olduğunu göreceksiniz. Örneğin Calendar Wizard, File Converter gibi makroları makrolar kısmında bulamayacaksınız. Bunları GetMore > Extensions sekmesinden indirip yükleyeceksiniz. İndirme ve yükleme işlemi 1 saniye sürüyor, hiç indirme ve yükleme gibi değil açıkçası. Yükleme yapabildiğiniz gibi kaldırma işlemini de buradan yapabiliyorsunuz.

Corel acemileri unutmadı.

Son olarak CorelDRAW Graphics Suite X8’de acemiler ve yeni kullanıcılar için uygulama içi bilgilendirmelerin bolca yapıldığı yeniliklerin getirildiğini de belirtmeden geçemeyeyim. Yeni “Take a Tour” ile bir çok şeyi hızlıca öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda yenilenmiş “Hints Docker” da daha fazla bilgi sizi bekliyor.

CorelDRAW Graphics Suite X8 ilk defa aynı gün 14 dilde piyasaya sürüldü. Bu dillerin içinde Türkçe’nin de olması Türkçe CorelDRAW kullananlar için güzel bir haber. CorelDRAW X7 Türkçe sürümü epey gecikmişti.

CorelDRAW Graphics Suite X8 deneme sürümünü coreldraw.com sitesinden indirip denemeye başlayabilirsiniz.


CorelDRAW X8 Video Dersleri - 1

$
0
0
CorelDRAW Graphics Suite X8 kısa video derslerine sırasıyla başlıyoruz. İlk dersimiz CorelDRAW X8'de eğrilerle çalışmak. Corel nihayet tüm video dersleirne Türkçe altyazı desteği eklemiş. Corel'e yaptığımız baskıların sonuçlarını aldık, iyi seyirler :)



CorelDRAW X8 Video Dersleri - 2

$
0
0
CorelDRAW Graphics Suite X8 derslerine devam ediyoruz. Bu ders iki parça halinde yayınlandı ve CorelDRAW Graphics Suite'nin yeni üyesi Corel Font Manager'ı anlatıyor. Dersler Türkçe alt yazılıdır.



Bölüm 1

Bölüm 2

Güle Güle BFN, Hoş Geldin CFM

$
0
0
Bitstream Font Navigator'ün yerini alan ve CorelDRAW Graphics Suite X8 ile yeni tanıştığımız Corel Font Manager İncelemesi

Merhaba arkadaşlar. Bir önceki yayında yani şurada detaylarıyla söz edildiği gibi CorelDRAW Graphics Suite X8 piyasaya çıktı. Kullanmakta olan herkese şimdiden keyifli ve sorunsuz deneyimler diliyorum. 
Evet, CorelDRAW Graphics Suite X8 köklü değişiklik ve nefis yeniliklerle karşımızda. Bu yazıda başlıktan da anlaşılacağı üzere bu yeni sürüm ile birlikte gelen Corel Font Manager (CFM)'ı  genel hatlarıyla inceleyeceğim.

CorelDRAW Graphics Suite X8 ile gelen en köklü değişiklik;
bu sürüme kadar alışageldiğimiz CorelDRAW'ın olmazsa olmazı font yönetim aracı olan Bitstream Font Navigator'un, yerini tamamen yepyeni bir altyapı ve sisteme sahip Corel Font Manager'a bırakmasıdır.

Yılların font yönetim aracı olan ve aslında tam olarak Corel ekibinin üretmeyip de Bitstream Inc.'den satın aldığı Font Navigator'e güle güle derken onun yerini alan ve gerçekten onu aratmayacak hatta çok daha başarılı ve tamamen Corel ekibi tarafından üretilmiş bir font yönetim aracı alan Corel Font Manager'a merhaba diyoruz...

Beta sürecinde de deneyimlediğim üzere CorelDRAW ve CorelPHOTOPAINT'in font yönetim sisteminin X6 sürümünden aldığı yeni text (yazı) motoruyla güçlenerek geliştiğini söyleyebilirim. Kullanılabilirlik ve basitliği konusunda şimdilik aynı şeyleri söyleyemeyecek olsam da ortaya oldukça başarılı ve kısa bir deneyim sürecinden sonra rahatça kullanılabilecek ve zaman içinde çok daha iyiye doğru ilerleyecek bir yapı çıktığı ortada. Buna, CorelDRAW X8'i kurup ardından Corel Font Manager'ı deneyimlediğinizde sizler de şahit olacaksınız.

Corel Font Manager için, bilinen Font Navigator'den ayrılan özelliklerin başında; font arşivinizi tamamen size yönelik bir şekilde yönetmenizi sağlayacak esnekliği sayabiliriz. Corel Font Manager, CorelDRAW ile birlikte sizi, Font Navigator'den bilinen, sistem fontları (PC'ler için örnek: Windows/Fonts klasörü) klasöründen kurtarıyor ve tamamen bağımsız bir çalışma zemini hazırlıyor.

Font Navigator'u tecrübe edenler bilir; CorelDRAW'da kullanmak istediğiniz bir font için yapmanız gereken işlem şudur: Font Navigator açılır, oradan kendi arşivinizdeki istenen font seçilir ve "install" edilir. Install edildiği anda, artık o font, CorelDRAW çalışma alanında, font listesine dahil edilir ve kullanılabilir durumdadır. Font Navigator işte bu install işlemini yaparken, bağımsız arşiv klasörünüzde bulunan ve install ettiğiniz o font için, sisteminizde windows/fonts klasöründe o fonta bir kısayol oluşturmaktaydı.

Corel Font Manager'da ise, CorelDRAW veya CorelPHOTOPAINT'te kullanmak istediğiniz bir fontu, bu şekilde bir install etme zorunluluğu yok.Çünkü kullanmak isteyeceğiniz bir fontu, Corel Font Manager'ı açıp, fontu bulup sonra install etmek diye bir işlem yok!

Corel Font Manager, onu yönlendirdiğiniz font arşivlerini doğrudan okumak ve sunmak üzerine kurulmuş bir yönetim aracı oldu. Yani arşivinizde olan binlerce fontu sadece bir isim listesi olarak indekslemekten öte, bütün özellikleriyle, doğrudan, fiziksel ve eş zamanlı olarak yönetim sağlıyor.

Bu nedenle, arşivinizdeki herhangi bir fontu CorelDRAW veya PHOTOPAINT'te kullanmak, install etmenize gerek kalmıyor.
Artık bütün fontlarınıza CFM sayesinde, CorelDRAW veya PHOTOPAINT çalışma alanında, font listesinden ulaşabilirsiniz, üstelik CFM bunu sağlarken windows/fonts klasörünü de işgal etmemektedir. CorelDRAW veya CorelPHOTOPAINT çalışma alanı içinde font listesine tıkladığınızda doğrudan font arşiv klasörlerinizin içinde gezinti yapmış oluyorsunuz. Harika değil mi?



CFM, hem bütün fontları CorelDRAW çalışma sayfanızda listeliyor hem de fontların detaylarına ulaşmanız ve yönetmeniz için kendi penceresinde de ayrıca size sunmuş oluyor. CFM sayesinde tüm arşivinizi CorelDRAW'a yüklemiş gibi olduğunuz için; eski kayıtlı dosyalarınızı, (kendi font arşivinizden yararlanarak) yaptığınız çalışmalarınızı açarken CorelDRAW artık size font da sormuyor, tüm çalışmalarınızı seri ve güvenli bir şekilde açabiliyorsunuz.

Fontlara daha detaylı bakmak, yönetmek veya işletim sisteminize yüklemek için, Corel Font Manager'ı kullandığınızda ise, basit bir örnekle; içi binlerce resim dolu bir klasörde sisteminizin explorer penceresinde dolaşır gibisiniz ama çok daha gelişmiş olarak tabii.

CFM, içinde kendi fontlarınızı, bütün alt üyeleriyle, bütün özellikleriyle, uzantı, tanımlama, simgesel kütüphane, bütün info bilgisiyle ve glyph tablolarına  kadar hepsini aynı anda görebileceğiniz bir yapıya sahip.

CFM bu yapısıyla, ilk başta binlerce font için kullanım ve hız açısından biraz endişe verici gibi görünse de (ki açıkçası beni tedirgin etmiş, sistemin ya da en azından Corel programlarının yavaşlamasına neden olabileceğini düşünmüştüm.), Corel ekibinin azimli ve titiz çalışmasının sonucu olarak hız açısından da şaşırtıcı şekilde başarılı olduğunu söyleyebilirim. Değerli arkadaşım Kürşad ÇAKIR ile birlikte ilk etapta ortalama 9000 adetlik bir font arşivini denedik ve beklediğimizin oldukça üzerinde iyi bir hızla karşılaştık.

Gelelim Corel Font Manager'ı başlatmaya:
Corel Font Manager, aynı Font Navigator gibi, CorelDRAW Graphics Suite kurulumundaki seçenekler listesinde demirbaş olarak geliyor ve mutlaka kurulum esnasında opsiyonlarda seçili olması gerekiyor ve normal bir kurulum sonrasında CorelDRAW Graphics Suite ailesinin diğer üyeleriyle birlikte sisteminizdeki yerini alıyor.
Corel Font Manager'da da Font Navigator'daki gibi ilk açılış önemli: Çünkü ilk kullanımda font klasörlerinizi bu yönetim aracına tanıtarak dizinlerinizi oluşturmanız gerekiyor. Yukarıda da değindiğim gibi, Corel Font Manager'ı tamamen sizin arşivinize ve klasör tertibinize yönlendirip ve yönetim yapacağınız için, kurulumdan önce font arşivlerinizin düzeninizi benim gibi gözden geçirip, tam istediğiniz tertip/düzene getirmenizi öneririm.

Corel Font Manager, doğrudan arşiv klasörlerinizde eş zamanlı etkileşim içinde olacağı ve fontlarınızı yönetirken doğrudan o klasörlerin içinde dolaşıyor olacağınız için,font arşivleme klasörlerinizi muhakkak varsa SSD disklerde, eğer yoksa en azından birincil diskte yani işletim sisteminizin kurulu olduğu diskte tutmanızı önemle tavsiye ederim. Çünkü ikincil kullanılan diskler bilindiği gibi, belli bir kullanmama / hareketsizlik süresi sonrası uyku moduna geçebiliyor. Bunun etkisini ise; çalışmanız sırasında font listesine tıkladığınızda karşılaşacağınız yavaşlık olarak görebilirsiniz.
CorelDRAW'da çalışmanız esnasında font listesini açtığınızda CFM, font arşivinize köprü kurarak arka planda çalışıp size doğrudan tanımladığınız arşivi, disk üzerinden liste yaparak sunacağı için, muhtemel uykudaki sabit diskinizin uyanmasını bekleme sürecine girecektir ve bu da size CFM ya da CorelDRAW'ın yavaş çalıştığını düşündürebilir ve işinizi yavaşlatabilir.

Burada yeni kullanıcı arkadaşlarımızın hatta eski kullanıcıların bile zaman zaman düştüğü bir hatayı hatırlatalım.İster Font Navigator olsun, ister yeni CFM olsun, her ikisinin de kurulum ve font dizini oluşturma prensibi aynı. Font dizini oluştururken, font arşivinin bulunduğu klasörü yönetim aracına tanımlamak gerekiyor.
Font Navigator'de bu işlem, Find Fonts komutunu seçip, sistem içerisindeki klasörünüzü bularak, başındaki kutucuğa tik ederek yapılıyordu.
Yapılan hata ise; tanımlanacak arşiv klasörün bulunduğu sabit diskin başındaki kutucuğa ve/veya başka klasörlere de tik koyulmasıdır.
Bu durumda Font Navigator, nelere tik koyulduysa onları indekslemekte ve böylece sadece istediğiniz font arşivinizi değil, sabit diskinizde bulduğu (eğer varsa başka yazılım, klasör vb. herşeye ait) ne kadar font varsa onları da indeksleyerek; ortaya kendi arşivinizi bile tanıyamayacağınız bir font karmaşası görüntüsü çıkmasına neden oluyordu. Font Navigator için bu, çok tehlikeli bir durumdur ve işlerinizin ciddi şekilde aksamasına, işlerinizdeki fontların sorun çıkarmasına bile neden olabilir.

Corel Font Manager'da bu işlem değiştirildi. Artık font klasörü tanımlarken, onay kutucuğu tikleme işlemi yok. Doğrudan eklenecek klasörü seçip, sağ altta "Klasör Seç" demeniz yeterli. Yalnız burada da doğru klasörü seçtiğinizden emin olmalısınız.

Evet, düzenli font arşivinizi mümkünse SSD'e ya da en azından işletim sisteminizin kurulu olduğu birincil HDD'e aldıktan sonra geriye, Corel Font Manager X8'i başlatmak ve font arşiv klasörünüzü tanıtmak kalıyor. Bu arada yeni gelen Corel Font Manager X8, bana da font arşivimi yeniden gözden geçirip, derleyip toparlamak konusunda faydası oldu. Yıllar içerisinde bir miktar karışmış olan font arşivimi tekrar gözden geçirip tasnif ederek, yeni font klasörümü birincil SSD'de kullanmak üzere hazırlamış oldum.

Corel Font Manager'ı çalıştırdığınızda karşınıza oldukça sade, göz yormayan ve geniş bir çalışma, izleme, yönetim alanı sunan CFM ekranı çıkıyor. CorelDRAW ve CorelPHOTOPAINT'teki önemli yeniliklerden biri olan görünüm ve renk teması değiştirme seçenekleri CFM'da da sunuluyor: Sağ üst köşede dişli simgesinden bu ayarlara ulaşabilirsiniz. Genel görüntü boyutlandırma ile birlikte 4 ayrı tenk tema seçeneği mevcut. Özellikle boyut ayarları benim gibi çoklu monitör ve büyük ekran kullananlar için önemli bir detay.

Corel Font Manager'a kişisel font arşiv klasörlerinizi tanımlama:
CFM'i ilk çalıştırdığınızda karşınıza çıkan font listesi, işletim sisteminizde yüklü olan fontlardan oluşmaktadır ve tabi ki ilk yapacağınız şey; kendi font klasörlerinizi CFM'ye tanıtmak olacak. Bunun için sol üst köşede Libraries (Kütüphaneler)'in karşısında bulunan Add Folder (Klasör Ekle) simgesini tıklayın ve font arşiv klasörünüzü bulup tanıtın. Bu işler font arşivinizdeki yazıtipi miktarına göre ilk etapta biraz zaman alacaktır. Font klasörleriniz tanımlandıktan sonra, pencerenin altında mevcut font sayınızı görebilirsiniz.

Orada göreceğiniz sayı, CFM ekranında sol menüde eğer My fonts (Fontlarım) seçili ise, işletim sisteminizde bulunan fontlarınızla birlikte, tanımladığınız font arşiv klasöründeki fontların toplam sayısıdır. Eğer sadece font arşiv klasörünüzdeki fontlarınızı listelemek ve görmek istiyorsanız, sol menüde bulunan My fonts (Fontlarım) ın altında oluşmuş olan kendi klasörünüze tıklamanız gerekir.

CFM'ın solunda bulunan menüde, yukarıdan aşağıya doğru;
•My fonts (Fontlarım) İşletim sisteminizin font klasöründeki fontlarla birlikte tanımladığınız font arşivi klasörü içeriğini gösterir.
•Tanımladığınız font klasörünüz ve adı. (Sadece tanımadığınız font klasörü içeriğini gösterir)
•Online ulaşabileceğiniz font listesi.
•Kendi oluşturacağınız ve sistemin sık kullanılanları gösterdiği listeler.

•Filtreler:
Font arama, seçenek daraltma ve tespit için de çok fayda sağlar.
Özellikle CFM ile daha da geliştirilmiş bu filtreleme, arama seçenek daratlma listesinde, font teknolojisi, stil, incelik kalınlık, opentype gibi alt seçeneklerle güçlendirilmiş.

CFM'nin yenilikçi bir özelliği de listelediği arşiv içerisinde mükerrer fontları tespit etmesidir. Siz de benim gibi zaman içinde font klasörlerinizi güncellemeleriniz sonucunda gözden kaçırdığınız birden çok kopyalanmış aynı fontlar varsa CFM bu konuda düzeninizi tekrar korumanızı sağlayacak güzel bir yardımcı olacaktır. Karşınızdaki font listesindei fontların sol başında bulunan sarı şeritler, o fontun işletim sisteminize install edilmediğini gösterir. Yeşil şeritler ise fontun install edildiği anlamına geliyor. Ama merak etmeyin, yukarıda da değindiğim gibi, CorelDRAW'da bir font kullanmak için artık onu Font Navigator'deki gibi, install etmek zorunda değilsiniz. CFM başlatırken, bir kereye mahsus tanımladığınız font arşivinizin tamamı artık CorelDRAW çalışma alanınızda font listesinde yerini aldı bile.

Yinelenen fontların tespiti: CFM, mükerrer yani yinelenen fontları, listenizde şeritler halinde gösterilen font isimlerinin sağ tarafında bir simge ile size hatırlatıyor.

Eğer sadece yinelenen fontları görmek isterseniz, soldaki filtreler bölümünde Duplicates (Yinelenenler) ismiyle seçenek olarak da mevcut. Yinelenenler kutucuğunu seçip filtrelediğinizde, karşınızda artık arşivinizdeki sadece yinelenen fontlar listelenecektir. Böylece arşivinizde gereksiz yere çifter ya da daha fazla aynı fontları denetleyeip temizleyebilirsiniz.

CFM'de yine Font Navigator'de de olan kişisel kataloglama, fontları kategorileme, yeni listeler oluşturma veya listelenen font ya da fontları sadece listeden veya hem listeden hem de fiziksel olarak sabit diskinizden de silme imkanınız var.

İpucu: listenizde seçili bir fontun, fiziksel olarak nerede olduğunu da hemen mouse sağ tuş ile öğrenebiliyor ve hatta tek tıklama ile dosya gezgini üzerinden fontun bulunduğu noktaya ışınlanabiliyoruz. Daha önce Font Navigator'de bu sistem sağlıklı çalışmamakta, fontun disk üzerindeki adresini yarım göstermekteydi.

Listenizi filtreli değil de normal listeleme ile kullanırken, yine yinelenen fontları görebilir veya bu görünümü kapatabilirsiniz. Bu da çok basit bir şekilde buton haline getirilerek CFM ana penceresinin üstüne eklenmiş.
Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi, yinelenen fontları göster / gizle butonunun hemen sağında "Örnek metni girin"kutusu bulunmaktadır. Buraya yazdığınız kelime ya da cümleleri daha yazmaktayken, eş zamanlı olarak tüm liste fontlarına uygulandığını görüyoruz ki bu da çok başarılı bir sunum oluşturuyor.
Evet, örnek metin yazma kutusunun sağında ise arama kutusu mevcut ve kararlı çalışmakta. İsim üzerinden aranan bir fontun ismini doğru şekilde yazıldığı sürece kusursuz sonuçlar veriyor.

Gelelim CFM'e önemli bir değer katan, CFM Font Prtoperties docker menüsüne:CFM ekranının sağında bulunan bu menü, yukarıda söz ettiğimiz üst alet simgelerinde, arama kutusunun sağında bulunan ve simgesi şu: Font Properties (Yazıtipi özelliklerini göster / gizle) butonu ile açılıp kapatılabiliyor. 
Arkadaşlar, bu menü, listede seçili olan fontun, tüm kimliğini, özelliklerini, görsel içeriklerini, dil içeriklerini, unicode değerlerini, ascii kodlamalarını, kısacası seçili fonta dair her şeyi gözler önüne seren müthiş bir yardımcıdır. Öyle ki zaman içinde alışınca bunu daha iyi anlayacaksınız. Özellikle benim gibi tipopgrafi ile haşır neşir olan arkdaşlara selam ediyorum.

Bu menüde ise yukarıda küçük resmini gördüğünüz açma kapama butonunun yanındaki butonlardan "g" simgeli olan, seçili fontun görsel içeriklerini gösteren (glyph set) menüyü aşağıda açıyorken, onun yanında bulunan son buton da (details), seçili fontun genel özellik bilgilerini (fontun ailesi, yapım teknolojisi, uzantısı, ait olduğu dili ve font tasarımcı bilgilerini içeren) veren pencereye geçiş yapmanızı sağlıyor.

Glyph set (Görsel içerikler) bölümüne dönersek, burada, seçili fontun tüm içeriğini ve eğer mevcutsa, fontun tasarımında işlenmiş diğer görsel içeriklerin hepsi elimizin altında. Alfabe ve numerik değerlerin dışında, başka dillerin harfleri, süsleme eklentileri, çeşitli dallara ait semboller, kısacası font tasarımında font içeriğine ne işlenmişse her şeyi buradan inceleyip, hatta görsel seçeneklere göre filtreleyip (örneğin; rakamlar,semboller, matematik işaretleri vb...) izleme imkanı var. Bu menüde incelenen her işaret, simge, harf gibi nesnelerin, isimlerini, glyph id'sini, unicode ve klavye kısayol tuşlarını da hemen alttaki pencerede aynı anda görmek mümkün.

Corel Font Manager için Corel firmasının hazırladığı ve Türkçe altyazı desteği de ekleyerek Türk kullanıcıları selamladığı iki küçük ders videolarına buradan ulaşabilirsiniz.


Ayrıca küçük bir ipucu olarak, bu Glyph set (Görsel içerikler) menüsünde seçtiğiniz herhangi bir nesneyi doğrudan klavye ile kopyalayarak (CTRL C), CorelDRAW çalışma alanınıza yapıştırılabildiğini, hem de doğrudan CFM'da seçili font ile geldiğini paylaşmak isterim.
Bazı sembollü veya farklı dillere ait üyeler barındıran grafik veya tipografi çalışmalarında, acil durumlarda çok iş göreceğine eminim.

Corel Font Manager çalışma alanı da dediğim gibi, diğer Corel Graphics Suite üyeleri gibi, renk ve boyutlandırma konusunda kullanıcı dostu yönünde esneklik kazandırılmış. CFM ana penceresinin sağ altında bulunan boyutlandırma çubuğu ile liste istenilen ölçüde boyutlandırılabiliyor. Aynı durum, sağdaki Glyph set (Görsel içerik) menüsündeki içerik sunumu için de geçerlidir. O menünün ortasında bulunan Glyph preview (Görsel önizleme) kaydırma çubuğu ile, menü içindeki görsel üyelerin de büyüklüğü de ayarlanabiliyor. Biliyorsunuz bu imkan bir süredir CorelDRAW ve PP çalışma alanı font listelerinde de sunuluyor ve müthiş işe yarıyor.

Evet arkadaşlar... Yeni ve daha da gelişeceğine dair umut vadeden Corel Font Manager için, gerek rahatlatıcı görsel çalışma alanı olsun, gerek kullanım ve detay açısından olsun, ortaya oldukça başarılı bir font yönetim programı çıktığını söyleyebilirim. Yukarıda saydığım özellik ve yenilikleriyle, yerini almış olduğu Bitstream Font Navigator'ü aratmayacağı gibi fazlasını şimdiden sunmuştur.
Kişisel yorumum olarak CFM, sadece CorelDRAW Graphics Suite çalışmalarında değil, bağımsız olarak fontlarla ilgili tüm çalışmalarda ciddi bir başucu aracı olacak kadar kararlı bir yönetim aracı olmuştur. Dolayısıyla, Corel Font Manager'ın, benden geçer nottan fazlasını aldığını net olarak söylemeliyim.
Herkese keyifli grafik-tasarım zamanları dilerim.

CorelDRAW X7 Ucuz Fiyat

$
0
0
CorelDRAW Graphics Suite X7 1 kullanıcılı kutu ürün kampanyasını kaçırmayın. CorelDRAW Graphics Suite X7 1 kullanıcılı kutu şimdi sadece 639$ + KDV. Bugüne kadar satışa sunulmuş en ucuz Corel Draw X7.
  • Fiyatlara KDV dahil değildir. TCMB satış kuru uygulanır.
  • Kampanya dahilindeki Corel ürünlerini, Bonus, Cardfinans, World ve Axess kredi kartları ile vade farksız 6 taksit ile alabilirsiniz.
  • Kampanya sadece kutu ürünlerde geçerlidir.
  • Kampanya stoklarla sınırlıdır

Ürünü aldığınızda nelere sahip olacaksınız.

Yazılımlar
  1. CorelDRAW® X7: Bu sezgisel vektörel illüstrasyon ve sayfa tasarımı uygulaması, günümüzün grafik profesyonellerinin ve amatörlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
  2. Corel® PHOTO‐PAINT™ X7: Bu profesyonel görüntü işleme uygulaması, fotoğrafları hızlıca rötuşlamanızı ve geliştirmenizi sağlıyor.
  3. Corel® PowerTRACE™ X7: Bu uygulama, biteşlemleri hızlı ve hassas bir şekilde vektörel grafike dönüştürmenizi sağlıyor.
  4. Corel® Website Creator™ X7: Bu uygulama, Web sitesi tasarlamanın, oluşturmanın ve yönetmenin hızlı ve kolay bir yolunu sunuyor. (Uygulamayı indirebilmeniz için Corel.com hesabı oluşturmalısınız.)
  5. Corel CAPTURE™ X7: Bu tek tıklamayla çalışan ekran yakalama uygulaması, bilgisayar ekranınızdaki görüntüyü resim veya video dosyası olarak kaydetmenizi sağlıyor.
  6. Corel® CONNECT™ : Bu tam ekran tarayıcı, paketteki dijital içeriğe erişmenizi, bilgisayarınızda veya ağınızdaki içerikleri aramanızı sağlıyor. CorelDRAW ve Corel PHOTO‐PAINT programlarında pencere olarak da kullanılabiliyor.
  7. PhotoZoom Pro 3: Bu eklenti, dijital resimlerin boyutunu Corel PHOTO‐PAINT X6 programında büyütmenizi ve kaydetmenizi sağlıyor
  8. Barcode wizard: Bu sihirbaz, çok sayıda endüstri standardı formatta barkod üretmenizi sağlar.
  9. Duplexing wizard: Bu sihirbaz, çalışmanızı kağıdın her iki yönüne bastırma konusunda yardım eder.
  10. Bitstream® Font Navigator®: Windows® işletim sistemi için hazırlanmış olan bu ödüllü yazıtipi yöneticisi, yazıtiplerini yönetme, bulma, yükleme ve önizleme konusunda en büyük yardımcınız olacak.
  11. Concept Share: Çalışmalarınızı müşterilerinizle ya da arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayan bir yazılım.
  12. GhostScript: Açık kaynak kodlu olan bu yazılım Adobe Postscript'e eşdeğer bir PS tercümanıdır. 
  13. Patterns: Mobil cihazlarınızda desen oluşturup bunları CorelDRAW ve CorelPhotopaint'e hızlı aktarmanızı sağlayan uygulama.
  14. Designs: CorelDRAW topluluk galerilerine hızlı erişmenizi sağlayan uygulama.
  15. CorelTÜRK Makro Paketi (Kampanya hediyesi): (e-posta ile gönderilecek)
Grafik Materyalleri
  1. 1.000 adet OpenType font (Neredeyse Tamamı Türkçe destekli lisanslı fontlar)
  2. 10.000 adet yüksek kalitede vektörel çizim (clipart)
  3. 1.000 adet yüksek çözünürlükte fotoğraf
  4. 350 adet hazır grafik şablonu (kartvizit, broşür, menü vs.)
  5. 2.000 güncel taşıt şablonu.
  6. 800 adet çerçeve ve desen.
Dökümantasyon
  1. Hızlı başlangıç kılavuzu (e-book)
  2. Hızlı referans kartı
  3. Yardım dosyaları (çevirimiçi)
  4. CorelDRAW X7, Corel Photopaint X7 resmi kullanıcı kılavuzları (e-book, süre sınırlı)
Destek
  1. 5 saatlik eğitim videosu (ingilizce)
  2. Video ipuçları (yazılımın içinde)
  3. İpuçları paneli (yazılımın içinde)
  4. 1 Yıl ücretsiz CorelTÜRK E-posta desteği
Değer Etiket Ltd. Şti. Corel Türkiye Yetkili Satıcısıdır
Bilgi için: 0232 431 16 17 - 0554 533 00 66

Corel Satış, Corel Fiyat, CorelDRAW Fiyat, CorelDRAW Satış, CorelDRAW X6 Fiyat, CorelDRAW X6 Satış, CorelDRAW Kampanya, Corel Kampanya, CorelDRAW fiyatları, Corel Lisanslama Ücretleri, Corel Lisans ücretleri, corel draw satın al, Corel X6 Fiyat, Corel DRAW X6 fiyat, Corel Lisans, Corel X6 Lisans, Corel X6 satınal, Corel X6 fiyat. CorelDRAW X7 Fiyat, CorelDRAW X7 Satış, CorelDRAW X7 Kampanya, Corel X7 Kampanya, CorelDRAW X7 fiyatları, Corel X7 Lisanslama Ücretleri, Corel X7 Lisans ücretleri, corel draw X7 satın al, Corel X7 Fiyat, Corel DRAW X7 fiyat, Corel X7 Lisans, Corel X7 Lisans, Corel X7 satınal, Corel X7 fiyat, corel en ucuz, corel ucuz fiyat, corel en ucuz lisans.

CorelDRAW X7 Büyük İndirim

$
0
0
CorelDRAW Graphics Suite X7 1 kullanıcılı kutu ürün kampanyasını kaçırmayın. CorelDRAW Graphics Suite X7 1 kullanıcılı kutu şimdi sadece 639$ + KDV. Bugüne kadar satışa sunulmuş en ucuz Corel Draw X7.
  • Fiyatlara KDV dahil değildir. TCMB satış kuru uygulanır.
  • Kampanya dahilindeki Corel ürünlerini, Bonus, Cardfinans, World ve Axess kredi kartları ile vade farksız 6 taksit ile alabilirsiniz.
  • Kampanya sadece kutu ürünlerde geçerlidir.
  • Kampanya stoklarla sınırlıdır

Ürünü aldığınızda nelere sahip olacaksınız.

Yazılımlar
  1. CorelDRAW® X7: Bu sezgisel vektörel illüstrasyon ve sayfa tasarımı uygulaması, günümüzün grafik profesyonellerinin ve amatörlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
  2. Corel® PHOTO‐PAINT™ X7: Bu profesyonel görüntü işleme uygulaması, fotoğrafları hızlıca rötuşlamanızı ve geliştirmenizi sağlıyor.
  3. Corel® PowerTRACE™ X7: Bu uygulama, biteşlemleri hızlı ve hassas bir şekilde vektörel grafike dönüştürmenizi sağlıyor.
  4. Corel® Website Creator™ X7: Bu uygulama, Web sitesi tasarlamanın, oluşturmanın ve yönetmenin hızlı ve kolay bir yolunu sunuyor. (Uygulamayı indirebilmeniz için Corel.com hesabı oluşturmalısınız.)
  5. Corel CAPTURE™ X7: Bu tek tıklamayla çalışan ekran yakalama uygulaması, bilgisayar ekranınızdaki görüntüyü resim veya video dosyası olarak kaydetmenizi sağlıyor.
  6. Corel® CONNECT™ : Bu tam ekran tarayıcı, paketteki dijital içeriğe erişmenizi, bilgisayarınızda veya ağınızdaki içerikleri aramanızı sağlıyor. CorelDRAW ve Corel PHOTO‐PAINT programlarında pencere olarak da kullanılabiliyor.
  7. PhotoZoom Pro 3: Bu eklenti, dijital resimlerin boyutunu Corel PHOTO‐PAINT X6 programında büyütmenizi ve kaydetmenizi sağlıyor
  8. Barcode wizard: Bu sihirbaz, çok sayıda endüstri standardı formatta barkod üretmenizi sağlar.
  9. Duplexing wizard: Bu sihirbaz, çalışmanızı kağıdın her iki yönüne bastırma konusunda yardım eder.
  10. Bitstream® Font Navigator®: Windows® işletim sistemi için hazırlanmış olan bu ödüllü yazıtipi yöneticisi, yazıtiplerini yönetme, bulma, yükleme ve önizleme konusunda en büyük yardımcınız olacak.
  11. Concept Share: Çalışmalarınızı müşterilerinizle ya da arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayan bir yazılım.
  12. GhostScript: Açık kaynak kodlu olan bu yazılım Adobe Postscript'e eşdeğer bir PS tercümanıdır. 
  13. Patterns: Mobil cihazlarınızda desen oluşturup bunları CorelDRAW ve CorelPhotopaint'e hızlı aktarmanızı sağlayan uygulama.
  14. Designs: CorelDRAW topluluk galerilerine hızlı erişmenizi sağlayan uygulama.
  15. CorelTÜRK Makro Paketi (Kampanya hediyesi): (e-posta ile gönderilecek)
Grafik Materyalleri
  1. 1.000 adet OpenType font (Neredeyse Tamamı Türkçe destekli lisanslı fontlar)
  2. 10.000 adet yüksek kalitede vektörel çizim (clipart)
  3. 1.000 adet yüksek çözünürlükte fotoğraf
  4. 350 adet hazır grafik şablonu (kartvizit, broşür, menü vs.)
  5. 2.000 güncel taşıt şablonu.
  6. 800 adet çerçeve ve desen.
Dökümantasyon
  1. Hızlı başlangıç kılavuzu (e-book)
  2. Hızlı referans kartı
  3. Yardım dosyaları (çevirimiçi)
  4. CorelDRAW X7, Corel Photopaint X7 resmi kullanıcı kılavuzları (e-book, süre sınırlı)
Destek
  1. 5 saatlik eğitim videosu (ingilizce)
  2. Video ipuçları (yazılımın içinde)
  3. İpuçları paneli (yazılımın içinde)
  4. 1 Yıl ücretsiz CorelTÜRK E-posta desteği
Değer Etiket Ltd. Şti. Corel Türkiye Yetkili Satıcısıdır
Bilgi için: 0232 431 16 17 - 0554 533 00 66

Corel Satış, Corel Fiyat, CorelDRAW Fiyat, CorelDRAW Satış, CorelDRAW X6 Fiyat, CorelDRAW X6 Satış, CorelDRAW Kampanya, Corel Kampanya, CorelDRAW fiyatları, Corel Lisanslama Ücretleri, Corel Lisans ücretleri, corel draw satın al, Corel X6 Fiyat, Corel DRAW X6 fiyat, Corel Lisans, Corel X6 Lisans, Corel X6 satınal, Corel X6 fiyat. CorelDRAW X7 Fiyat, CorelDRAW X7 Satış, CorelDRAW X7 Kampanya, Corel X7 Kampanya, CorelDRAW X7 fiyatları, Corel X7 Lisanslama Ücretleri, Corel X7 Lisans ücretleri, corel draw X7 satın al, Corel X7 Fiyat, Corel DRAW X7 fiyat, Corel X7 Lisans, Corel X7 Lisans, Corel X7 satınal, Corel X7 fiyat, corel en ucuz, corel ucuz fiyat, corel en ucuz lisans.

CorelDRAW X8 ve Kayıp GMS Klasörü

$
0
0

CorelDRAW Graphics Suite X8 bir çok yenilikle birlikte değişimi de birlikte getirdi. Bu yenilikler ve değişiklikler her ne kadar kullanıcıların faydasına olsa da bazı durumlarda soruları da beraberinde getiriyor.

Makro yüklemek için genelde makroları CorelDRAW’ın kurulduğu klasörün içindeki GMS klasörüne kopyalıyoruz ve bildiğiniz gibi bu klasöre kopyalanan .gms belgeleri CorelDRAW’daki Macro Manager panelinde kullanıma hazır olarak listeleniyor böylece bu panelden ya da makrolar için kısayol oluşturarak makroları çalıştırıyoruz. CorelDRAW için makro yükleme rehberlerimize göz atabilirsiniz.

CorelDRAW X8’i yükleyen makro sever CorelDRAW kullanıcıları ise geçerli konumda bir GMS klasörü olmadığını bu nedenle makro yükleyemediklerini belirtmişler. Evet makro yükleme ile ilgili temel olarak bir şey değişmese de yükleme anlamında bir kaç değişiklik oldu.



CorelDRAW’ın hazır makrolarının yüklü olarak gelmediğini ve bunların “Get More” panelinden ücretli / ücretsiz yüklenebileceğini görmüşsünüzdür. Bu durumda bu makrolar da indirilip bir şekilde bir yerden okunmak zorunda.



Peki nerede bu makrolar?

CorelDRAW X8’de gelen bir yenilik olan Get More panelindeki her bölümden indirilecek tüm belgeler bu klasöre kopyalanır.

C:\Users\KullanıcıAdı\Documents\Corel\Corel Content\

İndirilen makrolar – ki bunlar artık makro değil corel extension dosyasıdır- C:\Users\KullanıcıAdı\Documents\Corel\Corel Content\Extensionsklasörüne kopyalanır.


Bundan sonra makro yazarları makrolarını corel extension olarak üretecekler. Tabi bunun için henüz detaylı bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle bir süre daha .gms kullanmaya devam edeceğiz.

Corel GMS Klasörü nerede?

CorelDRW için GMS klasörü ise hali hazırda duruyor. Önceki sürümlerde de her bir kullanıcı için ayrı bir CorelDRAW ayarı olmasını sağlayan mantıkla kullanıcı klasörünün içinde...

C:\Users\KullanıcıAdı\AppData\Roaming\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X8\Draw\GMS

Bu klasöre makrolarınız kopyaladığınızda CorelDRAW’daki Macro Manager panelinde makrolarınız listelenir ve eskisi gibi kullanmaya devam edersiniz.

Birden çok kullanıcı aynı bilgisayarda farklı makrolar kullanmak isterse ne yapacağız?
Bu durumda kullanıcı ayrımı yapmadan her makronun tüm kullanıcılar tarafından kullanılmasını istiyorsanız yapmanız gereken tek şey eski GMS klasörünü geri getirmek.

C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X8\Draw

Bu klasörün için GMS adında yeni bir klasör açın ve makrolatınızı bu klasöre kopyalayın. CorelDRAW’ı yeniden başlattığınızda makrolarınızın tamamının Makro Manager panelinde listelendiğini göreceksiniz.
Viewing all 316 articles
Browse latest View live